Pienoismallit.net

Avro Lancaster B Mk.I/III

ED888 "Mother of them all"

Lancaster kehitettiin kaksimoottorisen vuonna 1940 käyttöön otetun A. V. Roe & Company-tehtaan Avro Manchester -pommikoneen pohjalta. Koneesta jatkokehitettiin Tyyppi 683 eli Lancaster, jossa moottoreiksi oli vaihdettu neljä pienempää luotettaviksi todettua Rolls-Royce Merlin X -moottoria. Merlin oli nestejäädytteinen V12-moottori ja käytössä myös Spitfire-hävittäjissä. Tuotantomalleihin vaihdettiin uudemmat Merlin XX -moottorit, jotka kehittivät 1 280 hevosvoimaa kukin. Konetyyppi – Lancaster B.I – lensi ensilentonsa 9. tammikuuta 1941. Koneen maksiminopeus oli 462 km/h, ja toimintamatka 2 670 kilometriä täydellä 9 800 litran polttoainemäärällä. Varustettuna kahdeksalla suojaavalla konekiväärillä kone pystyi kantamaan 9980 kg pommikuorman (vrt. B-17 max 3600 kg). Alkupään valmistettuihin koneisiin asennettiin alle ampuva kaksoiskonekivääri, mutta sen periskooppitähtäin osoittautui vaikeaksi käyttää yötehtävissä ja aseesta luovuttiin.

Lancaster oli ainoa RAF:n konetyyppi, joka pystyi kantamaan 4 000 paunan (1 815 kg) pommeja. Kone pystyi kuljettamaan jopa 12 000 paunan (5 445 kg) Tallboy-pommeja. Erikoismalli Lancaster B.IB Special oli aseistuksesta ja kaikesta vähemmän tärkeästä painolastista riisuttu versio, joka kykeni kantamaan 22 000 paunan (9980 kg) Grand Slam -pommin. Koneen pommiluukkuja jouduttiin suurentamaan, jotta Grand Slam mahtui sisään. Kone oli suuren pommikuormansa lisäksi hyvin ketterä ja sitä onkin tituleerattu WW2:n parhaaksi raskaaksi pommikoneeksi.

Lancasterin operatiivinen ensikäyttö tapahtui huhtikuussa 1942, joka oli päivähyökkäys Augsburgiin. Saattohävittäjiä ei ollut ja ilmatorjunta sekä saksalaiset hävittäjät ampuivatkin yli puolet osastosta alas. Lancastereita käytettiin pääasiassa yöllisiin Saksan teollisuus- ja siviilikohteiden massapommituksiin (huomioi koneen musta alapuoli yökäytössä!).

Kaiken kaikkiaan Lancastereita valmistettiin 7 377 kappaletta. Koneilla tehtiin yhteensä 156 000 pommituslentoa, joissa pudotettiin 608 612 tonnia pommeja. Yli puolet koneista menetettiin. Miehistöä kaatui yli 21 000 miestä.

Sodan jälkeen Lancaster pysyi Kuninkaallisten ilmavoimien käytössä vuoteen 1954. Kanadalla oli muutamia valokuvaustiedusteluun varustettuja Lancaster X -koneita käytössä vuoteen 1964.

Mallikone on Lancaster B Mk.III, ED888, No.103 Squadron. 24 Lancasteria suoritti yli 100 pommituslentoa. ED888 suoritti lentoja eniten, 140 kpl ja tunnettiin lempinimellä “Mother of them all”. Koneen operatiivinen ura alkoi toukokuussa 1943 ja päättyi romutukseen tammikuussa 1947.

Sarjan valu ei osien yhteensopivuuden kannalta ollut parasta Tamiyaa, tosin täytyy muistaa että perusvalu on vuodelta 1975. Malli on ”puhdas”, jätin säistämisen pois. Kone on pesty ja puunattu perusteellisesti lehdistön kuvaustuokiota varten. Välillä on mukava tehdä puhtoinenkin malli. Maaleina ohjeen mukaisesti Tamiyan AS-9, AS-22 ja ja TS-6. Viimeisessä kuvassa mukana verrantona aiemmin rakentamani B-17.

Kiitokset jälleen AJ:lle erinomaisista neuvoista koneen ominaisuuksiin liittyen.

Kommentit

On todella hieno. Harvoin näitä näkee.
Kiitos Jari!
Jonkka 20.3.2019 23:25 Vastaa lainauksella
Tykkään! Paljonko tällä järkäleellä on kokoa, tässä mittakaavassa varmaan ei mahdu pikkuhyllyyn?
Kiitos Jonkka! Siipien kärkiväli 65cm, aika järkäle tosiaan!
Upea esitys meikäläisen lemppari pommikoneesta! Näitä Lancastereja katsellessa nousee aina hyviä muistoja mieleen: kuinka pikkupoikana kädet täristen selasin Korkkareita ja kuvittelin itseni (jostain syystä aina) tuonne taka-ampumoon… ”Kuole, Fritzi!”
Laitoit tuohon tekstiosaan, että puhtoinen kone kuvaa juuri tuotantolinjalta tullutta konetta. Mutta ohjaamon alla lukuisten tehtävien merkinnät..?
Yhtä kaikki; upea esitys! Pidän!!
Kiitos Petri! Joo, tuota lentotehtävädekaalia mietin pitkään, kun kone on kerran vasta tullut linjalta, mutta sen verran hieno dekaali on, että päätin sen kuitenkin laittaa. Joten tässä kohtaa mennään fiktion puolelle - tietoinen valinta.

Toisaalta voimme kuvitella myös niin, että koneella on lennetty nuo dekaalin mukaiset lennot, mutta nyt pesty ja puunattu perusteellisesti lehdistön kuvaustuokiota varten.

No, tuo tuntuikin niin hyvältä idealta, että kävin korjaamassa esittelytekstin sen mukaisesti, on realistisempi ajatusleikki…
AJ 21.3.2019 13:14 Vastaa lainauksella
Moi Kalle,

Kaikinpuolin erinomaista työtä ja turhaan minua kiittelet, sillä en antanut mitään erityisen ihmeellistä tietoa. Mutta oli mielenkiintoista seurata aina silloin tällöin, ne harvat kerrat, kun ollaan tavattu, miten hienosti olet rakentanut tätä Lancasteria.

Tavallaan hyvin sääli, ettei kaikki "sisuskalut" eli sisusta näy tästä valmiista mallista. Olit tehnyt todella upeaa jälkeä Lancasterin sisustalle; muistitko ottaa yhtään rakentamisvaiheen kuvaa, jossa näkyisi hieno työsi Lancasterin sisustalle?

Tamiyan 1/48 skaalan Lancasterit ovat klassisia rakennussarjoja hyvin positiivisessa mielessä, huolimatta siitä, että alkuperäinen rakennussarja julkaistiin jo vuonna 1975, kuten edellä jo kirjoitit. Onneksi Tamiya on vuosien saatossa hieman päivittänyt joitain valuja.

Toki uusia parempia ja yksityiskohtaisempia rakennussarjoja Lancasterista on tullut ja on tulossa isossa 1/32 skaalassa kuten esim. jo nyt myynnissä oleva HK Models:n Avro Lancaster B Mk.I www.largescaleplanes.com/reviews/review.php?rid=2169 ja myöhemmin Wingnut Wings:n Lancaster B Mk.I/III www.wingnutwings.com/ww/productdetail?productid=3193&cat=5 ja Wingnut Wings:n Lancaster B Mk.III "Dambuster" www.wingnutwings.com/ww/productdetail?productid=3194&cat=5 Molemmat ison skaalan valmistajien Lancasterit näyttäisivät olevan upeita rakennussarjoja, mutta WNW:n Lancasterit näyttäisivät olevan aivan omalla tasollaan kaikissa yksityiskohdissa ja valujen viimeistelyssä, kuten kuvat linkeissä kertonevatkin; tosin tämän ei pitäisi olla kenellekään mikään iso kinderi, kun tietää mitä Sir Peter Jackson on puuhastellut The Dam Busters filmin kanssa jo apatirallaa viimeiset 10 vuotta www.independent.co.uk…ksons-remake-of-the-iconic-film-ever-get-off-the-ground-10440966.html

Huolimatta siitä, että ison 1/32 skaalan yksityiskohtaisia Lancastereita on pian paljon saataville, ne eivät syö 1/48 skaalan Tamiyan Lancastereiden yhä jatkuvaa myyntiä. Miksi? Koska skaala on jo eri ja 1/48 skaala on heti pikku herrasmiesskaalan 1/72 jälkeen suosituin lekomallausskaala, Tamiyan Lancasterit ovat jo itsessään hyviä (joo ne vaativat hieman enemmän duunia kuin nykyiset Tamiyat, mutteivat mitään erityistä punnerrusta), niitä on jo myyty enemmän kuin mitä 1/32 skaalan Lancastereita tullaan koskaan myymään, johten jo hintaerostakin, Tamiyan Lancastereihin saa jos mitäkin AM-sälää, ne voi tehdä erittäin yksityiskohtaisiksi, 1/32 skaalan Lancasterit ovat julman isoja, sillä jo 1/48 Lancasterit ovat isoja ja koska Tamiyan Lancasterit ovat "ne" originaalit klassiset nostalgiset Lancaster-rakennussarjat.

Mallikone on Lancaster B Mk.III, ED888, No.103 Squadron on onnistunut vallan erinomaisesti, kun katsoo eri opuksista valokuvia siitä. Lempinimi “Mother of them all” tuli vasta aivan sodan lopussa/jälkeen; koneyksilön lempinimi oli "Mike Squared", johtuen koodikirjaimien loppuosasta M2.

Hieman dataa ko. koneyksilöstä:
Serial no. ED888, Name: "Mike Squared", Operations: 140, Call-sign: PM-M2, UL-V2, UL-M2, Fate: Struck off charge, 8 January 1947 & Remarks: Flew 140 missions in total, initially with No. 103 Squadron RAF from April 1943, and then with 576 Squadron. The aircraft was returned to 103 Squadron when 576 moved to RAF Fiskerton and was re-coded PM-M2. This is the code which she is traditionally shown in, however most of her 140 operations were flown while at 576 Squadron.

Jotain pientä vielä Sqn 103:sta ja Sqn 576:sta:

103 Sqn: Kuului I Group:iin, Koodikirjaimet PM, Operoi Lancastereita lokakuusta 1942 marraskuuhun 1945, Tukikohta Elsham Wolds, Lento-operaatioita Lancasterilla 344, Menetettyjä Lancastereita taistelussa 135, onnettomuuksissa 22. Erikoista: I Group:n vilkkain yksikkö ja eniten operaatioita I Group:ssa; siitä syystä kärsi raskaita tappioita. Don Charlwood kirjoitti Sqn:n elämästä hyvin korkealle arvostetun kirjan "No Moon Tonight"

576 Sqn: Kuului I Group:iin, Koodikirjaimet UL, Operoi Lancastereita marraskuusta 1943 syyskuuhun 1945, Tukikohta Elsham Wolds ja marraskuusta 1944 alkaen Fiskerton, Lento-operaatioita Lancasterilla 191, Menetettyjä Lancastereita taistelussa 66, onnettomuuksissa 9. Erikoista: 576 Sqn perustettiin 103 Sqn:n C Flight:sta. Lyhytikäinen yksikkö.

Malli puhtoisena on ok ja hyvin osaavasti toteutettu, mutta sen sijaan, että malli kuvaisi tehtaan hihnalta tullutta konetta (koneen merkinnät sulkevat tämän vaihtoehdon pois), malli enemmänkin kuvaa 140 operaatiota suorittanutta lekoyksilöä, joka sodan loputtua on puunattu täysin puhtaiseen kuntoon 140 suoritetun operaation kunniaksi ja siten samalla saanut myös uuden lempinimen “Mother of them all”. Tämä kannattanee korjata tekstiin.

Nyanssina pommilasti Berliiniin vertailu:

Short Sterling B.Mk.I: 6300kg & 5000m lentokorkeus,
Handley Page Halifax B.Mk.III: 5800kg & 7000m lentokorkeus,
Avro Lancaster B.Mk.I: 6300kg & 6500m lentokorkeus,
Boeing B-17G Flying Fortress: 1800kg & 10000m lentokorkeus,
Consolidated B-24J Liberator: 2300kg & 8500m lentokorkeus,
Boeing B-29A Superfortress: 5400kg & 7600m lentokorkeus

ja lisänä vielä

de Havilland Mosquito B.Mk.IV: 1800kg & 10000m lentokorkeus
de Havilland Mosquito B.Mk.XVI: 1800kg & 11000m lentokorkeus

Klassikkonostagialekomalli, joka saa klassisuudestaan ja nostalgiastaan täydet viisi staraa, sillä jos joku on klassikkonostalgiamalli niin juuri nimenomaan Tamiyan 1/48 skaalan Lancaster. Mallin rakentaminen ja viimeistely esikuvansa mukaiseksi on onnistunut täysin, joten viisi staraa siitäkin. Sääli ettei sisusta näy, koska se on myös todella upeasti rakennettu ja viimeistelty.

Loistosuoritus Kalle, joka ehdottomasti ansaitsee jonkun viikon mallin statuksen. Parhain terveisin, AJ
AJ 21.3.2019 13:17 Vastaa lainauksella
Hieman jotain vielä Lancaster-opuksista.

Lancastereista on kirjoitettu järisyttävä määrä eri kirjoja; osa niistä on täyttä roskaa, osa huippuja ja bulkki jotain siitä väliltä. Kenties "se lopullisen ratkaiseva" eli "definitive" Lancaster-kirja on 31.8.2010 edesmenneen Francis K. Mason:n massiivinen opus The Avro Lancaster. Vertaisin Mason:n teosta Eric B. Morgan:n ja Edward Shacklady:n Spitfire: The History teokseen. Täten Mason:n teos ei varmasti miellytä kaikkia ja voinee olla joillekin melko (liian) raskasta luettavaa, joten välttämättä mallareille en suosittele Mason:n kirjaa; enemmänkin historian tutkijoille.

Onneksi löytyy liuta hieman "kevyempiäkin" laadukkaita kirjoja Lancasterista. Listaan ohessa muutaman mielestäni erinomaisen Lancaster-kirjan (huom! tämä on täysin subjektiivinen lista):
Mark Postlethwaite: Lancaster Squadrons in Focus Special Edition, Red Kite, 2012 - rajoitettu määrä, laajennettu ja päivitetty uusintapainos, saatavuus voi olla erittäin vaikeaa vuoden päästä; yli 300 originaalia upeaa valokuvaa Lancastereista, mahdollisesti paras Lancaster-valokuvakirja - must-kirja Lancaster mallarille.
Gordon Wilson: Lancaster Manual 1943, Amberley, 2013 - nimikin jo kertoo sisällön; Lancasterin nippelit ja nappelit ja niiden käyttöopastus valokuvien ja piirrosten avulla löytyy tästä teoksesta - must kirja, mikäli haluaa superdetailoida Lancaster rakennussarjaansa oli skaala sitten mikä tahansa, muutoinkin erittäin mielenkiintoista tavattavaa.
Mark Postlethwaite ja Piotr Forkasiewicz: Dambuster Lancaster The definite illustrated guide to the Avro Lancaster B III Type 464 (Provisioning), Red Kite, 2018 - rajoitettu määrä, loistava ja uniikki teos loistavasta ja uniikista Lancaster versiosta; tämä on todellakin "se lopullisen ratkaiseva" eli "definitive" Lancaster-kirja Dambuster Lancasterista, kuten nimikin kertoo. Kirjoittajien 10 vuoden työ asian tiimoilta näkyy ja kinderinä kirjan kontribuutiolista on erittäin vaikuttava, mukana on mm. Sqn Ldr George "Johnny" Johnson, Sqn Ldr Les Munro, Sqn Ldr Tom Bennett, Mary Stopes Roe, Cy Chadwick ja Sir Peter Jackson. Must have kirja, jos on vähääkään kiinnostunut Dambuster Lancastereista ja Dambuster operaatiosta.
Leo McKinstry: Lancaster The Second World War's Greatest Bomber, John Murray, 2009 - ei välttämättä mallarin ykköskirja, mutta ainoa teos Lancasterista, joka kertoo sekä koneen itsensä, että kaikkien ihmisten sen ympärillä, niin sen rakentajat kuin lentäjätkin plus Bomber Command:n sielujen syväluotauksen. Vasta kun McKinstry:n kirjan tavaa alkaa ymmärtää Lancasteria syvällisemmin kuin vain sen, mitä sen maalipinta on. Ehdottomasti ykköskirja Lancasterin operatiivisesta toiminnasta ja Lancasterin merkityksestä; historijoitsijoille helmi, sukellus syväluotaukseen Lancasterista, pakko lukea mestariteos, jotta täysin ymmärtää Avro Lancaster-lekoa.
Gordon Wilson: The Lancaster, Amberley, 2013 - perushyvä yleisteos Lancasterista höystettynä hienoilla mv- ja värivalokuvilla.
Harry Holmes: Avro Lancaster: The Definitive Record, The Crowood Press, 2005 - periaatteessa kevennetty versio hieman modernimmalla kieliasulla Mason:n massiivinen opuksesta, sopii niille, joille Mason:n opuksen tavaaminen on yhtä tuskaa; eli siis tavallaan moderni karvahattuversio Mason:n raskaasta teoksesta.
Jan Forsgren: Sinking the Beast The RAF 1944 Lancaster Raids against Tirpitz, Fonthill Media, 2014 - paras kuvaus Lancastereiden operatiivisesta toiminnasta KMS Tirpitz:iä vastaan, mitkä johtivat lopulta KMS Tirpitz:n upottamiseen. Asiaa sivuten, tähän hyvä rinnakkaisopus olisi Daniel Knowles: Tirpitz The Life and Death of Germany's Last Great Battleship, Fonthill Media, 2018.
Peter Jacobs: Night Duel over Germany Bomber Command's Battle over the Reich during WWII, Pen & Sword, 2017 - enemmänkin hyvä yleisteos Bomber Command:n operaatiosta Saksaan, mutta joissa Lancasterit miehistöineen kuitenkin loppupelissä näyttelevät päärooleja.
Dr. Alfred Price : Battle over the Reich Volume One & Two, Ian Allen, 2005 - päivitetty ja laajennettu kahden kirjan klassikkoteos sekä RAF:n, että USAAF:n ilmaoperaatioista Saksaan, käsittäen myös Luftwaffen puolustavat joukot. Ei siis puhtaasti vain Lancaster teos, vaan uraa-uurtava teos ilmasodasta Euroopassa. Jokaisen lekomallarin hyllystä pitäisi löytyä tämä opuskokonaisuus.

Toivottavasti tästä on jotain apua. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ jälleen mahtavasta tietopläjäyksestä, erinomaista!!!!

Joo, tuon koneen taustanyanssin itsekin hiffasin (vanhan höperön logiikkaerhe) tänä aamuna ja korjasin esittelytekstin juuri ehdottamallasi tavalla, heh, taisi olla "telepatiaa", heh.

Sisustaa todella työstin paljon, mutta työvauhdin kiimassa en älynnyt ottaa siitä kuvia - harmittaa…
AJ 21.3.2019 13:38 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Ole hyvä.

Tuo Lancasterisi on kyllä upea loistosuoritus.

Kiitos siitä, että sain silloin tällöin seurata sen valmistumista. Joo, en minäkään tajunnut sanoa sinulle silloin kun ihastelin Lancasterisi sisustaa ja pommitin sinua kysymyksillä käyttämiesi maalien, viimeistelyaineiden yms… osalta, että kannattaisi ottaa kuvia sisustasta. Ei vaan tule mieleen valokuvat vasta kuin jälkikäteen, tosiaan harmillista. No kai tästä voi jotain oppiakin, että kamera/kännykkä kannattaa pitää mallatessa lähellä.

Kyllä tuo Lancasterisi on viikon mallin arvoinen, se on täysin selvää se. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ vielä kerran!
Nyt kun tätä on kehuttu niin täytyy antaa myös pikkuisen kritiikkiä. Pari asia pistää mallissa silmään , jotka ainakin itseä hieman häiritsee . Muutaman dekaalin kohdalla näkyy hopeointia ,onko sitten kuvaustekninnen asia vai vika Tamiyan dekaaleissa joitten kanssa saa oikeasti tapella ,kun eivät oikein tottele mitään pehmenintä ja sitten toinen on tuo ylärungossa oleva lasitus jonka istuvuus ole paras mahdollinen vai valehteleeko kuva. Kaikkiaan muuten hyvän näköinen malli ja tykkään noista viosta huolimatta .
Itsellä odottaa yksi Tamiyan lankku inspiraatiota kaapissa ,ehkä vielä joku päivä päätyy työn alle .
Kiitos Ville palautteesta! Lasitukset kyllä mielestäni istuvat. Hopeointi ei luonnossa näy, on kuvatessa ottanut heijastumaa.
YT
Kalle
Rane 21.3.2019 16:41 Vastaa lainauksella
Hieno.
Itsellä on Airfixin uusi Lancaster, S-Sugar, työn alla.
Pistää silmään Lancasterissasi maastokuviointi versus siihen "peruskuviointiin", jollainen noissa yleensä on.
Hei Kalle. Hyvin rakennettu ja mielestäni ehdottomasti parempi kuin vertailuksi laittamasi B-17. AJn tietopläjäys konkretisoi erinomaisesti, millainen pommikaravaanari tämä kone on aikoinaan ollut! Suuruudesta johtuen mallin tyypilliset yksityiskohdat eivät pääse oikein esille valokuvissa, koska sellaiset helmet jäävät kuvissa aika pieniksi. Onpa tosiaan harmi, jos olet nähnyt vaivaa ohjaamon detaljoinnissa, koska kuvien perusteella siitä ei muodostu mitään käsitystä. Minkähänlainen koneen alapinta on?

Ville kommentoikin noita siirtokuvien hopeointeja. Olen itsekin huomannut, että valokuvassa siirtokuvat heijastelevat, vaikka paljaalle silmälle sellainen ei erotu.

Koska itse arvostan mallien esittävän esikuvaansa realistisesti, omaa silmääni viehättää "järkevä" pintaviimeistely ja vanhentaminen. Mallisi pintaviimeistely ja taustatarinasi eivät valitettavasti ole minusta loogisia. Rengaskumitkin kuin suoraan pinosta vanteille heitetyt. Vaikka kone olisi pesty ja puunattu valokuvausta varten, luulisi maalikulumia näkyvän noin paljon lennetyssä koneessa siellä sun täällä. Toisaalta koneen pesun ja puunauksen jäljiltä ei luulisi siiven yläpinnalla näkyvän noita erittäin silmäänpistäviä tasaisen mustia paneeliuria.
Kiitos palautteesta Rane ja Juha!
Hienosti toteutettu Lancaster! Ei sitä tartte sen enempiä tarinoita keksiä jos malli on puhdas ja kulumia ei ole liikaa. Se on yksi tapa esittää asiat, ja aivan yhtä toimiva kuin kulutettu/säistetty malli. Mun mielestä Lanc näyttää oikein hyvälle näinkin. Tuon kokoisen mallin kuvaaminen on aika haastavaa.

Kiitos AJ:lle infopläjäyksistä! Osaatko suositella jotain muistelmateosta miehistön jäsenten näkökulmasta?
AJ 24.3.2019 01:35 Vastaa lainauksella
Moi Janne,

Kun kaipaat Lancaster teosta Lancasterin miehistön vinkkelistä voin lämpimästi suositella Leo McKinstry: Lancaster The Second World War's Greatest Bomber, John Murray, 2009 teosta. Paitsi miehistön näkökulmasta, McKinstry kertoo Lancasterin tarinan sen suunnittelijoiden, rakentajien, brittien poliittisen johdon, RAF:n johdon, Bomber Commandin ja erityisesti Bomber-Harrisin, kaikkien Lancaster ground crewien jne… näkökulmasta. Koska McKinstry käsittelee Lancasteria kaikkien mahdollisten osapuolien näkökulmasta plus tietysti siinä sivussa tulee koko Lancasterin kehitys ja tekniikka, McKinstry:n opus on massiivinen 581 sivua käsittävä kirja. Kuitenkaan kirjan sivumäärää ei tarvitse pelätä, sillä McKinstry:n kynä eli kirjoitus on hyvin sulavaa; teosta lukee kuin parasta jännitysromaania. McKinstry:n kirja Lancasterista on kaikin puolin hyvin uniikki teos ja sen vuoksi kirjoitin edellä seuraavasti: "
AJ kirjoitti:
Vasta kun McKinstry:n kirjan tavaa alkaa ymmärtää Lancasteria syvällisemmin kuin vain sen, mitä sen maalipinta on. Ehdottomasti ykköskirja Lancasterin operatiivisesta toiminnasta ja Lancasterin merkityksestä; historijoitsijoille helmi, sukellus syväluotaukseen Lancasterista, pakko lukea mestariteos, jotta täysin ymmärtää Avro Lancaster-lekoa.
Huipputeoksia ja muistelmia/omaelänmänkertoja lentomiehistön näkökulmasta, joita suosittelisin ovat nämä jo klassikkoteokset sekä myös uudet kirjat:

Don Charlwood: "No Moon Tonight", Angus & Robertson, 1956 -> tästä on kyllä uusintapainoksia; tätä kirjaa on usein verrattu Erich Maria Remarque:n Länsirintamalta ei mitään uutta ja Siegfried Sassoon:n Memoirs of an Infantry Officer teoksiin WWI:stä.
Jack Currie: Lancaster Target, New English Library, 1977 -> tästä on kyllä uusintapainoksia
Guy Gibson: Enemy Coast Ahead, Michael Joseph, 1944 & 1946 -> tästä on kyllä uusintapainoksia
Max Hastings: Bomber Command, Michael Joseph, 1979 -> tästä on kyllä uusintapainoksia
Nigel Press: All My Life: The Story of a Lancaster Crew 57 and 617 Squadrons, Lincolnshire, Lancfile, 2006
Rex Kimlin: How Lucky I Was: 35 Missions in a Lancaster Bomber, Chambers & Associates, 2012
Jan Forsgren: Sinking the Beast The RAF 1944 Lancaster Raids against Tirpitz, Fonthill Media, 2014
George Johnny Johnson: The Last British Dambuster: One man's extraordinary life and the raid that changed history, Ebury Press, 2014
Gordon Thorburn: Luck of a Lancaster: 107 Operations, 244 Crew, 103 Killed in Action, Pen & Sword Aviation, 2015
Gordon Thorburn: More Luck of a Lancaster: 109 Operations, 315 Crew, 101 Killed in Action, Pen & Sword Aviation, 2017

Mielestäni tuossa yllä on listattu parhaat teokset, ei missään ranking-järjestyksessä (huom! se on täysin subjektiivinen lista, joku muu voi olla täysin eri mieltä).

McKinstry:n teos on kattavin, muut listatuista ovat enemmän tai vähemmän subjektiivisia kokemuksia, muistelmia ja elämyksiä - muistelma- ja omanelämnkertomuksia. Joka tapauksessa kaikki ovat mukaansatempaavia teoksia, jotka eivät varmasti jätä lukijaansa kylmäksi - hyviä kirjoja.

Vielä erityisesti huomioitavaa on, että tilastollisesti Avro Lancaster lentokoneita rakennettiin yhteensä 7377 kpl:tta. Näistä 3431 kpl:tta menetettiin vihollisvaikutuksen takia eli ammuttiin alas. 246 kpl:tta Lancasteria tuhoutui eri onnettomuuksissa. Näin ollen yhteensä 3677 Lancasteria menetettiin totaalisesti; täten tappioprosentti oli pyöristettynä noin 50% ja se on todella paljon. Lancastereilla lennettiin yhteensä 156192 taistelulentoa.

Lisäksi Iso-Britannian Bomber Command menetti koko sodan aikana 55500 (55573) lentomiehistön jäsentä noin 125000 lentomiehistön jäsenestä; tappioprosentti oli pyöristettynä hieman yli 44% ja sekin on todella paljon. Saksan sukellusveneitä yleensä kutsuttiin rauta-arkuiksi; Britannian Bomber Command:n pommikoneita voitaneen kutsua alumiiniarkuiksi.

Toivottavasti kirjalistasta on jotain apua. Parhain terveisin, AJ
Kiitos Janne palautteesta!
Kiitos AJ kattavasta vastauksesta! Näillä tiedoilla on hyvä edetä!
AJ 25.3.2019 06:53 Vastaa lainauksella
Moi Janne, Ole hyvä. Hienoa, että listasta on jotain hyötyä. Mieleen tuli vielä pari mielestäni hyvää kuvausta miehistön vinkkelistä:
Pat Cunningham: Fighter! Fighter! Corkscrew Port!: Vivid Memories of Bomber Aircrew in World War Two, Pen & Sword Aviation, 2012
Pat Cunningham: The Fear in the Sky: Vivid Memories of Bomber Aircrew in World War Two, Pen & Sword Aviation, 2012
Toivottavasti tästäkin on jotain apua. Parhain terveisin, AJ

Yleisenä kysymyksenä, eikös Airfixin "uudet" 1/72 skaalan Lancaster rakennussarjat ole melko huippuja?
www.airfix.com…raft/military-aircraft/avro-lancaster-b-iii-special-the-dambusters-1-72.html
www.airfix.com/uk-en/shop/aircraft/military-aircraft/avro-lancaster-b-i-b-iii-1-72.html
Rane 25.3.2019 12:57 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Oma Airfixini on nyt siinä vaiheessa, että moottoreita kiinnittelen. Mielestäni sarja on oikein hyvä mutta ainakin osittain olen samaa mieltä kuin Raimo Leino tässä ketjussa.
Tarkkana pitää olla, vaan pahempaa odotin. Taisi jossakin enkkusaitilla olla sen tyyppinen toteamus että kyllä tämän normaali IPMS:läinen selvittää!!! En kuulu IPMS:ään mutta kyllä tämä hitaasti ja harkiten kuusikymppisen aivoillakin rakentuu ihan hyvin (johtunee rauhallisesta luonteestani). Ne matalat sivuikkunat ovat hieman liian korkeat mutta kaipa ne umpeen maalataan? Raimo ihmetteli niitä pikku nappuloita siipien etureunoissa. Mitähän lienevät?
Rane kirjoitti:
Raimo ihmetteli niitä pikku nappuloita siipien etureunoissa. Mitähän lienevät?
Kaapelileikkurit sulkupallojen tms. vaijereita varten.

www.bbrclub.org/Balloon%20Cable%20Cutting%20Device%20for%20Aircraft.htm
Rane 25.3.2019 19:27 Vastaa lainauksella
No enpä ikinä olisi keksinyt, mitä nuo ovat. Kiitos!
AJ 26.3.2019 20:40 Vastaa lainauksella
Moi Rane, Kiitos vastauksesta. Ok, Airfixin uusin Lancaster ei olekaan niin loistava kun alunperin nettikirjoitukset antoivat ymmärtää. Mutta ilmeisesti se ei ole pahakaan, vaan kaikesta huolimatta melko hyvä setti.

Joskus aikaan kivi ja miekka, tuli nimittäin rakennettua 1/72 skaalan Airfixin Avro Lancaster B.1 vuodelta 1973 eli tämä www.scalemates.com/kits/airfix-05001-8-lancaster-b1--181075 ja silloin -70-luvulla se tuntui erinomaiselta sarjalta; tietenkään se ei nykymittapuun mukaan ole sitä. Muistaakseni mallin kohtaloksi muodostui myöhemmin ilma- ja/tai pienoiskiväärin rankka IT-tuli. Olen jonkin aikaa leikitellyt ajatuksella rakentaa Bomber Commandin pääpommikoneet ja siihen tarkoitukseen 1/72 skaala vaikuttaisi sopivimmalta, ainakin konetyyppien saatavuuden kannalta; Fairey Battle, Armstrong Whitworth Whitley Mk.V/Mk.VII, Handley Page Hampden, Bristol Blenheim Mk.1/MkIV, Vickers Wellington Mk.IA/C, Vickers Wellington Mk.VIII, D.H. Mosquito MkIV/VI/XVI/XVIII, Boeing Fortress MK.III, Short Stirling B.Mk.I/B.Mk.III, Handley Page Halifax B III, Avro Lancaster B.III ja Avro Lancaster B.III (Special) The Dambuster. Mutta asia taitanee jäädä ajatuksen tasolle aikapulan takia.

Noista Lancastereiden kaapelileikkureista sen verran, että pääsääntöisesti periaatetasolla ja ainakin teoriassa kaikissa Lancastereissa oli ne, mutta käytännössä asia ei ollut niin, mm. kaikista Lancaster B III Type 464 (Provisioning) ne oli jätetty turhana pois ja samasta syystä sekä myös painon- ja ilmanvastuksen vähennyksen ja räjähtämisriskin (Lancasterin itsesulkeutuvat pääpolttoainesäiliöt olivat siivissä) takia ne jätettiin/otettiin pois ja niiden poisjäännin aiheuttama aukko paikattiin kiinni. Joten ei ole itsestäänselvyys, että kaikissa Lancastereissa olisi ollut kaapelileikkurit; kannattaa lukea tausta ja katsoa valokuvat mahdollisesti rakennettavasta Lancasterista, että oliko siinä kaapelileikkurit vai ei. Parhain terveisin, AJ
Rane 26.3.2019 22:34 Vastaa lainauksella
Airfixin sarjan absoluuttisesta hyvyydestä en uskalla sanoa muuta kuin oman kokemukseni perusteella. Onhan tämä detaljien osalta taivas verrattuna aiemmin tekemääni Revellin 60-luvun Dambusteriin. Muista Lanc- sarjoista ei sitten olekaan kokemuksia, joten siinä suhteessa liikun vähän heikoilla jäillä. Tuossa vanhassa ketjussa, johon viittasin, Leino kertoo siipien väliin jäävistä raoista. Itselläni rakoja ei jäänyt mutta ei ollut liioin toleranssejakaan vaan tuntuu että jotkut osat on mitoitettu sadasosamillilleen.

Ehkä skaalansa paras!!! Näin olen ymmärtänyt.
Siististi rakennettu Lancaster. Joskus pitäisi itsekin saada tällainen rakennetuksi. Kaipa se kuuluisi brittipommittajista kiinnostuneen yleissivistykseen, vaikka olenkin enempi suihkukoneaikakauden miehiä. Tämähän mahtuisi hyvin tuohon "RAF 100 vuotta" -ryhmikseenkin.
Rane 30.3.2019 21:25 Vastaa lainauksella
Lancaster-ketjussa kun ollaan niin laitan tähän linkin erääseen kansikuvaan (kirja sinänsä vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta).
Mielestäni kannen tekijä olisi voinut olla tarkkana siitä mitä koneita tuossa kansikuvassa esiintyy.
selkokeskus.fi/selkokirjallisuus/kirjakauppa/tuotteet/uutuudet/ne-lensivat-tasta-yli/