Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw190A-5

Vuoden 2019 ensimmäinen valmistunut mallini on Eduardin 48-skaalan Würger. Malli oli näppärä kasattava ja tarkkoja yksityiskohtia on mukavasti. Rakennettu suoraan laatikosta, lisätty vain jarruletkut lyijylangasta.

Ostin uuden ruiskun, olihan entinen jo n. 10 vuotta vanha ja tämä malli pääsi uhriksi uuden ruiskun totutteluun. Camo on maalattu vapaalla kädellä AK:n maaleilla, jotka itselle oli uusi (miellyttävä) tuttavuus. Yläpuolen camo on RLM71+RLM82/RLM70 ja alapuoli RLM76, litkutettu ja vanhennettu Tamiyan litkuilla ja Abteilungin öljyväreillä.

Sarjan siirtokuvat eivät olleet kovin laadukkaat, todella vaikea työskennellä. Mustat osat olivat ihmeen haalistuneita ja valkoiset eivät oikein peittäneet mitään. Lisäksi spinnerin siirtokuva oli liian lyhyt ja se piti maalata puoliksi.

Malli esittää Walter Nowotnyn lentämää konetta kesällä 1943.

Kommentit

Hyvän näköinen Wulffi! Kaikin puolin onnistunut lopputulos. Etenkin maalaus ja vanhentuminen näyttää hyvälle.
Pidän!!
Matti M 11.2.2019 22:48 Vastaa lainauksella
Samat sanat kuin edellisellä, erittäin hyvän näköinen malli, maalipinta on saatu käytössä kuluneen näköiseksi,
ohjaamo näyttää myös hyvältä.
Hienoa työtä Juho!
Sama malli, jonka itse tein jouluna. Sinun työsi on selkeästi parempi. Ei nillitystä, vain kehuja!

YT
Kalle
Moi, kiitoksia kaikille kehuista!
Kalle, itseasiassa siitä sinun mallista sainkin inspiraation tehdä juuri tämän yksilön, hienoja Fockeja sinulla!
Nättiä työtä! Pidän erityisesti maalauksesta ja maltillisesta paneelirajojen varjostuksesta. Jään odottamaan KIIHKEÄÄ keskustelua hylsynpoistoaukkojen nokeamisesta! :)
Terve! Komea Focke Wulf! Mielestäni mallissa on kaikki kohdallaan ja säistäminen näyttää realistiselta.

-Juuso T.
Kiitos kehuista Heikki ja Juuso!
Hyvän näköinen FW hieman erikoisemmalla maalauksella. Mainitsit naamiovärien olevan 71 + 82/70. Onko tuo jälkimmäinen oma sekoituksesi vai Eduardin ohjeen mukainen vaihtoehtoinen väritys? Valokuvissa värit näyttävät hyvin sopivilta.

E-P
Moi E-P, kiitos kommentista!

Löysin netistä erään mallin kyseisestä koneyksilöstä, joka oli maalattu väreillä RLM71+82/70. Tykkäsin siitä miltä se näytti ja apinoin sen sitten omaan malliini, sekoitin sävyn silmämääräisesti AK:n Real Colors maaleista.

Eduardin ohjeet antoivat maalauskaavioon sävyn RLM70 ja vaaleampi vihreä oli vain "green", ohjeet neuvoivat maalaamaan sävyn Aqueous H303/Mr.Color C303-maalilla.
Onnittelut ansaitusta palkinnosta!
YT
Kalle
PhantomII 25.2.2019 11:24 Vastaa lainauksella
Nätti on ja ns. vanhennuksia eli säistämisiä on juuri sopivasti lisätty mallin pintaan. Hieno!
Kiitos Kalle ja Phantom!
Juho Vaihoja kirjoitti:
Löysin netistä erään mallin kyseisestä koneyksilöstä, joka oli maalattu väreillä RLM71+82/70. …Eduardin ohjeet antoivat maalauskaavioon sävyn RLM70 ja vaaleampi vihreä oli vain "green",
Kiitos vastauksesta. Kysyin ihan sen vuoksi, että RLM80-srajan värit julkaistiin vasta loppukesästä 1943. Joten 70/82 sekoitus ei tunnu käytännössä kovin todennäköiseltä vaihtoehdolta. Eduardin mainitsema vihreä on saattanut olla RLM62 tai RLM80. Tai peräti sotasaaliiksi saatua venäläisten vihreää väriä, kukaan tuskin osaa kertoa lopullista totuutta. Mutta käyttämäsi vihreä 70/82 blandinki istuu malliin kuin nenä päähän. Oletko verrannut sekoitusta muihin RLM vihreisiin? Sori jos meni vähän ot:n puolelle.

E-P
Moi E-P, lukaisin vähän tarkemmin noita Eduardin ohjeita ja niissä epäiltiin tuon vihreän olevan todennäköisesti RLM70 sekoitettuna jollain tuntemattomalla värillä, en sitten tiedä mistä tai kuinka luotettavista lähteistä Eduard on tämän onkinut. En ole itse verranut tuota omaa sekoitustani mihinkään valmiiseen sävyyn. Sekoittelin sävyn niin, että se näyttää omaan silmään hyvältä.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Moi
Tuon RLM70 käyttö kuulostaa loogiselta. Sitähän käytettiin potkurien maalaamiseen. Pitääkin joskus kokeilla mitä seuraa kun 70 sävyyn lisää 04 väriä. Tuleeko vaalean vihreätä.

t:E-P
AJ 3.3.2019 15:37 Vastaa lainauksella
Moi Juho, Yllä olevia kehuja kompaten hyvin onnistunut Fw 190A-5 lekomalli. Nowyn koneen maalaus on kyllä kiistatta kaunis ja hyvin olet tulkinnut sen. Onnittelut myös viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Matti M 3.3.2019 17:14 Vastaa lainauksella
Onnittelut tittelistä, täysin ansaittu.
Kiitos AJ ja Matti!