Pienoismallit.net

Ready for Takeoff

F-14D Tomcat

Tomcat valmiina katapulttilähtöön tukialuksen kannelta.

F-14D oli kyseisen lentolaitteen viimeisin palveluskäytössä ollut versio, jota käytettiin myös pommitustehtäviin. D-alatyyppi siirtyi laivuekäyttöön 1991.
Koneessa oli uuudemmat General Electric F110-400 moottorit, uusi AN/APG-71 tutka sekä ASPJ omasuojajärjestelmä

Tomcat on oma suosikki näistä uudemmista lentolaitteista ja tämä oli itseasiassa jo toinen saman valmistajan sarja tästä aiheesta omalla kohdalla. Aiemmin tuli rakennettua jo F-14B versio tästä koneesta.
Nyt halusin kuitenkin vähän jotain erilaista, joten alustaksi koneelle valikoitui Skunk Modelsin USN Nimitz deck.
Alustan mukana tuli myös sarja ukkoja kannelle. Pari hemmoa on lisätty Hasegawan ukkosarjasta myös, esimerkiksi koneen lentäjät.

Maalaukset itselle poikkeuksellisesti Gunzen maaleilla, säistäminen Tamiyan ja AK:n aineilla

Tähän sopii taustalle hyvin soimaan Kenny Logginsin Danger Zone :)

Kommentit

AJ 9.3.2019 15:12 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Nyt kyllä kolahti - hiton hieno dynaaminen kokonaisuus (pahoittelen kieltä, jos se ei ole ihan korrektia). Upea sukomalli F-14D:stä upealla alustalla ja pirteillä figuureilla. F-14 Tomcat ("Anytime Baby") on kyllä myös yksi suosikkikoneistani ja kuten hyvin osuvasti sanot, taustalle sopii vallan mainiosti kuin nenä päähän Kenny Logginsin Danger Zone-biisi. Loistavaa mallausta kaikin puolin ja olet onnistunut todella hienosti luomaan dynaamisen tunnelman tähän suko/dio-kokonaisuuteen; miltei kuulee sen KL:n Danger Zone:n taustalta. Huipputyötä! Menee aivan varmasti kisaamaan viikon mallin statuksesta. Parhain terveisin, AJ

PS Tomcatien tanssia taivaalla tuli tapitettua aikoinaan miltei joka päivä -80-luvun lopulla Miramarin laivastotukikohdan yllä.
Kiitos kommenteista AJ. Tämän mallin aloittamiseen oli 2018 loppuvuodesta kaksi inspiraation lähdettä, toinen oli Top Gun leffa ja toinen DCS F-14 simulaattori/lisäosa (joka itseasiassa julkaistaan ensi viikolla). Vielä pitäisi joskus ottaa 1/32 Tomcat työnalle, mutta kun ei niin isoa vitriiniä mihin sen saisi sopimaan :)
Pätevän näköinen Tomcatti. Alustan kanssa muodostaa mainion kokonaisuuden. Millaisia nuo Hobby Bossin Tomcatit ovat rakennettavuudeltaan? Itselläni odottaisi kaapissa tuo B-malli.
Mika Wiik 12.3.2019 07:46 Vastaa lainauksella
Itse olen tykännyt noista Hobby Bossin lenskareista eikä tämä ole poikkeus. Pääsaantöisesti osat sopii hyvin ja ohjeistakin saa selvää. Noissa Tomcateissa taitaa olla lähes samat osat riippumatta minkä mallin laatikkoon katsoo, muistelen että B-versiota rakentaessa mukana oli myös D-version osat. Toki siirtokuvat on vaan siihen yhteen varianttiin kerrallaan. Erilaista ohjusta ja pommia tulee myös useamman koneen tarpeisiin, tästäkin laatikosta meni aseistusta muihin malleihin hyötykäyttöön
Aioin kirjoittaa, että erinomaisesti onnistunut pikku dioraama mutta eihän tuo mikään pieni ole. Joten, erinomainen action dioraama. Kaikki osat on tasapainossa.

Minkä laivueen Tomcat on lähtötelineissä. Äkkiä katsottuna veikkasin Jolly Rogersia mutta tarkemmin katsottuna pyrstössä onkin joku kummitusta muistuttava olio. Ja vielä vähän nipotusta, Oliko kyseinen laivue koskaan sijoittuneena juuri Nimitzille? Jollakin sisaraluksella majaili kumminkin, joten siinä mielessä myös autenttinen dio.

Taustalle sopisi myös kahden täydellä teholla käyvän F110-400sen jyrinä. Mikähän olisi skaalan mukainen desibeli arvo :)

E-P

…daa..daa..daa..daa..deinzö zoun…. (pahuksen korvamato)
Mika Wiik 16.3.2019 10:03 Vastaa lainauksella
Tämä Tomcat on VF-101 eli Grim Reapers:ien kone. Ja totta, tämä laivue ei ollut sijoitettuna Nimitzille, mutta toisaalta tuo kyseinen lentokansi on sama minkä tahansa Nimitz luokan tukialuksen kanssa. Tässä tapauksessa VF-101 kone on lentänyt NAS Oceana tukikohdastaan tukialus kelpoisuutta varten suorittamaan tarvittavat laskut tukialukselle. VF-101 kun koulutti lentäjiä nimenomaan pommittamisessa ja siksipä tässäkin koneessa on maataistelun tukemiseen tarvittava lasti kyydissä.
Siis olio onkin Viikatemies, kiitos selvennyksestä. Joo, tuumailin myös, että joku Nimitz luokan alus kelpaa. Eli diossa on Carrier Qualification meneillään…

E-P