Pienoismallit.net

Telkjärven seisake

Ratavartijan mökki

Telkjärven seisake.
Ns. ”tilaustyö”. Malli kuvaa tuhatyhdeksäsataakuusikymmentä luvun alkua ratavartijan pihapiiristä n. viiden kilometrin päässä Vainikkalasta. Malli oli hauska työ, oli hienoa kaivaa tietoja tuosta tilasta.
Mallissa käytettyjä firmojen tuotteita (sisältää tuotesijoittelua)
MESTARIMALLARIT. Vahtitupa. Tuotenumero 006. Saunarakennus, Tuotenumero 008.
Halkoliiteri. Tuotenumero 127.
HOBBY POINT. Noch, puut, pensaat, ruohoa, korsia, mättäitä, hiekka, sorasirotteet ja hahmot.
Märklin:n kiskot.
Combat Models. Kuusiaita.

Talot maalattu Maston:in Rust Primer.

Kommentit

Todella miellyttävän näköinen kokonaisuus! Ajankuva välittyy mukavasti. Ainoa miinus tulee tuosta kuusiaidasta; vähän turhan lelumainen. Mutta kokonaisuus on todella kiva!!
Kivan näköinen diodrama ja ikään kuin tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä…punainen tupa ja perunamaa. Talot ovat onnistuneet todella hienosti, samoin pensaat talon ympärillä, omenapuu ja taitaapa siinä pieni kasvimaakin olla, sopii siis todella hyvin aikakauteen ja sen ilmentämiseen, ihmishahmot myös oiva lisä.

Autenttisuuden parantamiseksi olisin tehnyt tuohon monotonisen vihreään nurmikkoon hieman vaihtelua eri väreillä ( ripaus hiekkaa? ) vaikkapa polkujen muodossa huussille? / halkoliiterille ja saunalle, samoin tänne radalle päin. Tuskin nurmikko ihan noin yhtenäisen vihreänä aivan pysyy kun siinä kuitenkin kuljetaan tiettyjä reittejä päivittäin. Vielä jos halutaan lisää hifistellä, niin ratapöllienkin väliin olisi hyvä ollut saada hieman kivimursketta. Kuuset on kuusia, ehkä jalosellaisia, mutta kuusiaitahan tuo ei ole, liekö edes tavoiteltu sitä? Kaiken kaikkiaan kuitenkin mukava piristys tähän auto-, leko-, tankkimallien kavalkadiin. Tykkään kovasti!
Petri ja Jakko. Kiitos kommenteille. (eihän tämmöisiä asioita ite meinaa huomata).
Mullakin kävi mielessä tuo kuusiaita mutta ajattelin niin että, ne on istutettu samaan aikaan.
Uusin kuusiaitaan muutaman puun, ja teen hiekkapolut talosta muille rakennuksille ja laitan radan väliin "soraa"..
Kuusiaita saisi olla korkeampikin, koska tämä rataosuus on rakennettu jo 1800-luvun puolella. Radan vieressä mökin lähellä oli myös pieni vaja, jossa säilytettiin resiinaa (muistan sen koska isoisäni oli ratavartija ja asui tällaisessa paikassa). Ratavartijalle kuului myös pieni navattarakennus.
Hienosti tehty, tulee lapsuus mieleen.
Taas uusi aluevaltaus Tuomolta.

Nämä ns. pienoisjunaratamallit ovat hyvin pitkälti tehtyjä juuri niin kuin tämäkin. Malli näyttää varsin hyvälle, mutta niin puhtoiselle kuin kuva olisi otettu puolivalmiista mallista - vertaan vaikka johonkin dioraamaan täällä olevista.
Eli olisiko ihan reilu säistys ( ilman kiskojenvälien vessan tyhjennysjälkiä ) saanut aikaan elävämmän kokonaisuuden?

Sitten kysymys:
Noissa kahdessa rakennuksessa on tiilikatot vai harittaako mulla? Tuliko ne tiilikatot elementteinä vai kokonaisuutena rakennukseen lisättyinä?
Etsin nimittäin tiilikattoa kokoon 1:72 ja jos nämä ovat irtonaisia levyjä, niin voisin kokeilla.
Mulla on yksi iso projekti kesken ja siihen tiilikattoa menee aika lailla, mutta kattoa pitää leikellä, saumoittaa, säistää yms.
Don Marcus, kiitos. Vaihdan muutaman kuusen tuohon aitaan, resiinavaja oli talosta Vainikkalaan päin. (ei mahtunut dioraamaan).
Kiitosta Timo. Tuossa edellisissä jutuissa tuli esiin, että pihaan voisi laittaa hiekkapolut. Talojen katot ovat kadessa puoliskossa, kysäiseppä Mestarimallareilta jos heiltä löytyisi pelkkiä tiilikattoja.
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Don Marcus, kiitos. Vaihdan muutaman kuusen tuohon aitaan, resiinavaja oli talosta Vainikkalaan päin. (ei mahtunut dioraamaan).
Kiitosta Timo. Tuossa edellisissä jutuissa tuli esiin, että pihaan voisi laittaa hiekkapolut. Talojen katot ovat kadessa puoliskossa, kysäiseppä Mestarimallareilta jos heiltä löytyisi pelkkiä tiilikattoja.
Kiitti Tuomo.
Vaihdoin kuvat, polut laitettu ja kuusiaitaa uusittu.