Pienoismallit.net

MV-22 Osprey

US Marine Corps in Action

MV-22 Osprey on Yhdysvaltain merijalkaväen käyttämä VTOL-kuljetuslentokone, joita käytetään esimerkiksi maihinnousutukialuksilla kuljettamaan merijalkaväen osastoja alukselta maihin.

Bell/Boeing:n valmistama V-22 suoritti ensilentonsa 1989 ja siirtyi palveluskäyttöön 2005. Tämä härveli pystyy siis nousemaan ja laskeutumaan kuten helikopteri ja toimii kuitenkin matkalennossa kuin lentokone. Kääntyvien moottori/roottori pakettien ansiosta potkureiden asentoa voidaan muuttaa portaattomasti pystysuoran ja vaakasuoran välillä. Kone pystyy kuljettamaan 24 matkustajaa tai 8.5 tonnia lastia. Koneen nopeus on 463 km/h merenpinnan tasossa ja 565 km/h 4 600 m korkeudessa tointasäteen ollessa taistelutoiminnassa noin 700km ja siirtolennoilla yli 1600 km.
Koneen alkutaivalta värittivät erilaiset onnettomuudet, jonka takia koneen taistelukäyttöön saaminen kesti varsin kauan.

Tämä kysyinen malli esittää Yhdysvaltain merijalkaväen VMM-165 laivueen konettta tukikohtanaan MCAS Miramar.

Hasegawan valmistama malli oli ihan mukava tuttavuus ja rakentaminen oli pääsääntöisesti varsin vaivatonta. Valu on tarkkaa eikä purseita tarvitse juuri rapsutella. Siirtokuvat löytyy kahteen erilaiseen koneyksilöön.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleilla ruiskua käyttäen.

Kommentit

Kelpo esitys pikkuskaalan Ospreystä. Pari vuotta sitten Rissalassa oli tällainen näytillä ja sitä tuli käytyä hämmästelemässä.
Mika Wiik 15.2.2019 20:44 Vastaa lainauksella
Kiitos palautteesta. Mielenkiintoista olisi nähdä tuollainen vispilä livenä, Suomessa aika harvinainen lintu