Pienoismallit.net

Polikarpov I-153 Tsaikka

Lavansaari kevät 1942

Polikarpov I-153 Tsaikka ("Lokki") oli 1930-luvun loppupuolella kehitetty Neuvostoliittolainen kaksitasoinen hävittäjä, joka oli parannettu versio I-15 hävittäjästä varustettuna sisäänvedettävällä laskutelineellä. I-153 osallistui Neuvostoliiton ja Japanin väliseen sotaan Mongoliassa ja oli eräs Neuvostoliiton päähävittäjätyypeistä toisen maailmansodan alkupuolella. Kone oli myös erittäin tuttu suomalaisille lentäjille, sillä se oli Talvisodassa ja Jatkosodan alkuvuosina yksi yleisimpiä vihollishävittäjä tyyppejä.

Myös Suomen ilmavoimilla oli käytössään 21 konetta, joista 11 oli saatu sotasaaliiksi Talvi- ja Jatkosodassa ja Saksasta ostettiin lisää 10 konetta.

Mallin esittämä kone "Valkoinen 24" palveli vuosina 1941 - 1942 Neuvostoliiton Itämeren Laivaston Ilmavoimien 71. Hävittäjärykmentissä, tukikohtana oli Lavansaari Suomenlahdella. Koneen pilottina toimi laivueenkomentaja kapteeni K. V. Solovyov. Hän otti osaa myös Suursaaren valtauksen ilmataisteluihin 28. maaliskuuta 1942. Kesällä 1942 Solovyov oli lentänyt jo 417 sotalentoa, joista 115 maakohteita vastaan ja oli saavuttanut viisi ilmavoittoa ja kolme jaettua voittoa. Hän haavoittui vakavasti ilmataistelussa 20.12.1942 onnistuen kuitenkin palaamaan tukikohtaansa, mutta menehtyi myöhemmin vammoihinsa sairaalassa 27.12.1942.

ICM:n rakennussarja on aika kaksijakoinen kokemus. Runko ja siivet ovat hyvinkin piirustusten mukaisia ja pintadetaljointi uppoviivoineen on hyvälaatuista. Tästä plussaa. Tarkemmassa syynissä paljastuu useita virheitä, joista pahimpia ovat rungossa olevat kohokuvioina toteutetut eriliaset paneelit, jollaisia ei oikeassa koneessa ollut. Niiden poistaminen on aika työlästä, mutta pehmeä muovilaatu helpotti hommaa hieman. Sarjan pakoputket ovat aivan liian pienet, tuulilasi on väärän mallinen, korkeusperäsimien saranalinja on väärin jne. jne. Kaikki sarjan virheet ja puutteet on mahdollista korjata ja/tai uusia jos vain intoa riittää ja pienellä lisätyöllä ja tarvikeosilla sarjasta saa rakennettua hyvännäköisen pienoismallin esikuvastaan. Kannattaa myös muistaa että tämä on toistaiseksi paras Tsaikka malli tässä mittakaavassa.

Tarkempi selostus mallin rakentamisesta työvaihe/ korjaus kuvineen löytyy kotisivuiltani.

T. Jari

Kommentit

Mielenkiintoinen taustoitus. Samainen laatikko on omassakin hyllyssä, joten työvaihekuvauksesi tulevat tarkkaan tutkituksi. Näiden kolmen kuvan perusteella hyvin siististi rakennettu ja maalattu Lokki. Olet tehnyt säistämisen erittäin maltillisesti. Maalipinta näyttää erittäin ehjältä ja kiiltävältä, ja olisin itse varmaankin hakenut kuluneempaa maalipintaa. Olihan koneella lennetty parin vuoden aikana yli 400 lentoa (uskomaton määrä tietäen, kuinka monta päivää talvikautenakin on "lentokelvottomia"), joten voisi hyvinkin olettaa että Lavansaaressa '42 maalipinta olisi jo kulahtanut, riemunkirjavakin lukuisista pintapaikkauksista johtuen, ja kansallisuus-/konetunnukset selvästi kuluneita. Hyvin otetut kolme kuvaa, mutta olisihan tuota nättiä Lokkia mielellään silmäillyt myös suoraan ylhäältä.
Oletpa ottanut tarkkaan selville mallissa olevat virheet ja myös korjaus on onnistunut.
Kiva myös, että omilla sivuillasi on hyvin selkeät kuvat ja kirjoitukset korjauksista, jos joku meinaa tehdä tästä sarjasta oikeanlaisen.
Muukin kirjoitus on hieno historianpläjäys ja kiinnostaa varmaan monia. Kiitos niistä Jari.

Itse mallin pienet yksityiskohdat ja tarkka työ näkyy mallin kokonaisuudessa hyvin ja hieno vähäinen säistys on ihan omiaan.
Hieman minulla iskee silmään omilla sivuillasi oleva yläsiipien tai yläpuolen tummansininen? Mutta kamera varmaan valehtelee, koska antamissasi väreissä sitä ei ole. ( Vai olisko Neukut keksineet jo kameleonttimaalauksen…) Tämä huomio lienee kyllä aiheeton.
Noista värien rajoista olisin kysynyt kuitenkin, että olivatko ne noin jyrkkiä vai niin kuin ruiskulla maalattuina hivenen häivytettyjä?
Mallisi on hieno ja aina lisäarvoa nostattaa omin käsin tehdyt osat ja korjaukset.
Juha Savola kirjoitti:
Mielenkiintoinen taustoitus. Samainen laatikko on omassakin hyllyssä, joten työvaihekuvauksesi tulevat tarkkaan tutkituksi. Näiden kolmen kuvan perusteella hyvin siististi rakennettu ja maalattu Lokki. Olet tehnyt säistämisen erittäin maltillisesti. Maalipinta näyttää erittäin ehjältä ja kiiltävältä, ja olisin itse varmaankin hakenut kuluneempaa maalipintaa. Olihan koneella lennetty parin vuoden aikana yli 400 lentoa (uskomaton määrä tietäen, kuinka monta päivää talvikautenakin on "lentokelvottomia"), joten voisi hyvinkin olettaa että Lavansaaressa '42 maalipinta olisi jo kulahtanut, riemunkirjavakin lukuisista pintapaikkauksista johtuen, ja kansallisuus-/konetunnukset selvästi kuluneita. Hyvin otetut kolme kuvaa, mutta olisihan tuota nättiä Lokkia mielellään silmäillyt myös suoraan ylhäältä.
Ylhäältä ja monta muutakin mielenkiintoista kuvaa ja kirjoitusta on kun klikkaat Jarin kotisivua.
Kiitos kommenteista Juha ja Timo,

Olen itse ollut hieman huolimaton mainitessani Solovyovin ja hänen lentojensa määrän. Solovyov lensi monilla eri koneilla ja satunnaisesti myös Valkoisella 24:lla. Kotisivuillani asia on oikein kirjoitettu.

Käytin Red Stars kirjan kuvia referenssinä mallia tehdessäni. Kirjassa on kaksi valokuvaa 24:sta, toinen oikealta ja toinen vasemmalta puolelta. Oikean puolen parempilaatuisessa kuvassa maalipinta näyttää siistiltä ja melko kiiltävältä. Suojamaalauksen värirajat ovat terävän näköisiä, maalattu ilmeisesti pinnassa kiinni olleiden maskien kanssa. Kuvassa aurinko paistaa edestä ja heijastuu oikean alasiiven pinnasta, joten sanoisin että maali on ollut ainakin puolikiiltävää. Suojamaalaus maalit AII Green, AII Light Blue ja AMT-6 olivat uutena kiiltäväpintasia maaleja. Kirjassa on saman yksikön muitakin Tsaikkoja, joiden pinta näyttää myös kiiltävältä.

Vasemman puolen kuva on otettu hieman vastavaloon ja kone näyttää siinä sen vuoksi matemmalta, mutta siinäkin vasemman alasiiven kärki heijastaa auringon valoa. Sanoisin että ei tuo Valkoinen 24 ainakaan mattapintainen ollut ja oikean puolen maalaus näyttää melko tuoreelta.

Käytin maaleina AKANin acryyleja, sävyt onkin tuossa yllä jo mainittu. Tuo musta AMT-6 oli itsellenikin yllätys kun pullossa musta maali näytti selvästi sinertävältä. Omassa näytössäni en kyllä sinertävää sävyä huomaa, mutta ehkä malliin erilaisten pintakäsittelyjen jälkeen on jäänyt jotain sinertävää sävyä tai sitten valon heijastusta.

Itselläni odottaa toinen Tsaikka laatikossa, siitä olisi tarkoitus tehdä suomalainen suksikone.
Todella siistiä työtä olet Tsaikan kanssa tehnyt, plussaa siitä että olet esikuvaan tarkkaan perehtynyt ja tehnyt malliin lukuisia muutoksia. Hienolta siis näyttää ja kyllä malli saa välillä näyttää ihan puhtoiseltakin, ei se esikuvanmukaisuus kuluma/pakokaasu/likajäämien suhteen kait aina ole "pakollista"?

Nuo laskutelineiden/pyöräkuilujen suojapellit kaiketi jätit tarkoituksella asentamatta?
Kiitos,
Juu kyllä tuossakin koneyksilössä laskutelineiden luukut oli poistettu kuten kaikista muistakin saman yksikön koneista. Painon säästämiseksi.

Teen yleensä malleihini vanhennuksen/ säistämisen mieluummin kevyesti kuin raskaalla kädellä. Olen myös huomannut että vaikka malli livenä näyttää säistämisen puolesta hyvältä se ei vaan enää näy mallista otetuissa valokuvissa. Jotain häviää matkalla. Jos haluaa että malli on näyttävä ruudulla on se minun mielestäni tehtävä "ylisäistetyksi". Pyrinkin malleissani realistisuuteen ja historiallisesti oikeaan kohteen kuvaamiseen. Pyrin myös välttämään ns. "taiteilijan vapautta" malleissani.
No näin vähän arvelinkin kun kyseiseen yksilöön olit niin hyvin muutenkin perehtynyt. Välillä noita peltejä näkee, välillä ei…taisi siis olla ajankohta ja yksikkökohtaisia nuo poistot.

Tuota "alisäistämistä" itsekin tein ekoissa malleissani ja kylläpä siitä sitten joka kerta myös huomautettiin ;-). Tuo kyllä todellakin pitää paikkaansa että valokuvissa nuo säistämiset eivät aina erotu kovin hyvin tai ainakaan samalla tavalla…ellei sitten ota lähikuvia ja sekään ei aina ole eduksi koska eihän malleja muutenkaan tuijoteta muutamien senttien etäisyydeltä.
Onnea "Viikon Mallin" tittelistä. Epäilin ja epäily vahvistui tänään. Ja hyvä näin.
Kiitos Timo! Toinenkin Tsaikka on jo aloitettu :)
Onnittelut ansaitusta pokaalista!
YT
Kalle
Kiitos Kalle!
Hienosti tehty Tsaikka, kritiikistä huolimatta. Kritiikki täytyy tietysti ottaa huomioon.

Malli vs. kritiikki kuitenkin kallistui enemmän hienon mallin puolelle.

Onnittelut!
Onnittelut viikon mallista!
Kiitos Mika ja Juha!