Pienoismallit.net

Blackburn Roc Mk.I

"Melkein suomalainen leko"

Varsinainen outo lintu. Suomalaiset tilasivat näitä 20 kpl Englannista, mutta Rocit eivät koskaan päätyneet Suomeen.
Tässä rumassa ankanpoikasessa on silti jotakin kiehtovaa.
Rakennussarjalle ei voi kehuja antaa, mutta on niitä huonompiakin nähty.

Kommentit

Oikein tyylikäs malli "melkein suomalaisesta" yksilöstä. Maalauskaavio näyttää onnistuneen mainiosti ja tuntuu olevan kaikki hyvin tasapainossa. Hyvä malli ja erittäin kiva lisä galleriaan, koska vain yksi taitaa olla tätä ennen siellä ja sekin eri mittakaavassa.
Kiitos Kartsa hienosta "Suomimallista". Komppaan yllä Jannea kaikinpuolin. Lisäksi haluaisin sanoa, että kiva kun postasit myös sen viimeisen yksityiskohtakuvan. Tästä nyt näkee, kuinka mallari on omistautunut mallin tekemiseen. Siis käyttänyt aikaa ja vaivaa. Olet hienosti toteuttanut kk-osastoon lisäjuttuja, joita ei olisi ollut saanut mallisarjasta suoraan rakennettuna.

yt.
MK
HannuL 30.1.2019 11:06 Vastaa lainauksella
Onnistunut toteutus. Plussaa vielä poratuista kk-piipuista. Aika näpertämistä tässä mittakaavassa. Mietin, että mihinköhän tätä olisi Suomessa käytetty. Varmaan tiedustelukoneena olisi toiminut, hävittäjäksi tuo lienee huono.

Olisiko tämän paikka what if-osasto?
Moi,

Kiitos Janne, Mika ja HannuL palautteestanne.
HannuL: Voisi varmaan olla myös what if-osastolla, mutta taas toisaalta koneisiin maalattiin Englannissa Suomen tunnukset, jotka peitettiin valkoisella helposti poistettavalla maalilla tai muulla vastaavalla. En tiedä tarkemmin. Tästä syystä luulisin, että kone on jossakin välissä ollut kuvieni mukainen, vaikka yhtään konetta ei Suomeen saatu.
Olet oikeassa. Tämä konetyyppi oli varmaan sodan yksi surkeimmista.

Yst. terv.
Kartsa
AJ 6.2.2019 14:15 Vastaa lainauksella
Moi Kartsa, Komppaan kehuja yllä; erinomainen tulkinta melkein "Suomi-koneesta". Roc oli aika ruma ankanpoikanen, kuten kirjoitit. Joka tapauksessa erittäin hyvin onnistunut pikkuskaalan Blackburn Roc Mk.I.

Kone kyllä kuuluisi mielestäni oivana lisänä Suomen ilmavoimat 100 vuotta ryhmikseen, koska koneet tilattiin Suomeen ja niihin maalattiin Suomi-tunnukset, vaikka ne eivät Suomeen saapunetkaan. Tämä on siis subjektiivinen näkemykseni asiasta.

Joka tapauksessa upea lekomalli, joka voisi olla myös viikon malli. Parhain terveisin, AJ
Terve AJ,

Olen iloinen, jos olen onnistunut rakentamaan mallin, joka mielestäsi on onnistunut. Kiitos.

Yst. terv.
Kartsa