Pienoismallit.net

Flakpanzer IV

Eräänlaisena talvilomaprojektina syntyi näkemykseni Panzer IV alustalle rakennetusta it-vaunusta, näitähän on oikeastikin tehty ja lähteistä riippuen määräkin vaihtelee mutta ainakin 2 varmistettua. Rungon tyyppi on väärä, ymmärrykseni mukaan H olisi ollut lähempänä oikeaa mutta nyt lähdettiin siitä liikkeelle että sillä mennään mitä hyllystä löytyy. Ja löytyi Dragonin Panzer J final 6575 sekä 88 flak 6523, joista jälkimmäinen on maannut hyllyssä varsin pitkään. Mallia kuvatessani kirosin että liimasin tykin osoittamaan taivaisiin, mutta sinnehän ne it-tykin pääsääntöisesti kuuluukin osoittaa :) Tosiaan kokonaisaika koko projektille oli 2 viikkoa joista jälkimmäinen oli se lomaviikko ja aikaa oli nakertaa ihan kunnolla.

Malli on maalattu pääsääntöisesti Tamiyan maaleilla, runko on buff ja tykki perus tummankeltainen punaruskeilla raidoilla. Telat ovat Friulin valmistetta. Kantavana ajatuksena oli vaunu joka olisi rakennettu nopeasti ja siksi taisteluosaston paikalle hitsatut levyt on jätetty maalaamatta, alunperin oli tarkoitus sotkea enemmänkin eri versioiden osia mutta ihan loppun asti tuo idea ei täysin kantanut. Figuuri ehkä voisi olla hyvä lisä.

PS. parissa kuvassa näkyy pitkästä valotusajasta johtuen jokunen ilmassa leijuva pölyhiukkanen, tai jospa se onkin lunta…

Kommentit

Hieno malli todella rumasta esikuvasta. Ruosteet ja paljaalle metallille kulunut lattia erityisen hyvin toteutettuja.
Janne V 10.3.2019 23:21 Vastaa lainauksella
Komea on, pidän etenkin tuosta metallilevyn ulkonäöstä. Hienoa työtä!
Tomille pitäisi antaa lisää lomaa. Hienoja malleja pukkaa solkenaan. Erikoinen malli joka poikkeavuudellaan piristää raskaan kaluston jo aika tasapaksua tarjontaa. Hienot detaljit!