Pienoismallit.net

Tiger I F13

Kompanie Fehrmann

Tällä kertaa tein Academyn Tiger I:n "Gruppe Fehrmann Essel 1945".

Olin jo hetken ajatellut tehdä loppusodan aikaisen "hybriditiikerin" (koottu eri tiikereistä, torni ja alaosa ovat eri versioista). Netistä lukemani perusteella Academyn mallista saisi tehtyä suhteellisen hyvän sellaisen. Päädyin tekemään Feldwebel Bellofin johtaman F13:n, joka tuhoutui ilmeisesti 11. huhtikuuta 1945 Achumin sektorilla (Schneiderin Tigers In Combat II:n mukaan - Restayn Tiger I On The Western Front -kirjan mukaan 11. maaliskuuta, tosin minua vähän ihmetyttää tuo ajoitus, koska muuten ryhmä toimi huhtikuun alussa tuhoutuen lopullisesti huhtikuun puoleenväliin mennessä, joten luotan tässä Schneideriin). F13 oli yksi Bergenin panssarikoulusta kootuista kuudesta tiikeristä, joiden tarkoituksena oli murtautua Ruhrin mottiin muodostaakseen kontakti Panzer-Lehr -divisioonaan.

Esikuvasta ei ole olemassa kuin muutama todella huono kuva, joten käytin mallissa aika paljon "taiteellista vapautta" yrittäessäni luoda epätoivoista "Götterdämmerung" -meininkiä.

En ole hetkeen tehnyt Academyn malleja, koska mielikuvani mukaan ne eivät ole yleensä kovin ihmeellisiä. Tämä osoittautui kuitenkin ihan suhteellisen hyväksi. Laatikon letkutelat olivat tosin surkeat, joten vaihdoin ne Friuleihin. Antennin venytin Tamiyan valurangasta ja vetokaapelin väänsin Twistedin Artistic Wirestä. Lamppujen johdotus on EZ-lineä. Laatikon vetopyörät olivat myös huonot, ne otin ylimääräisestä Dragonin mallistani.

Maaleina ja muina mönjinä käytetty lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteita.

Kommentit

Esko vetäisi taas upean panssarin! Jälleen kerran PMNet ja sen käyttäjät lisäsivät allekirjoittaneen tietoutta…
Etenkin maalaus on todella upea!!
PIDÄN!
Tämähän näyttää oikein mainiolta, hienoa jälkeä. Itsellä olisi pari kappaletta noita Fehrmann Tiikereitä Rye Field Modelsilta, ajatuksena on ollut tehdä tämä F13 sekä F02 jossa vanhemman mallin telapyörät. Inspiraatiota odotellessa…
Esko P. 19.2.2019 09:54 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista!
AJ 24.2.2019 11:23 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Hyvä tulkinta Gruppe Fehrmann.n Tiger I:stä Essel:ssä 1945. Feldwebel Bellofin johtama F13 tuhoutui tosiaan 11.4.1945 Achumin sektorilla, kuten tässä hyvin kuvataan: forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=73957

Tulkintasi on RAF:n Fred Hawkins:n sekä hänen ystävänsä David E. Brown:n ja David Fletcher:n mukainen, sillä heidän mukaansahan F13:n camo oli vain Panzer Grey höystettynä hiekkapölyllä ja taktinen nro punainen valkoisilla reunoilla.

Toisaalta, kuten sinulle kirjoitin, Fehrmannin Tikrujen camo-kysymys lienee loputon spekulointi; täysin varmaa 100% vastausta siihen ei ole, koska olemassa olevia mv-kuvia on tässä tapauksessa erittäin vaikeaa tulkita; kts linkki edellä.

Tikruihin F01, F02, F03, F04, F05 ja F13 on tarjottu laikukasta stanu tricamoa, joka voisi korreloida mv-kuvien ja ajankohdan kanssa ja taktiset nrot kokovalkoisia (plus joskus F01:n taktiseksi nroksi on tarjottu myös tuota punainen valkoisilla reunoilla). Mutta loppupelissä asia on mallarin itse tulkittavissa, kumman vaihtoehdon mukaan haluaa Tikru F13:toista maalata ja viimeistellä; olet onnistunut erittäin hyvin tulkinnassasi. Parhain terveisin, AJ
Esko P. 24.2.2019 12:45 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ kommentista ja avusta!
AJ 3.3.2019 15:29 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Ole hyvä - hyvää työtä jälleen kerran! Parhain terveisin, AJ