Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2/R6

Hauptmann Wolf-Dieter Huy 7./JG 77

Lisää Mersuja. Eduardin Suomi-tuplapaketoinnin toisesta mallista rakensin aiemmin ylijääneitä dekaaleja käyttäen Egyptissä lokakuussa 1942 lennelleen kapteeni Wolf-Dieter Huyn koneen. Huystä Eduardin ohje kertoo seuraavaa: Huy liittyi Kriegsmarineen 1935,josta siirtyi Luftwaffeen 1937 ja koulutettiin hävittäjälentäjäksi. Huy oli tarkoitus sijoittaa lentotukialus Graf Zeppeliniltä toimivaan (J) TrGr. 186 yksikköön. Alus ei kuitenkaan valmistunut,joten sijoituspaikaksi tuli III./JG 77. Sen riveissä Huy osallistui taisteluihin Ranskassa ja Englannin yllä 1940. Seuraava suunta oli Balkan ja Kreeta. Huylle myönnettiin ritariristi 22 ilmavoiton jälkeen 5.6.1941. Neuvostoliittoon suuntautuneen hyökkäyksen aikana Huylle myönnettiin tammenlehvät maaliskuussa 1942. Lokakuussa 1942 III./JG 77 siirrettiin Egyptiin. Lokakuun 29 päivä 1942 Huy joutui Spitfire Vc konetta lentäneen J.H. Nicholsin alasampumaksi ja jäi sotavangiksi. Huy saavutti yhteensä 40 ilmavoittoa ennen sotavangiksi jäämistään. Peräsimen merkintöjen perusteella myös jonkinlaisia vesialuksia on joutunut Huyn upottamiksi. Huyn kone päätyi oman rakenteluni uhriksi poikkeavan RLM 70/71 kaavion johdosta.

Eduardin malli meni jälleen hyvin kasaan. Maalaus Tamiyan ja Mr.Hobbyn akryyleilla. Kiiltävänä lakkana Gauzy Shine Enhancer. Dekaalien päälle uusi kerros samaa tavaraa ennen öljyvärilitkutusta. Mattalakkana Lucky Matt Varnish. Kiitoksia Antille mallin kuvaamisesta.

Kommentit

Todella siististi rakennettu ja maalattu Mersu. Siitä plussaa. Panelirajoja olisi voinut korostaa hieman enemmän yläpuolella, alapuolella ne näkyvät sopivasti. Yläpuoli olisi kaivannut hieman sävyjen vaihtelua tumman vihreille pinnoille, nyt ne näyttävät monotonislta. Myös jonkinlaisia kulumajälkiä siiven tyvissä ja ohjaamon reunoissa olisin kaivannut. Tumma malli on kuvattu valkoista taustaa vasten, jonka takia kaikki mallin yksyiskohdat eivät oikein erotu taustan ja mallin liian suuren konstraktin vuoksi. Kaiken kaikkiaan hieno Mersu.
Pete N 21.2.2019 03:18 Vastaa lainauksella
Komppaan Jaria, todella siisti hienosti kasattu ja maalattu Mersu, mutta kuvat ovat tosiaan kikkasen ylivaloittuneita.
Kiitoksia palautteesta Jari ja Pete. Pitänee vähitellen rohkaistua lisäilemään pieniä kulumajälkiä lentokone malleihini. Tähän asti olen lähinnä keskittynyt siistiin rakennus ja maalausjälkeen.
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Tähän asti olen lähinnä keskittynyt siistiin rakennus ja maalausjälkeen.
Toi on hyvä periaate! Noi liat ja kulumajäljet on kuitenkin aikoinaan syntyneet siihen tehdasuuteen pintaan. Aivan liian usein näkee noita pakkolaskudioraamoja ja yltiöpäistä säistämistä, ihan vaan rakenteluvirheiden poiston vuoksi. Ensin tehdasuusi pinta ja vammat vasta siihen.
Terve!
Siistin näköinen Mersu kaikin puolin. Rakennus ja viimeistely on huolellista jälkeä. Osaatko kertoa värityksen taustoja tarkemmin? 70/71 värin G-Mersussa on harvemmin nähty näky.

E-P
Kiitos kommentista E-P. Maalaus lienee itärintaman peruja,koska siellä toimineissa hävittäjissä tuota näkyy ja sieltä Huy koneineen Afrikkaan yksikkönsä mukana siirtyi.
AJ 24.2.2019 11:29 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti, erittäin nätti Bf 109G-2/R6; komppaan kehuja yllä. Ei mitään nillitystä, ainoastaan kehuja, enkä kaipaa ylikorostettuja paneelirajoja, etenkään tässä skaalassa, nyt ne ovat juuri sopivat. Oikeasti tämän skaalan koneessa, 48 kertaa pienempi kuin aito, ei edes näkyisi paneelirajoja, mutta toki mallauksen kantilta niitä on kiva aina hieman laittaa. Joka tapauksessa loistava lekomalli, hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kommentista AJ.