BA Boeing 747-87UF
G-GSSD

2004 Boeing ilmoitti 747-8 version olevan tulossa. Siinä käytettäisiin samoja GEnx-moottoreita kuin Dreamlinerissa. Boeingin mukaan se olisi hiljaisempi, taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi kuin aiemmat 747:t ja lentoyhtiöille edullinen ottaa käyttöön samojen osien ja lyhyemmän tyyppikoulutuksen muodossa koska se pohjautuu jo olemassa olevaan 747-400:n. Koneesta tultaisiin tekemään sekä matkustaja- että rahtiversiot.
2009 Boeing ilmoitti matkustajaversion kohtalon olevan katkolla, kun asiakkaita ei ollut kuin tasan yksi, Lufthansa. Cargolux halusi kuitenkin edelleen tilaamansa rahtikoneet, ja kun Korean Air tilasi Boeingilta kumpaakin mallia, se saattoi olla viimeinen niitti tuotannon jatkamiselle. Ensimmäinen 8F- rahtikone luovutettiin Cargoluxille 2011, ja ensimmäinen 8I- matkustajaversio Lufthansalle 2012. Tällä hetkellä tilatuista ja toimitetuista 154 koneesta 107 on 8F-mallia. Aukeavan nokkansa ansiosta se on läpilastattava ja siksi käyttäjiensä mielestä varsin pätevä rahtikone. Samasta syystä siihen saa lastattua myös sellaisia pitkiä asioita jotka eivät sivuovesta sisään taivu.
Global Supply Systems operoi kolmella -8F:llä British Airways World Cargon laskuun vuosina 2011-2014. Pelkkiä rahtikoneita BA:n väreissä ei ole sen jälkeen nähty. Iberian ja British Airwaysin fuusion synnyttämä IAG (International Airlines Group) kuljettaa rahtinsa matkustajakoneiden rahtitiloissa. Puhtaaseen lentorahtitoimintaan syntynyttä aukkoa paikkaamaan alkoi Cargo Logic Air. Värimaailmasta päätellen yhteys Air Bridge Cargoon ja sitä kautta Volga-Dnepriin on oltava olemassa.:)
Jonkun aikaa sitten huomasin kohtalaisen puutteen liikennekonelaivastossani. British Airwaysin värit puuttuivat siitä tyystin. Kun kaapista sattui kurkistamaan iso rahtikone, ryhdyin tutkiskelemaan saako siihen BA:n siirtokuvia mistään. Ongelmaa ei vaikuttanut olevan, Twosix oli tehnyt arkin juuri näitä varten. Se pahalainen vaan on loppuunmyyty joka paikasta. Kerran jo luulin löytäneeni sen, kunnes itävaltalainen nettikauppa ilmoitti ettei arkki olekaan enää saatavilla. Yksi oljenkorsi katkesi, kun Twosix ilmoitti ettei uusintapainosta tulla tekemään. Mielessäni olin jo luovuttanut ja aloin selailla valmistajien valikoimaa 8F:n siirtokuviin. Mieleni täytti jo ajatus ettei kai se pahalta näytä sarjan mukana tulleissa Cargoluxin väreissäkään. F-DCAL:n sivulta löytyi sitten BA:n 747-400F:ään tarkoitettu arkki, jossa oli "British Airways World Cargo"- teksti, tosin punaisena niinkuin se "Chelsea Rose"- pyrstömaalaukseen kuuluukin. Laitoin Philippelle sähköpostia, että kun sinulla on jo teksti JA matkustajaversion arkilla oikeanlainen "Chatham Dockyards"- pyrstölogo, voisiko niitä millään yhdistää? Kului ehkä kuukauden päivät. Luovutin jo toistamiseen, kunnes sain Ranskasta sähköpostin joka alkoi sanoilla: "No problem, I just need a little time". Voi sitä riemun määrää! Viime kesänä sitten hän ilmoitti arkin olevan valmis, tosin pyrstölogo ei ollut oikean kokoinen joten sen hän oli joutunut skaalaamaan uudestaan. Tätäkin kautta siis ISO KIITOS F-DCAL:lle. Kutsuisin asiakaspalveluksi tällaista toimintaa.
Revellin sarja oli mainio rakennettava. Lisänä Metallic Detailsin etsiarkki, josta käytin soveltuvat osat.
Maaleina käytin Army Painterin valkoista pohjamaalia runkoon, tumma sininen Revell #54, siipien harmaa Akanin FS 36440.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.