Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

luutnantti Atte Nyman HLeLv 24 kesä 1944

Eduardin tuplapaketoinnin G-6 Mersusta rakennettu luutnantti Atte Nymanin nimikkokone kesällä 1944. Aikoinaan ensimmäisen Suomi-Mersun rakennettuani ilmeni,että Nyman oli erään kaverini pappa. Ajatus MT-465:n rakentamisesta jäi hautumaan,kunnes konkretisoitui nyt nähtävin tuloksin. Eduardin Mersu oli edelleen miellyttävä rakenneltava. Maaleina Mr Hobbyn akryylit,kiiltävänä lakkana Gayzy Shine Enhancer ja mattalakkana Lucky Matt Varnish. Paneeliurat litkuteltu harmaalla öljyvärillä. Tällä kertaa siivekkeiden vastapainotkaan eivät irronneet,kuin kerran liimattuani ne muuten valmiiseen malliin. :) Kiitokset Antille kuvista ja siirtokuva vaihtokaupasta.

Kommentit

Miksi mallissa ei ole maalin kulumista eli tsippausta ollenkaan? Ja ruostetta olisi saanut olla kaikissa saumoissa :D

Oikiasti tosi siisti ja hieno malli. Omaan silmään pistää tuon "violetgraun" vaaleus. Mutta se on maalinvalmistajan näkemys maalista.
Mikä ihme noissa Mersuissa viehättää? Aina ne on mukavia katsella ja itsellänikin niitä on vitriineissä lähemmäs 30 eri skaaloissa.
Veli-Matin Mersu on tosi hieno ja kuvat upeita.
Noiden palkkiristien ylimaalaus kummastuttaa jälleen kerran. Ristithän olivat kaiketi valkoisia kesällä -44 ja ne ylimaalattiin Suomessa tietääkseni tumman harmaalla RLM 74 Graugrun. Valokuvissa ylimaalaus näkyy usein tummempana sävynä kuin suojamaalauksen harmaat. Johtuuko värisävyjen ero auringon ja kulumisen vaalentamasta suojamaalauksesta vai mistä??

Ihmettelee
Mauri Mikkelistä
Rakennusjälki ja maalaus on taas taattua Veli-Mattia, eli niistä en moitteensijaa löydä. Sen sijaan jäin vähän ihmettelemään sitä, että paneelirajojen tummennus ei ainakaan kuvien perusteella näyttäisi olevan siirtokuvan päällä vaan sen alla (esimerkiksi kylkien ja pohjan hakaristeissä), kun loogista kai olisi se, että likaantumista kuvaava tummentuminen tapahtuisi esimerkiksi kansallisuustunnusten päällä.

Onko tässä ollut työjärjestyksenä litkuttaa ensin ja laittaa siirtokuvat vasta sitten?
Lt Nyman lisäsi tällä koneella ilmavoittojensa määrää yhdellä (Il-2); hatunnosto kaverisi papalle. Rakennusjälki on siisti, mutta säistämiseen liittyvä viimeistely (epäjohdonmukaisuus) jättää kokonaiskuvaan kehittämisen varaa. Katselin Mersu-kirjasta aikalaisten 2/HLeLv 24 kesän -44 kuvia, ja kyllä niissä tyypillisesti muutakin näkyi kuin pakokaasujälki (mikä koneessasi on todella paksu). Paneelirajat ovat terävyydessään kovin silmiinpistävät, ja siirtokuvat tosiaankin ovat tuoreen näköisesti maalipinnan päällä. Maalausjälki mukavasti onnistunut. Mauri kyselikin palkkiristien ylimaalauksesta.
Komea mersu! Tykkään kontrasteista.
Kiitoksia kommenteista ja rakentavasta kritiikistä. Palkkiristien ylimaalaus jäi omiinkin silmiini turhan näkyväksi. Litkutus on kyllä vedetty siirtokuvien päälle. Ylimääräinen litku lähtee siirtokuvien päältä helpommin pois,kuin muualta. Tunnustenkin päälle sitä jäi,vaikka se ei kuvissa kovin hyvin näy.
Siististi kasattu ja myös hienosti maalattu Mersu. Mitään valittamista en löydä joten tyydyn pelkästään kehumaan, hieno malli siis ja kuten sanottu…Mersuja ei koskaan ole liikaa…tälläkään foorumilla. Kaunis peli.
Siisti Mersu ! Mun mielestä noi paneelirajat on aika mustat. Muuten oikein hieno kone !
Kiitoksia kommenteista Markku ja Tuomo.
Oiva lisä Suomi-Mersujen harmaaseen/harmaankirjavaan joukkoon. Aikaisempia kehuja säestäen.

E-P
Kiitoksia kommentista E-P.
AJ 24.2.2019 11:59 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti, Kehuja kompaten, upeat kuvat upeasta Mersusta, erinomaista työtä kaikinpuolin. Nytkään ei mitään nillittämistä, ainoastaan kehuja - hienoa työtä! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kehuista AJ.