Pienoismallit.net

Fw-190A-3

W.Nr. 418. Oberleutnant Robert Olejnik, 4./JG 1

Lentäjä-ässä Oblt. Robert Olejnikin Würger. Alankomaiden Woensdrechtissä kesäkuussa 1942. Koneen keulaa koristaa saksalainen Tatzelwurm taruolento.

Mallisarja oli erittäin laadukas ja huima parannus valmistajan aikaisempaan julkaisuun. Osien yhteensopivuus koneen rungon osalta oli loistava. Vältin siipien sovitus ongelmat liimaamalla siipien yläpuoliskot suoraan runkoon. Näin vältyin ylimääräiselta kittaamiselta ja hionnalta. Mielestäni mallisarjan ainoa merkittävä heikkous oli laskutelineiden sovitteet, jotka olivat täysin olemattomat. Laskutelineiden kiinnitys ja telineiden oikeiden kulmien varmistaminen olikin varsinainen taistelu.

Pohjavärinä käytin harmaata AK:n microfiller primeria. Mallin yläpintojen RLM 74/75 väriaavio on maalattu Gunzen akryyleillä ja alapinnat MRP:n RLM 76 värisävyllä. Eduardin siirtokuvat olivat ohuet ja asettuivat mallin pinnalle hyvin. Säistämiseen käytin Ultimaten savipohjaista washia. Malli näytti washin jälkeen hieman tylsältä, joten tein öljyväreillä hieman varjostuksia paneelin uriin ja niittiriveihin. On pakko myöntää, että en todellakaan ole sinut öljyvärien kanssa ja tässä vaiheessa tuli poistuttua mukavuusalueelta. Lopputulos miellyttää ainakin omaa silmää ja tuli opittua taas jotain uutta. Malli sai kuivua vitriinissä pari päivää, jonka jälkeen lakkasin sen Tamiyan mattalakalla. Viimeistelin mallin maalaamalla pakokaasuvanat ja asentamalla antennilangan.

Malli on valmistunut helmikuussa 2019.

Kommentit

Matti M 28.2.2019 14:18 Vastaa lainauksella
Hieno malli, mukavan hillitty viimeistely, ohjaamo näyttää myös hyvältä.
Hieno lahtari, onnittelut!
YT
Kalle
Kiitos kommenteista Matti ja Kalle!
AJ 3.3.2019 17:10 Vastaa lainauksella
Moi Juuso, Komppaan kehuja edellä. Kaikinpuolin nätti ja hyvin tehty Fw 190A-3! Parhain terveisin, AJ