Pienoismallit.net

M40 Semovente

Tämä malli valmistui alunperin vuonna 2016 ja päätyi lopulta vinjettiin, jota oikeastaan kukaan muu kuin minä, ei tajunnut.

Viimeiset pari vuotta on ollut hyvin kuivaa mallailun saralla, koska innostuin haulikkoammunnasta. Viimeisen kahden kauden aikana olen ampunut 42000 kiekkoa trappia, joten aikaa ei ole mallailulle juuri jäänyt. 2018 loppuvuodesta otin kuitenkin mallit uudelleen esiin, koska valmentaja ilmoitti, etten saa useampaan kuukauteen ampua :)

Irroitin vaunun vinjetistä ja pesin sen tärpätillä, jotta pääsin typeristä pigmenttipölytyksistä eroon. Sitten keskityin parantelemaan vaunun pintakäsittelyä, jotta saisin siihen lisää mielenkiintoa ja kontrasteja. Lakkasin pinnan uudella Tamiyan kirkaslakalla, joka teki pintaan todellisen lasipinnan. Sain tehtyä uudet pin washit Ammon Modern US desert washilla. Parantelin ruosteita ja lopuksi lakkasin vaunun Tamiyan Semi-Gloss Clear:lla.

Rakennussarja on Tamiyan uudempi, päivitetty versio aiheesta. Siinä tulee mukana alkeellinen sisustus, joka toimii riittävän hyvin tälläisen hylkiövaunun kohdalla. Ikävä kyllä vaunun kasematista puuttuu osa pelleistä, joten siihen oli lisättävä muovilevystä osia, jotta telaketjut eivät paistaisi suoraan sisätiloihin.

Joskus kannattaa palata vanhoihin malleihin. Olen itse huomattavan paljon enemmän tyytyväinen tähän lopputulokseen kuin siihen vuoden 2016 versioon.

Kommentit

Esko Rusi 18.2.2019 20:20 Vastaa lainauksella
"Karun kaunis" mallista löytyy paljon hienoja yksityiskohtia, ruosteet ovat onnistuneet realistisesti.
Itsellä myös pari hiljaisempaa vuotta mallailussa mutta nyt taas alkaa maistua, siis mallailu.
Selkeästi on taidot ruosteessa :)

Muistan kyllä tykänneeni jo alkuperäisestä versiosta, mutta tämähän on suorastaan erinomainen. Tässä on mukavasti enemmän luonnetta ja kontrasteja, joita tuo tumma tausta hyvin korostaa. Erityisesti silmääni miellyttää puuttuva ylätelapyörä ja sen alta paljastunut maalaamaton pinta.
Miikka T 6.3.2019 12:36 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut ja livenä näyttää yhtä hyvältä!