Pienoismallit.net

USS Enterprise Collection

NCC-1701

"To boldly go where no man has gone before"

Star Trekin maailmasta tutut USS Enterprise tähtilaivat A:sta E:hen.

AMT:n 80- ja-90 luvuilla julkaisemista sarjoista kasattu kokoelma. Vanhemmassa sarjassa olivat alkuperäinen NCC-1701, NCC-1701-A ja NCC-1701-D.
Toisessa sarjassa sitten loput, eli NCC-1701-B, NCC-1701-C ja NCC-1701-E

Näiden mallien valmistuminen tähän muotoon kesti kaikkineen varmaan yli 20 vuotta, sillä olen tuon vanhemman sarjan hankkinut joskus 90-luvun alkupuolella. Alukset tuli silloin aikanaan kasattua ja maalattuakin, mutta vähän sinne päin. Myöhemmin sitten tuli tarjolle tämä toinen setti ja siitä tuli ajatus kerätä kaikki mallit yhteen alustaan.

Niinpä kertaalleen maalatut mallit saivat viemärinpuhdistusaine kylvyn ja uuden pohjamaalin.
Näiden pintakuvioiden maalaaminen on kohtuu työlästä ja maskaamiseen saisi kulutettu tunnin jos toisenkin. Niinpä piti keksiä parempi tapa. Netis kätköistä löytyikin Acreation modelsin siirtokuva sarja, joka kattoi nämä kaikki alukset. Käytännössä mallit on siis maalattu valkoisella ja harmaalla, riippuen aluksesta, ja siihen päälle lähes kokopeittävät siirtokuvat. Joitain yksityiskohtia on myös maalattu.

Jos menee maskeeraamiseen aikaa, niin menee sitä näiden siirtokuvien laittamiseenkin, yhteistuntimäärää en laskenut, mutta varmaan parin viikon illat sai kätevästi noihin upotettua. Siirtokuvat olivat tosi hyvälaatuista kamaa, eikä onneksi ihan helposti menneet kippuralle, muutaman kerran oli kyllä läheltä piti tilannetta :)
Micro Set ja Micro Sol tulivat myös tutuiksi, ilman niitä ei olisi tullut yhtään mitään.

Vanhemman sarjan mukana tuli sopivasti alustaksi tarkoitettu tähtilaivaston logo, josta kittasin reiät umpeen ja maalasin esikuvan mukaisesti. Pohjalle vielä sorvaten puinen alusta ja sopivan paksuisesta metallitangosta "telineet" aluksille (alkuperäiset muoviset olivat niin tökerön oloisia, ettei niitä tuohon kehdannut laittaa).

Kommentit

Komea kokoelma! Putkimies kylpy ja uudelleen maalaus ja dekalointityö on ollut vaivan arvoinen.