Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk.I

Airfixsin uutta tuotanto. Rakennettu suoraan laatikosta, mitään muuttamatta. Maalattu tamiyan väreillä
Rakentuu helposti, vähäinen kitin tarve.

Kommentit

Mahtaakohan olla ensimmäinen tästä sarjasta tällä sivustolla? No joka tapauksessa, Pore ei petä taaskaan. Erittäin siistiä ja uskottavaa jälkeä. Oikeellisuuteen en ota kantaa, mutta menee ainakin minulle läpi kuin väärä raha…
Siististi tehty Blennu.
Airfixin sarjahan edustaa englantilaista Mk.I -mallia joita oli Suomessa ns. IV-sarjan koneet BL-134 - BL-145. BL-189 oli kotimainen V-sarjan Blenheim ja poikkeaa sarjan mallista muutamista kohdin.
Nätti Blenheim ja tosiaan, ensimmäinen Airfix tällä sivustolla. Kuvat hieman tummia ettei yksityiskohtia tahdo oikein erottaa ja hieman matalammalta otettu kuvakin olisi ollut kiva nähdä jolloin esim. laskutelineetkin olisi näkynyt (CA:n laskutelineet olivat nimittäin aika kammottavat ). Koneen yleisväritys kuitenkin hieno.

Antennilangan olisi tietenkin voinut laittaa ja tässä BL-189:ssa oli myös spinnerit ja rengasantenni. Mutta, kuten Antti mainitsikin, Airfixin malli vastaa Suomessa käytettyä IV sarjaa jotka tulivat Suomeen Brittien suojamaalauksessa. Siitä syystä varmaan spinnerit ja kenties myös rengasantenni sarjasta puuttuivatkin.

Siistiä työtä kuitenkin kaikin puolin ja suhteellisen siistinä kone pysyikin, sillä BL-189 koneen historia oli aika lyhyt, laivuekäyttöön Joulukuussa 1943 ja tuhoutui Immolan pommituksessa Elokuussa 1944.
Olisiko nyt niin, että tästä 1/48 mallisarjasta on ne Bolingrobepatit korjattu? Silloinhan tämä on ihan rakennettava sarja. On ehkä ensimmäinen 1/48 Aifix-malli tässä skaalassa tästä koneesta. Tämä malli näyttää ihan hyvältä pienistä kuvausteknisistä jutuista ja yksityiskohdista huolimatta;)

yt.
MK
Hieno malli. Edellämainituissa kommenteissa toiseen koneyksilöön päätyminen olisi ollut nappisuoritus, niinsanotusti. Ja ei ole Bolingbroke! Siitä kiitos Airfixille. Jostain luin (kenties tältä sivustolta), että aftermarket-sälää on tulossa tähänkin malliin muita Suomi-versiota ajatellen. 1/72 skaalassahan voi tehdä jo melkein minkä tahansa Suomi-Blenkun. Löytyy siirtokuvaa ja suksia! Hieman vaatii ylimääräistä rakentelua ja taustatietojen kaivelua, mutta sehän kuuluu asiaan :)
AJ 19.3.2019 20:54 Vastaa lainauksella
Moi Pore, En ole Bleinheim asiantuntija, joten en osaa erityisesti kommentoida plussia ja miinuksia; edellä on jo kommentoitu erittäin osaavasti niistä. Joten tyydyn vain kehumaan ulkoisesti näyttävää Bleinheim-lekomallia. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kauniisti olet uuden Airfixin valun paketoinut. Jos hakemalla haen nillitystä, niin tosiaan antennilanka puuttuu ja kuomun raamit vähän röpelöiset, vai heijastaako kuva? Mutta kaiken kaikkiaan nelosen malli!
YT
Kalle
Hyvän näköinen Blenheim. Rakennusteknisesti ja viimeistelyn puolesta mainioita työtä.

E-P

P.S.
Pitäisi olla myös muodoiltaan aika hyvin kohdillaan. Pari vuotta sitten Airfixin tuotekehityskaveri oli Nordic Challencessa esitelmöimässä. Tuotekehitystiimi oli saanut Tikkakoskelta alkuperäisiä piirustuksia joista osaa olivat voineet hyödyntää mallin tekemisessä.