Pienoismallit.net

Me-109E-4

Franz von Werra

Edun Eemeli ei lisää esittelyjä kaipaa, joten se siitä.

Franz von Werra ammuttiin alas Kentissä 5.9.1940, teki pakkolaskun ja jäi sotavangiksi. Yritettyään paeta useita kertoja hän viimein onnistui 21.1.1941 kun häntä oltiin Kanadassa siirtämässä sotavankileirille. Hän suuntasi USA:han, jossa hän lähellä New Yorkia antautui poliisille. Viisaas temppu, olihan USA vielä tuolloin puolueeton. Kanadan ja USA:n vielä neuvotellessa laittoman maahantulon seurauksista Saksan varakonsuli auttoi hänet Meksikoon. Sitten hän matkusti Rioon ja sieltä ilmeisesti rahtilaivalla Barcelonaan ja edelleen Roomaan. Saksaan hän palasi 18.4.1941 jossa hän sai sankarin vastaanoton sekä Aatulta ritariristin. Hän palasi Luftwaffeen ja taisteli itärintamalla nostaen ilmavoittojensa määrän 21:een (Lähde: Osprey Aircraft of the Aces, 11, Bf-109E/D aces 1939-41). Palattuaan länsirintamalle noutaja kuitenkin oli tehnyt treffit hänen kanssaan 25.10.1941. Moottoririkon takia kone katosi Pohjanmerellä, eikä ruumista koskaan löydetty. Aika veikko !

Itse malli oli mukavahko rakentamiskokemus ja hyvää harjoitusta rakentamattomien hyllyssä olevien Mersujen kannalta ajatellen. Profipack-mallina se oli itsessään minulle jo riittävä, ainoana lisäyksenä laitoin antennilangan Uschin Rig That Thing -langasta, jonka olin ostanut Malliston Jarkolta. Hyvä käyttökokemus tästä lisätarvikkeesta. Malli on maalattu Xtracolorsin öljyväreillä ja vanhennettu pastelleilla. Maaleista olen tyytyväinen 02/71 sävyihin, mutta 65 on mielestäni aika tumma. Xtracolorsin laatukin näemmä vaihtelee.

Heitän vielä lopuksi kysymyksen: Onko kellään tietoa lisätarvikkeesta tai tekniikasta, jolla mersun antennilangassa olevat kartionmuotoiset ja muut härpäkkeet voisi tehdä.

Kommentit

"Onko kellään tietoa lisätarvikkeesta tai tekniikasta, jolla mersun antennilangassa olevat kartionmuotoiset ja muut härpäkkeet voisi tehdä."

Tuo kartionmuotoinen antenniosa on kieltämättä haastava ja en itse tiedä toteutustapaa tai tarviketta, mutta pallomaiset (eristepallukat?) voi tehdä vaikka paksusta maalista pienellä siveltimellä.

yt.
MK
"Tuo kartionmuotoinen antenniosa on kieltämättä haastava ja en itse tiedä toteutustapaa tai tarviketta, mutta pallomaiset (eristepallukat?) voi tehdä vaikka paksusta maalista pienellä siveltimellä."

Itse ajattelin noihin eristeisiin vähän kuivumaan jätettyä eri keeperiä, joka kuitenkin menee antennilangan ympärille kuitenkaan rikkomatta sitä. Totta puhuen, joskus parikymmentä vuotta sitten, mallailun masokistisenä aikana, tein kartiot 1/32 mersuun ottamalla valurangan pätkän, porasin siihen keskelle langan mentävän ohuen reiän, ja veitsellä sekä hiomapaperilla tein siitä kartion. Eikä siihen mennyt tuntia kauempaa… Okei, en enää ole niin kunnianhimoinen, paitsi ehkä …
Huolella ja tyylillä rakennettu Eemeli. Pidän tasapainoisesta kokonaisuudesta, esim. camo näyttää tosi hyvälle. Erittäin hieno mersu!
Hieno malli koneesta jolla on tarina. Youtubesta löytyy von Werrasta they elokuva vuodelta 1957, Hardy Krüger esittää von Werraa.
www.youtube.com…RjfOydUA&list=PLGl4HtAN0hUqvj1X76_CLI40EDEunNe2u&index=134&t=0s
AJ 26.3.2019 20:53 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Kehuja kompaten erittäin nätti Franz von Werra:n Bf 109E-4. Mainio taustoitus; aika veikko kyllä vaan. Kuten Janne edellä hyvin totesi, erittäin tasapainoinen kokonaisuus ja camo on kyllä aivan ässä. Ei nillityksiä, eikä narinoita, ne olisivat pakonomaisesti väen väkisin haettuja, vaan sen sijaan ainoastaan kehuja. Mielestäni todella hienosti onnistunut Mersu-lekomalli; voisi myös hyvin olla jonkun viikon malli. Malli näyttäisi aivan aidolta lekolta, mikäli alustaksi tekisi "Ranskassa olevan ruohokentän" ja sitten ottasi mv-kuvan… Joka tapauksessa erinomainen Mersu-malli. Parhain terveisin, AJ