Pienoismallit.net

Firefly Mk.1

Jo nuoruusvuosinani 70-luvulla tykkäsin Airfixin 1/72 Firefly Mk.5:stä joka on kaunis kone. Sen sijaan tämä Firefly Mk.1 on mielestäni yhtä kaunis kuin lehmä. Kun Trumpalta tuli tämä malli, pitihän se kuitenkin ostaa.

Mk.1 tuli laivuekäyttöön 1943 ja sai tulikasteensa Norjassa marraskuussa 1944 mukana Tirpizin upottamisessa.

Tämä malli kuvaa SEAC sotanäyttämöllä HMS Implacable:lta 1945 toiminutta konetta. Vaikka kone lienee suunniteltu Fairey Fulmarin seuraajaksi hävittäjänä, näkeehän se sokea Reettakin, että ei se enää hävittäjäksi tuolloin soveltunut. Sen sijaan roteva kone kunnostautui rynnäkkökoneena, ja se olikin Fleet Air Armin käytössä vuoteen 1956 ja mukana mm. Korean sodassa Mk.5 versiolla.

Malli on tehty kahta poikkeusta lukuunottamatta täysin suoraan laatikosta, edes antennilankoja en viitsinyt laittaa. Nuo kaksi poikkeusta ovat: Jätin oikeanpuoleiset kansallisuustunnukset asentamatta siipiin, koska mielestäni tyynellämerellä käytettiin jenkkien tapaa. Lisäsin myös miljoonalaatikosta tähtäimen ohjaajalle, mikä tuntui kummalliselta puutteelta mallissa, onhan siivissä 4 20-millistä.

Maalaus on tehty Extracolorsin öljyväreillä: Extra Dark Sea Gray, Dark Slate Grey X25 ja Sky X7. Vanhennus pastelleilla.

Viimeisinä kuvissa näkyy Trumpan laadunvalvojan nukahdus.

Kommentit

AJ 3.3.2019 17:08 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Kerrassaan mainio Fairey Firefly Mk.I; mainiota työtä. SEAC-väritkin näyttävät hyvin onnistuneelta. Ja joo PTO:lla kansallisuustunnarit lekoissa oli jenkkityyliin, joten olet tehnyt merkinnät aivan oikein. Ei mitään nillitystä tai narinaa, erittäin hieno lekomalli, joka aivan varmasti täyttää viikon mallin edellytykset. Erinomaista työtä! Parhain terveisin, AJ