Pienoismallit.net

Hellcat Mk.II

W.M.C. Foster, HMS Indomitable; Okinawa huhtikuu 1945

Kyseinen kone operoi Lentotukialus HMS Indomitablelta osallistuen Okinawan taisteluun.
Huhtikuun 12.päivä kyseisellä koneella lensi luutnantti W.M.C. Foster joka ampui ensin alas Ki-61:n ja kohta perään Ki-43:n saavuttaen kolmannen ilmavoittonsa. Okinawan taistelun loppuun mennessä hän oli ampunut 2 muuta konetta alas ollen näin yksi harvoista Hellcatillä lentäneistä britti ässistä. Kone tapasi kohtalonsa saadessaan omasta ilmatorjunnasta osuman erään toisen lentäjän ollessa ohjaimissa.

Koneen historiaa:
Grumman F6F Hellcat oli yhdysvaltalainen toisen maailmansodan aikainen hävittäjälentokone. Se oli tarkoitettu seuraajaksi F4F Wildcat -koneelle.Hellcat ja Vought F4U Corsair olivat Yhdysvaltain laivaston pääasialliset tukialushävittäjät syyskuusta 1943 alkaen toisen maailmansodan loppupuoliskon ajan. Hellcatejä rakennettiin kaikkiaan 12 272 kappaletta. vuoden 1943 lopusta lähtien Hellcatit olivat mukana lähes jokaisessa taistelussa japanilaisia koneita vastaan ja voittivat lähes aina. Kokonaissuhteeksi tuli 19 voittoa yhtä menetettyä konetta kohden. Näillä lukemilla Hellcatista tuli eniten yhdysvaltalaisia ässiä tuottanut kone: 306 Hellcat-lentäjää kohosi ässäksi, kun P-51 Mustang -lentäjistä tuli 275 ässää. Hellcatin käyttö Tyynellämerellä käänsi voimatasapainon nopeasti Yhdysvalloille. Hellcatilla saavutettiin 75 % kaikista Yhdysvaltain merivoimien ilmavoitoista Tyynellämerellä.
Brittien Fleet Air Armille toimitettiin Lend-Lease-lain nojalla 1263 konetta.

Kommentit

AJ 3.3.2019 23:07 Vastaa lainauksella
Moi Pauli, Erittäin tyylikäs tulkinta luutnantti W.M.C. Foster:n Hellcat Mk.II lekosta. Ei mitään nillitystä ja narinaa, ainoastaan kehuja. Hyvä taustoitus, lisänä vielä fakta, että Hellcat:lla tuhottiin yhteensä 5223 viholliskonetta USN:n, USMC:n ja RN:n FAA:n palveluksessa; se on eniten tuhottuja viholliskoneita, kuin millään muulla liittoutuneiden laivastokoneella. Aliarvostettu konetyyppi. Joka tapauksessa erinomainen lekomalli ja soveltunee myös vallan hyvin viikon malliksi. Parhain terveisin, AJ
Pauli T 3.3.2019 23:39 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ rohkaisevista kommenteista:) Avovaimon on näitä yllyttänyt tänne laittamaan kun itse en ole "uskaltanut" ;)Olen itse pitänyt kyseistä konetyyppiä todella rumana ja kuvitellut että ei mitenkään erikoinen kone. Tuli itselle täytenä yllätyksenä että noin hyvin on menestynyt kun asiaa tutkailin mallia tehdessä. Jäi tuosta teksti osuudesta puuttumaan osa kun sitä yritin lisätä jälkikäteen. Tosiaan malli on tehty eduardin dual combo paketoinnista jonka ostin täältä pm-kauppatorin kautta. Malli oli pitkään keskentekoisena mutta nyt päätin vääntää sen loppuun. Malli on maalattu AKANIN tuotteilla joihin olen tykästynyt kovasti. Ja se täytyy lisätä että info paketti on käännös mallin ohjeista+ wikipedia, sen tarkemmin en tiedä onko oikein:)
AJ 4.3.2019 00:10 Vastaa lainauksella
Moi Pauli, Ole hyvä. Kyllä kaikki tieto on ihan hienosti kohdallaan. Hellcat lekomallisi on upea, kiitos että laitoit sen saitille. Ja kiitä erityisesti avovaimoasi siitä, että hän kannustaa sinua laittamaan mallejasi esille. Jatka vain noin upeiden mallien rakentamista, kuten jo sanottu, kyllähän Hellcat Mk.II lekomallisi viikon mallin kriteerit täyttää. Parhain terveisin, AJ
Olli J. 4.3.2019 15:30 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Hellcat kaikin puolin! Maalausjälki miellyttää silmää.

Ainoa pienehkö juttu, mikä käy allekirjoittaneen silmään, on turhan puhtoiset siirtokuvat verrattuna muuhun kokonaisuuteen ja esimerkiksi paneelirajat loppuvat kuin seinään tunnusten kohdalla (näin siis ainakin valokuvissa näyttäisi olevan). Tulee ehkäpä hieman mielikuva, että siirtokuvat on laitettu vasta pintakäsittelyn jälkeen?

Joka tapauksessa hyvää työtä ja hienoa, että avovaimo on saanut ympäripuhuttua!:)
Pauli T 4.3.2019 18:09 Vastaa lainauksella
Kiitos Olli palautteesta. Hyvä havainto tuo siirtokuva homma, on kyllä livenäkin noin. Jostain syystä en saanut siirtokuvia asettumaan kunnolla paneelirajojen pohjalle vaikka käytinkin Tamiyan strong siirtokuva ainetta. Tästä johtuen myös paneelirajojen litkut pyyhkiytyivät pois. Eli pintakäsittelyt on kyllä tehty siirtokuvien laiton jälkeen. Mietin mistä tuo siirtokuva ongelma mahtaa johtua kun yleensä eduardin kuvat asettuneet ihan kivasti. Olikohan väärät aineet käytössä vai voisiko johtua siitä että annoin aineen vaikuttaa liian vähän aikaa!? Vinkkejä ja neuvoja otetaan mielellään vastaan:)