Pienoismallit.net

Chevrolet Fleetside `64

Patina Hot Rod

Revellin Chevy käsinmaalatulla ja osittain decalein koristeltuna patina kustomina. Laatikkoon nakattu myös muutama High light model studion etsiosa ennen ravistelua. Jotain scratch-rakentelua ja ompa siellä 3Dprintattu jerrykannukin.

Joka talvisen rompetoritapahtuman yhteydessä jo aikaisemmin tuntemamme George Lyllerton ihastui `64 Chevy Fleetsideen ja lähti työstämään siitä itselleen työjuhtaa jotta hitsaustarvikkeet kulkisi mukana mukavasti ja jouhevasti. Talvisin liukkaat kelit ja kinokset saattoivat yllättää kokeneemmankin hot roddarin joten jerrykannu ja kenttälapio olivat tarpeelliseksi todettuja välineitä. Viimeisimmältä rompetorilta hän löysi pienistä Jack huuruista huolimatta kauan etsimänsä 62`Bel Airin kapselin ja tallissa lojuvan projektin puuttuva palanen oli vihdoin löytynyt ja entisöinti saattoi jatkua hieman takkuisesta alusta huolimatta, jotain muuta kivaa George myös löysi aina peltikyltistä alkuperäisellä leimalla olevaan kierrejouseen, unohtamatta öljypurkki kokoelmaan löytynyttä täydennystä Penzoil-teemalla. Jatkuneeko Georgen seikkailut myöhemmin, milloin, miten ja miksi.. Kuka tietää? ;)

Lisää kuvia ja rakentelukertomusta FCMA:n sivuilla: www.fcma.fi/viewtopic.php?f=4&t=13104

Kommentit

M.A. 2.2.2019 15:52 Vastaa lainauksella
Pidän tästä värien sekamelskasta! Siisti persoonallinen kokonaisuus.
Kiitos, värimaailma muodostui pikkuhiljaa projektin edetessä. Samalla tuli harjoiteltua uusia rakentelu ja maalaustekniikoitakin hieman. :)
Moi!
Onpas mallissa kerrakseen yksityiskohtaa. Moottoritilan detaljointi varsin mainio suoritus. Kuvasarja rakennusblogissa kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja avaa lyllertonilaista maailmankuvaa… Toivottavasti kuulemme seikkailuista lisää ja näemme kätten töiden tuotoksia, sillä tämä avolava antaa aiheesta sangen myönteisen kuvan.
Helkkarin makee auto ja hienosti tehty!

Kun tätä vertaa vuoden takaiseen 1955 Ford pakuun, niin rakentelutaito näyttää kehittyneen melkoisesti. Siksi en kaivele kuvista mitään virheitä enkä esitä rakentavaa kritiikkiä, koska malleista saatu palaute näyttää menneen perille ja tuloksena on harppaus onnistumiseen entistä paremmin. BMW 2002 on tästä myös oiva osoitus. Hyvä Janne!
T. Mikko
Kiitos Mikko, jatkuvaa oppimistahan tämä on. Oma silmä on aina hieman kriittinen ja koitan parhaani mukaan tehdä aina seuraavasta paremman. Välillä joku suoraviivainen välipalamalli tuntuu mukavalta tehdä ilman suurempia paineita. Sitten tehdä jotain tällaista isotöisempää. Seuraavaa isompaa projektia jo pyörittelen mielessäni että minkälaisen siitä tekisin.. Eiköhän se ala muotoutumaan kunhan vähän suunnittelee :)