Pienoismallit.net

Focke-Wulf FW 190F-8

4./SG 5, Lento-Osasto Kuhlmey, Immola, Heinäkuu 1944

Kora Modelsin Kuhlmey-paketointi, suurimmaksi osaksi Eduardin malli lisättynä resiiniosilla (pommit) ja siirtokuvilla.
Mukava rakennettava, osien yhteensopivuus oli hyvä ja detaljointi on huippuluokkaa tähän skaalaan.
Maalattu Mr Hobbyn akryyleilla, koetin saada elävyyttä Migin valmislitkulla, Tamiyan Panel Linerillä sekä pastelli-ja pigmenttijauheilla. Rakensin suoraan laatikosta löytyneillä osilla, ainoastaan siipitykkien piiput tein messinkiputkesta sekä antennilangan ohuesta siimasta.

Koneen esikuvalla lensi Oberleutnant Walter Schneller, josta en löytänyt juurikaan tietoa, Youtubesta löytyy Tuntematon ratkaisija-dokumentti joka kertoo Kuhlmeyn yksikön Suomen vaiheista, Schneller esiintyy tuossa dokumentissa parin muun lentäjän kanssa, muistelen jostain lukeneeni että hän meni sodan jälkeen naimisiin suomalaisen naisen kanssa, ja kävi myös muutamia kertoja täällä Pilvenveikkojen vieraana.

Kommentit

Onpas nätti Wulffi! Menisi helposti 1:48 mittakaavaisesta,jos ei tietäisi.
Matti M 11.3.2019 07:20 Vastaa lainauksella
Kiitos!
U-pee-a, u-pee-a..Samoilla painotteilla P-P Petelius jossain ohjelmassa.
Katsoin kuvia ensin pariin kertaan jaa sitten luin hienon kertomuksesi ja kun pääsin kohtaan …"tähän skaalaan.. niin piti palata jälleen kuvia katsomaan.

Olet tehnyt pikkuskaalan koneesta niin hienon, että 1:48 ei onnistu moneltakaan mallarilta näin hyvin. Paljon on ollut työtä ja kiva kuulla sekä nähdä, että Kora Models on detaljoinut koneen noin hyvin. Maalaus on aika monotonisen näköinen, mutta sekin kiehtoo, koska sävyt sopivat toisiinsa ja onhan tälle esikuvakin.
Tähän kun vielä sopiva alusta, niin se kruunaisi mallin. Hieno näinkin.
On kyllä hienoa työtä. Menisi tosiaan isompimittakaavaisesta.
JJ Hilska 12.3.2019 18:24 Vastaa lainauksella
On kyllä todella hieno lopputulos 1:72 skaalaan. Luulisi tosiaan kuten ylempänäkin todettu että 1:48.

Plussaa Suomi-aiheesta.
Todella tyylikäs Immolan kone. Hieman rusehtava omaan makuun, mutta toisaalta enpä minäkään tiedä oikeista sävyistä. Viimeistely mallissa on huippuluokkaa, ja tosiaan näyttää suuremman mittakaavan koneelta. Ainut silmään käyvä asia on, että toinen laskuteline vaikuttaisi olevan hieman eri kulmassa kuin toinen. Sekin voi olla objektiivin aikaan saama virhe. Kaiken kaikkiaan kaunis FW.
Ehkä paras saitilla näkemäni pikkuskaalan Lahtari. Todella hienoa pikkutarkkaa työtä!
YT
Kalle
JJ Hilska 14.3.2019 15:18 Vastaa lainauksella
Walter Schnellerin seikkailusta maaliskuun loppupuolella 1944 Saariselän - Nattasten yms. maisemissa lumipyryssä Fw 190A-3-koneella voi lukea tarkemmin Hannu Valtosen hylkykirjan ensimmäisestä painoksesta. 14.(J)/JG 5 nimi oli tuolloin muuttunut juuri 4./SG 5:ksi.
Toukokuun kieppeillä SG 5:a alettiin varustaa F-3 ja F-8 rynnäkkö Focke-Wulfeilla. Sitä ennen oli ollut kaikki A-2 ja A-3 Fockeja.
Ainakin osa yksiköstä oli saamassa ja tutstumassa F-koneisiin näihin aikoihin Porissa. Valtosen joku uudempi painos Lento-osasto Kuhlmey -kirjassa on kuva uudesta Fw 190F-8 koneesta Porin kentällä ja siinä näkyy siivissä ETC 50 ripustimet, joita ei näy koskaan Suomen alueen rintamakäytössä olleissa koneissa, ei Lapin alueella eikä Karjalan kannaksella.
Kesällä 1944 Lento-osasto Kuhlmeyn kanssa toimiessaan SG 5:n Wulfit olivat aika uusia, joten aika hyvä, että MattiM:n pienoismallissakin on vanhennusta tehty maltillisesti.

(Toivottavasti joillain palstalaisilla olisi lisättävää ja tarkennettavaa ylläolevaan juttuun, sillä aiheesta ei mielestäni ole liikaa tietoa ollut tarjolla)
Neljä pojoa ja papukaijamerkki. Tuo Timon mainitsema rusehtavuus ei häiritse minua, sillä maalien sävyerot ja olosuhde-erot ovat arkipäivää. Vanhaa mottoani (jälleen) siteerakseni sanon, että if it looks good, it it good. Jos nyt jotain negatiivista haluaisi sanoa, niin omasta mielestäni alapintojen vanhennus on vähän tuhnuista, se voisi olla jonkin verran skarpimpaa.
… siis ei ollutkaan arvioitavissa. Olisi kannattanut.
ja oli sittenkin… enpä nyt ole ihan sinut tämän sivuston kanssa. Sitä kun ei ole tehty (idiootti)käyttäjävarmaksi.
Matti M 14.3.2019 22:34 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista & kehuista kaikille tasapuolisesti.
Hieno FW, luulin oikeasti tätä 1/48 malliksi. Tarkkaa ja huolellista työtä pikkuskaalassa! Ei voi kuin arvostaa näin hyvää mallausta!
Matti M 20.3.2019 19:23 Vastaa lainauksella
Kiiitos kehuista.