Pienoismallit.net

BR-86 Dampfpanzer

Superraskas maastoajoneuvo

Suoraan laatikosta rakentaminen on tylsää. Niinpä jatkoin aloittamaani telaketjuteemaa (Anton ja Hog) laittamalla kaksi Tiikeriä BR-86:n alle. Ajatuksena oli luoda raskas työkone syrjäseutujen tiettömille taipaleille. Ostin Italiasta Trumpeterin BR-86 mallin ja 2 Rye Fieldin Tiikeriä oli sopivasti tarjoiúksessa kotimaassa: Gruppe Fehrmann ja Early 1943 North Afrika. Jälkeenpäin sain kuulla että tällainen Frankenstein on tehty ja sitä on käytetty 1900-luvun alussa Lapin savotoilla. www.is.fi/suomi100/art-2000005352434.html . Joten ei tässä aivan hakoteillä olla. Kyllä esimerkiksi Siperiassa puuta ja vettä riittää, vaan ei dieseliä.

Kommentit

Sulaa hulluutta, mutta tätähän se mallailu parhaimmillaan on. Ennakkoluulotonta asennetta ja rohkeutta olla erilainen, hyvä hyvä :)
No nyt on, paitsi komeaa jälkeä niin mielikuvitusta. Itseä jää vain mietityttämään että miten on tuo höyryveturin voima lopulta jaettu telakoneistolle, mutta luultavasti siellä sopivat höyryputket menee vaunujen runkoihin joissa sitten vasta varsinainen liikuttava koneisto sijaitsee ja höyryveturi on nyt valikoitunut päällirakenteeksi vain koska sellainen on ollut olemassa. Ja ehkäpä jotkut vaijeritkin vielä kulkee ohjaamoin joilla voi hanoja käännellä ja näin suuntaa hallita.

Mallailu jälkihän on varsin mukavan näköistä ja siis vain tuo tekninen toteutus vähän mietityttää, mikä on sinänsä hassua sillä aiemmin sivustolla nähty pastilli rasia shamppoopullo avaruusalus taas oli ihan selkeää kauraa kuinka se toimii =D

Ja 4,5 tähteä meinasin, mutta tuo hemmetin hiiri heilahti hivenen ja tuli puolikas liikaa, mutta ehkäpä erhe annetaan anteeksi(tästä syystä yleensä en anna tähtiä kun en saa niitä koskaan osumaan siihen mitä haluaisin).
Olet Toni oikeilla jäljillä. Vaunuista on heivattu dieselit mäkeen ja veturin höyrykoneet on asennettu tilalle. Ne mahtuu aivan hyvin. Kokeiltu on, mutta säästin parempaan käyttöön koskapa eivät näy. Kattilasta menee höyryputket koneille. Vaunuja käännellään jarruttamalla teloja. Jarruja käytetään vaijerilla, joka eräässä kuvassa näkyykin. Vaijerilla ohjataan venttiiliä, joka säätelee jarruja. Hytissä on pitkät vivut, joilla vaijeria kiristetään ja löysätään. Ehkä olisi voinut laittaa 2 vaijeria ja 4 vipua. Mutta käy se näinkin. Onhan venttiilissä jousi, joka ajaa venttiilin toiseen ääriasentoon kun vaijeria löysää. Jarru saa käyttövoiman putkesta, joka tuo höyryä kattilan päällä olevasta "kellosta".

Kiitokset staroista, ylimmääräisitäkin. Oli tämä sen verran työläs projekti.
Tampereella ihmettelin.
No nyt todellinen panssarijuna. Ekana tuli kyllä mieleen että väärän otsikon alle olet tämän laittanut. Eli "Mitäs jos..", mutta onhan joku keksinyt varsinaisen härpäkkeen.
Tuo IS:n linkki oli onneksi mukana ja asiat alkoi selvitä.

Malli on myös tehty hyvin. Hieno veturin sisusta ja ehkä liiankin varovasti säistetty. Jos tämä on IS:n kuvien mukaan Lapin jänkhillä puksutellut, niin teloissa oleva maa-aines olisi suota.
Huikean hieno ja erilainen. Mukava piristys tälle aamulle ja tänne sivustolle. Pojot mallista ei sattunut ihan keskiarvoon, mutta tätä mieltä olen.
Petri M 8.3.2019 20:23 Vastaa lainauksella
No nyt viimein on tiikeritkin semmoisessa roolissa että omaakin silmää miellyttää. Upea malli kaikin puolin, varsinkin veturin ohjaamon lattia, joka näyttää aivan aidolta puulta. Nappisuoritus!
Lähetin yv:n.
Tässä on viety Lapin savotoilla aikoinaan käytetty jo sinänsä järkevyydeltään arveluttava idea vielä tasoa korkealentoisemmaksi- ja onnistuttu siinä hienon mallin muodossa. Kahden telaston malli voisi olla helpompi ohjattavakin. Noista savottavetureista oli juttua muistaakseni Vanhat Koneet- lehdessä.
Kiitokset arvioista! Ohjaamon lattia on puuta. Tein sen brie juuston pakkauksesta, joka jääkaapista odotti parempaa käyttöä. Alunperin oli tarkoitus laittaa vaunut kylmästi veturin alle kiinteästi. Siitä olisi tullut hieman matalampi, ehkä näyttävämpi paketti. Mietin kuitenkin toimivuutta. 20m pitkä telasto tuskin kovin ketterästi maastossa kääntyy. Tai jos, niin jälki on hirvittävää. Päädyin sitten nivelöityyn, kahden vaunun ratkaisuun. Tämähän kiepsahtaa ympäri vaikka pennin lantin ympärillä.
P.S.
Lisäsin projektikuvat nettisivuilleni.

esamaatta.wixsite.com/scalemodels/making-br-86
En tiedä kuinka vanhaa brie juustoa oot syönyt kun tähän tulokseen ja lopputulokseen oot päätynyt, mutta yhä edelleen, varsin näyttävä paketti.
P.s jos juustoa jäi ja sillä on tälläiset vaikutukset niin mulle pala kanssa ;)