Pienoismallit.net

Tiger II #222

SS-Oscha. Kurt Sowa - Stavelot

19.-20. joulukuuta 1944, Stavelot. Operaatio Wacht am Rhein on raivonnut neljättä päivää. Peiper on päässyt jo La Gleizeen ja Stoumontiin. SS-Oberscharführer Kurt Sowan johtama Königstiger #222 on jäänyt muusta joukosta jälkeen vaunun teknisten ongelmien takia. Ongelmat on saatu selätettyä ja Sowa lähtee ottamaan hyökkäyksen kärkeä kiinni. #222 on ajanut Stavelotin keskustaa kohden jyrkän alamäen, jossa sen oikealla puolella olevat talot suojaavat sitä näkymästä. Mäen alapuolella sen pitäisi kääntyä oikealle kohti Ambléven ylittävää siltaa, mutta samassa se saa osuman sillan toisella puolella olleesta M-10 tankintuhoajasta. Tankki ei syty palamaan ja vaunun miehistö pääsee pakenemaan seuraavan yön pimeyden turvin.

Sowan #222 oli ehkä kuvatuin Peiperin Königstigereistä. Se näkyy Tondorfissa kuvatussa pätkässä ja myöhemmin muutamaankin otteeseen kuljettamassa Fallschirmjägereitä esim. Kaiserbarrackessa. Vaunusta on olemassa myös monta kuvaa hylättynä Stavelotissa. Näitä ja kirjallisuutta käyttäen päätin ottaa Sowan vaunun haltuun.

Projektissa käyttämääni kirjallisuutta:
- Walden: Tigers in the Ardennes - Toinen ensisijaisista referensseistäni maalauskuvion suhteen (esim. puuttuva LAH-symboli + kansallistunnus sekä valo- ja varjostuskuvio + ruiskumaalaus)
- Trojca, Waldemar ja Trojca, Gregor: Tigers and Könistiger of the LSSAH and s.SS-Pz.Abt. 101/501 - Toinen ensisijaisista referensseistäni maalauskuvion suhteen
- Trojca, Waldemar ja Trojca, Gregor: Tiger Ausf. B Königstiger - Technical and operational history
- Schneider: Tigers in Combat II
- Haasler, Vosters, Weber: Duel in the Mist 3
- Cooke ja Evans: Kamfgruppe Peiper at the Battle of the Bulge
- Pallud: Battle of the Bulge Then and Now
- Cavanagh: A Tour of the Bulge Battlefield
- Agte: Jochen Peiper - Commander Panzerregiment Leibstandarte

Projekti oli toinen tekemäni Mengin malli ja ihan positiivinen kokemus tämäkin. Olisin kaivannut ehkä hieman enemmän yksityiskohtia ja esim. puuttuvan tunkin ja jalustan takia jouduin vähän skrätsäilemään juttuja. Samaten vetovaijerit olisivat voineet koostua vähän useammasta osasta. Eli jos haluaa tehdä tehdasuuden vaunun, niin tällä se onnistuu, mutta vähänkin jos haluaa seurata referenssejä, niin joutuu näkemään mielestäni vähän turhaankin vaivaa (muiden valmistajien malleilla pääsee tässä suhteessa helpommalla).

Malli on aika suoraan laatikosta tehty.
- siirtokuvat on Dragonilta (huom. heikosti näkyvät palkkiristit numeroiden alla, niissä oli säätämistä :)
- Antenni on venytettyä Tamiyaa
- etsiset fenderit on Voyagermodelilta
- joitain etsejä lisätty miljoonalaatikosta

Malli on maalattu, kurattu, pölytetty yms. lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

Kyllä on hieno Tiger II! Maalaus sekä säistys on tehty todella taidokkaasti ja saa mallin näyttää hyvin aidolta.
Taustatutkimustakin on tehty kiitettävästi ja mallikkaasti. Itsellä on sama menossa Mengin Panther sarjaa varten. Vielä kun saisi sitten siirrettyä sen yhtä näyttävästi itse malliin :)
Tarkoitatko puuttuvalla tunkilla ja jalustalla, että puuttuivat esikuvasta (ei näkynyt mallissa eikä kuvissa tuosta vaunusta) ja malliin joutui sitten askartelemaan tyhjät kiinnikkeet? Ko. sarja nimittäin houkuttelee itseäni ja siksi utelen :)
Esko P. 21.2.2019 14:55 Vastaa lainauksella
Kiitti kommentista. Juuri tuota tarkoitin, tunkin kiinnityskohdat piti kittailla ja tunkion jalustan (sori en tiedä miksi sitä sanotaan, sellainen puupalikka mikä noissa oli takaa katsoen oikeassa yläkulmassa) tyhjät kiinnikkeet scrätsäillä.
Komea Kunkkutikru. Plussaa vielä siitä,että et ole maalannut naamiokaavion pilkkuja tykin putkeen,kuten usein malleissa näkee. En ole ainakaan vielä törmännyt kuvaan,jossa oikean vaunun putkessa olisi pilkkuja maalattuna.
Esko P. 22.2.2019 09:07 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista! Joo, itsekin tullut syyllistyttyä aiemmin tuohon putken pilkuttamiseen :(
AJ 24.2.2019 11:56 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Erittäin hyvin onnistunut Kurt Sowan Kunkkutikru Ardennien taisteluista. Kuten sinulle kirjoitin:
AJ kirjoitti:
Oscha. Kurt Sowan Tikru II oli ex-s.H.Pz.Abt.509:n vaunu, joka allokoitiin uudestaan s.SS-Pz.Abt.501:lle. Näitä ex-s.H.Pz.Abt.509:n vaunuja oli yhteensä 11 kpl:tta, jotka tosiaan uudelleensijoitettiin s.SS-Pz.Abt.501:een. Tästä syystä tornin molemmilla sivulla aivan keskellä oli musta palkkiristi valkoisilla reunoilla; kts. nämä liitetyt kuvat: 222 Kurt Sowa Tiger II, in s.H.Pz.Abt.509 format ja 222 Kurt Sowa s.H.Pz.Abt.509 format close up pic

Päälle sitten maalattiin keltainen taktinen numero 222 (tietysti palkkiristin päälle laitettiin hennosti camokuviota, mutta se ei täysin peittänyt palkkiristiä). Huom! värikuvissa numero 222 näyttää vaaleansiniseltä, mutta se johtuu jostain filmin vääristymästä. Taktinen numero oli täysin keltainen. Kts. kuvat:
222 Kurt Sowa Close Up Pic 1 - 5, 222 Left Shadow With Balkenkreuz, 222 Kurt Sowa vertailukuva, 222 sSS501 at Tondorf Photo by NARA ja 222 sSS501 Oscha Sowa at Tondorf Photo by NARA.

Nuo kaikki 11 kpl:tta s.H.Pz.Abt.509:n Kunkkutikrua, jotka siirrettiin s.SS-Pz.Abt.501:een olivat valmistettuja pääosin syyskuussa 1944, mukaanlukien Sowan 222. Joten nämä muutokset olivat niissä: No Zimmerit, 40mm thick loaders hatch, mounts for poison gas identification panels, commader's cupola bolted to turret roof, armor guards for torsion bars on turret rear and armor cover over engine compartment vent on rear deck. Tiedot löytyvät kuvien kera mm. Thomas Jentz:n & Hilary Doyle:n opuksesta Germany's Tiger Tanks VK45.02 to Tiger II Design, Production and Modifications sivut 118-119 plus yhteenveto muutoksista sivu 65. Samoin ne löytyvät Waldemar Trojca:n & Gregory Trojca:n teoksesta Technical and Operational History Tiger Ausf.B Köningstiger; noin sata sivua eri muutoksista, mutta hyvä kuva esim.sivu 166. Telat olivat normi Tikru II taistelutelat Gs26/800/300.

Camo oli ajankohdan normicamo eli Tarnanstrich aka Ambush Camouflage, mutta ruiskutettuna; pohjana Dunkelgelb RAL 7028, laikkuina eli patcheinä Olivgrün RAL 6003 ja Rotbraun RAL 8017 plus tietysti niitä dotteja. Kuvatkin osoittavat tämän. In English vielä täsmennys USA:n Army:n kuvauksesta AAR raportissa: Tiger II, Tactical number 222, Commander: SS-Oberscharführer Kurt Sowa. Disposition: Disabled by tank destroyer fire at south end of Stavelot bridge, 20th December 1944. Description: Spray, light and shadow pattern dots, national cross on turret sides underneath number, no 1st SS Panzer Corps insignia. Turret numbers apparently a light yellow shade with no outline. Seen in SS-Kriegsberichter films taken at Tondorf and Kaiserbridge.

Paljon on väitetty, että Kurt Sowan toinen käsi olisi amputoitu; tämä ei pidä paikkaansa, kuten useat kuvatkin sen osoittavat. Lainaus omasta tekstistäni:"Uscha. Kurt Sowa kyllä haavoittui Normandiassa, mutta Mirko Bayerin väittämä, että hän olisi menettänyt oikean kätensä kyynerpäästä lienee lähinnä Mirkon omaa mielikuvitusta ja hänen kehittämäänsä legendaa, koska Ardennien taisteluiden kuvissa, Sowalla näyttää olevan kaksi hyvin toimivaa ja ehjää kättä. Myöskään Patrick Agte ei mainitse Sowan menettäneen kättään ja kaiken lisäksi käden menettäneenä hänet olisi vapautettu Normandian jälkeen palveluksesta.

Normandian taisteluiden jälkeen Sowa ylennettiin Oscha.:ksi ja sai Eisernen Kreuz 1. Klasse mitalin. Sowa tosiaan komensi Tiger II #222 vaunua, josta tuli kuvatuin King Tiger vaunu Ardenneilla.
Stavelotin taistelussa 20.12.1945 Ostubaf. Rudi Sandig käskytti Sowan hyökkäämään Stavelotin sillan yli. Sowa vastusti ajatusta, koska vanhana kettuna hän tiesi, ettei siitä seuraisi hyvää. Sowan oli kuitenkin taivuttava Sandigin hölmöön käskyyn ja päästessään etelä-osaan Stavelotin siltaa, väijyksissä olleet M10 TD vaunut osuivat useasti Sowan Tiger II #222 vaunuun pysäyttäen sen. Tiettävästi Sowa haavoittui tuolloin uudestaan. Sowa kokeneena vaununjohtajana käski miehistönsä odottaa vaunun sisällä pimeää, jotta he voisivat pohjaluukun kautta poistua turvallisesti; näin kävikin, kukaan Sowan miehistöstä ei kuollut.

Sowa ei osallistunut enää Unkarin eikä muihinkaan s.SS.Pz-Abt.501:n taisteluihin. Ymmärrykseni mukaan Sowa vapautettiin Ardennien jälkeen palveluksesta, koska hän oli haavoittunut useasti ja ilmeisesti vammat oikeuttivat hänelle vapautuksen. Toisaalta Sowa oli tiettävästi hyväksytty myös upseerikouluun, joten on myös mahdollista, että hän vietti loppusodan siellä. Oli niin tai näin, Sowa tosiaan selvisi sodasta ja menehtyi 1970-luvulla.
" Kts. kuvat: 222 Kurt Sowa; see hands, both hands ok ja 222 Kurt Sowa Close Up hands

Sowan Tikru II vaunusta on olemassa todella paljon valokuvia, erityisesti mm. Waldemar Trojca:n & Gregory Trojca:n Technical and Operational History Tiger Ausf.B Köningstiger, Waldemar Trojca:n & Gregory Trojca:n Tigers and Köningstigers of the LSSAH and s.SS-Pz.Abt.101/501, Patrick Agte:n Michael Wittmann: erfolgreichster Panzerkommandant in Zweiten Weltkrieg und die Tiger der Leibstandarte SS Adolf Hitler, David Cooke:n & Wayne Evans:n Kampfgruppe Peiper - The Race for the Meuse, Jean Paul Pallud:n Battle of the Bulge Then and Now, Wolfgang Schneider:n Tigers in Combat, Volume 2 ja Gregory Walden:n Tigers in the Ardennes The 501st Heavy Tank Battalion in the Battle of the Bulge teoksissa.

Ohessa linkkejä värivideoihin Bulgesta (Sowankin vaunu näkyy useasti):
WWII BATTLE OF THE BULGE 1 of 3 RARE COLOR FILM
www.youtube.com/watch?v=YaTu-6PYnvc
WWII BATTLE OF THE BULGE 2 of 3 RARE COLOR FILM
www.youtube.com/watch?v=NpxUvaCb9uQ&feature=related&has_verified=1
WWII BATTLE OF THE BULGE 3 of 3 RARE COLOR FILM
www.youtube.com/watch?v=Pttlm1DcWzk&feature=related

Pari pikaista profiilikuvaa Kurt Sowan 222 vaunusta oikeista historiankirjoista, nimittäin Waldemar Trojca:n & Gregory Trojca:n Technical and Operational History Tiger Ausf.B Köningstiger, Waldemar Trojca:n & Gregory Trojca:n Tigers and Köningstigers of the LSSAH and s.SS-Pz.Abt.101/501 kirjoista. Nämä profiilikuvat korreloivat 222 vaunusta otettujen valokuvien ja filmien kanssa 100%.
Erinomainen tulkinta Oscha. Kurt Sowan Tikru II:sta, ei mitään nillittämistä, ainoastaan kehuja; hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Esko P. 24.2.2019 12:44 Vastaa lainauksella
Kiitos tosiaan AJ taas tästäkin!
AJ 3.3.2019 15:27 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Ollos hyvä; erittäin hienon vaunumallin sait tehtyä! Parhain terveisin, AJ
Onnea viikon tittelistä.
AJ 4.3.2019 08:03 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Esko P. 4.3.2019 08:38 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset!!!
Hieno II Tiikeri. Erityisesti värit näyttävät 100% realistisilta. Hienoa aina malleissa tällainen kunnon taustahistoriikki.
Esko P. 4.3.2019 12:41 Vastaa lainauksella
Kiitos JJ!
Hieno Kuningastiikeri ja vieläpä "222", oma suosikkini :) Rakensin saman vaunun Nichimon sarjasta 1993. Hyvin toteutettu vaunu, tyylikäs maalaus ja kuraus yms. Taustatarinat plussaa. Hassua vaan että tässä vaunussa oli yksiväriset numerot ja muissa samannyksikön vaunyissa kaksiväriset. Ja vieläkin kuulee kinattavan oliko värit punavalko vai sinikeltainen.
Esko P. 5.3.2019 05:27 Vastaa lainauksella
Kiitti kommentista!