Pienoismallit.net

PaK40 75mm

Tuliasemassa jatkosodassa

Dioraama on tehty lastulevyn päälle ja maasto muotoiltu uretaanilevystä. Uretaani on valeltu Erikeepperillä ja sen pinta on hiekoitettu. Pintaan on käytetty erilaisia sirotteita, tukit ja kivet kerätty luonnosta.

Kommentit

Hienon näköinen dio panssarintuhoojista siellä jossain. Tulihan tuo nähtyä livenäkin viime viikonloppuna Tikkakoskella…yhtä hieno, ellei parempi oli livenä ;-).

Tuo ukkelien asettelu ja tuliasema muutenkin on hyvin onnistunut…liikkeen tuntu ja toiminta hyvin aistittavissa. Ehkä tuota tykkiä ja miksei ukkeleitakin olisi voinut hieman pölyttää, on nimittäin niin hiekkaisen näköinen ympäristö että pölyä oli varmaan ilmassa enemmän tai vähemmän. Samoin pistää hieman silmään nuo katkenneiden mäntyjen tyvet, olisi voinut hieman ripotella hiekkaa niidenkin juureen ettei näy tuo porattu reikä :-). Sitten yksi kysymys…noista tykkimiehistä kun en oikein tiedä, mutta roikkuiko nuo leipälaukut vyötäisillä tositoimissakin, en vain vanhoissa valokuvissa ole sellaista juurikaan havainnut? Pikku juttuja eikä ne kokonaisuutta himmennä, välillä vain tulee puututtua näihin nippeliasioihinkin ;-).
Tässä on vauhdin tuntua ja tilanne päällä ihan selvästi!

Palaute ampumatarvikkeista: PaK40 -tykin sirpalekranaatti on muistaakseni tummanvihreä ja panssarikranaatti musta. Sirpalekranaatin iskusytytin on alumiinin värinen.
Hieno dio ja pari Pakkia odottaa omassakin hyllyssä ja samanlaista dioa on mietitty :0)! Tarkistus - onko kyse Suomen rintaman Pakista? Ymmärtääkseni ne oli maalattu suomalaisella kolmivärinaamiomaalauksella.
ykak kirjoitti:
Tarkistus - onko kyse suomen rintaman Pakista? Ymmärtääkseni ne oli maalattu suomalaisella kolmivärinaamiomaalauksella.
Olettaisin että kyseessä on nimenomaan Suomi Pak40 kun esittelytekstissä puhutaan jatkosodasta. Tuossa olet oikeassa että jonkinlainen naamiomaalaus niissä oli, mutta oliko vain kaksi sävyä, vihreä/ruskea?
ykak kirjoitti:
onko kyse suomen rintaman Pakista? Ymmärtääkseni ne oli maalattu suomalaisella kolmivärinaamiomaalauksella.
Kiitos kommentista! Mielestäni ainakin Salpalinjan PaK40 ja Parolan Pak40 ovat yksivärisiä, voin olla väärässäkin?
Museotykkien kanssa on aina vähän här och där koska ovat hyvinkin saattaneet olla käytössä vielä 1970-luvulla jolloin trendi oli yksivärinen. SA-kuvista hakusanalla "panssarintorjuntatykki" löytyy useampi kuva naamiomaalatusta PaK40-tykistä.