Pienoismallit.net

…ja huudostani pirullinen ralli päälle

Konekivääriryhmä on käynyt asemiin tuhotun BT-7:n viereen, vastaanottamaan vihollisen jalkaväkeä.

Figuurit ovat Toro Modelsin valmistetta. Vaihdoin kaikille uudet päät ja ryhmänjohtajalle tein uuden hupun lumipukuun, sekä uudet kädet. Konekivääriin tein tähtäimen ja uuden jalustan. Kuolleen vaunumiehen kropan rakensin magic-sculptista, ja lisäsin hornetin irtopään.

Vaunun rutaantuneet etulokarit on tehty sinappituubista. Vasempaan kylkeen tein piiskan osuman ja lisäsin sinne iskarinjouset/tukirakenteita. Jyrsin kahdesta telapyörästä kumiosat pois ja tein niistä palaneen näköiset. Muu osa vaunusta on suoraan laatikosta, ilman muokkauksia.

Löysin töistä pienen vanhan kuluneen puulaatikon, joka sopi hyvin alustaksi. Täytin sen styroksilla ja muotoilin senätasoitteella pohjan. Lisäsin pintaan aidan pätkän, kiven ja rikkinäisen kärrin osia. Tämän kaiken peitin Deluxe Materialsin lumihiutaleilla. Puu on ostettu muistaakseni Mosonin mallinäyttelystä Unkarista. Vaunun meinasin jättää lumettamatta, mutta lisäsin kuitenkin hieman hiutaleita päälle. Yritin saada vaunuun näköä, että se olisi palamisen jälkeen hetken ollut kevyen lumisateen alla. Lisäsin alustan kylkeen kyltin, sekä talvisodan muistomitalin.

Kommentit

Matti M 9.3.2019 16:05 Vastaa lainauksella
Onpas hieno ja aidonnäköinen dioraama, osuman saanut ja palanut vihollispanssari näyttää juuri siltä, revennyt teräslevy ja lokasuoja myös, figuurit maalattu hyvin, lumipuvut näyttää rähjääntyneiltä. Maasto on myös huippu, mulle tulee mieleen Talvisodan alkupäivät, lunta vähän vasta maassa, pakkasen tuntu tulee myös mieleen. Alusta mitaleineen kruunaa koko komeuden.
Loistava kokonaisuus ja vika kuva varsinkin ihan täys kymppi.
Mutta jotta ei olisi vain kehuja niin nuo lokasuojat, ne näyttää hyvälle, mutta omaan silmään näyttää sille että ne ei koskaan ole olleet oikean muotoiset vaan ne on vaan laitettu siihen. Meinaan siis että jos ne oikoisi osuman aiheuttamista väännöistä niin olisiko ne oikean kokoiset ja muotoiset, nyt on jotenkin vähän liian pyöreät? Siis mitätön nillitys asiasta jota en itse osaisi tehdä edes tuonne päin, mutta kun tuntuu yhä olevan sivuston tapa niin mitä hienompi malli niin sitä pienemmät asiat nostetaan framille.
Hattu , päästä… Lepo! En voi kommentoida muuten kuin: UPEA!!!
Simpsutti, kun on hyvin toteutettu kokonaisuus. Varsinkin kk-ryhmän johtajan ilmeessä ja asennossa on latautunutta "äksöniä". Maalaus ja säistäminen on kadehtimisen arvoista työtä. Varsinkin BT:n palaneet ja ruostuneet kyljet ovat todentuntuisia. Etulokasuojat näyttävät muodoiltaan jotenkin pehmeiltä, miltei pressumaisilta ihan edessä, missä ne yhtyvät runkoon. Mutta itse osumakohdassa niissä on enemmän luonnollisuutta. Mutta kokonaisuudessaan todella hieno asetelma, josta ei puutu taistelun tunnetta. Mitä käytit lumena?
Sori, lukijan se tuolla mitä käytit lumena. Vanhan silmä ei saa kaikkea mukaan…
Tätä olisi kyllä kiva tuijottaa lähempääkin. On paljon detaljeja ja figut näyttävät tosi hyvälle. Tankki tosiaan myös näyttää palaneelta. Tuo lumi vielä kruunaa koko homman. Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
AJ 19.3.2019 23:20 Vastaa lainauksella
Moi Tommi, Kompataan kaikkia kehuja yllä; eiköhän myös kaikki oleellinen ole sanottu jo edellä. Diosi on dynaaminen ja kertoo oivasti tarinan. Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
On se Tommilla edelleen homma hanskassa! Hienoa työtä. Mistä tuon kyltin hommasit?