Pienoismallit.net

Chevrolet Impala '61

Osallistuin kyseisellä mallilla "vuodenvaihteen malli" - ryhmikseen, mutta se ei kuitenkaan valmistunut aikataulun puitteissa. Malli on rakennettu suoraan laatikosta, vanteita, renkaita ja muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta.

Kommentit

Esa.M 20.1.2019 20:13 Vastaa lainauksella
Kyllä on siisti Impala,ja värit kohdillaan niin korissa ja sisustassa!. Joskus V8-Magazinessa samanlainen esittelyssä,vuotta en muista, mutta oisko ollut 4/93 en nyt voi asiaa tarkistaa kun on lehdet vähän pahassa paikassa!.
Kiitän! Joo, tiedän kyseisen auton, ja itseasiassa tähän on otettu vaikutteita ko. laitteesta. Ulkokuori ainakin vastaa lähestulkoon täysin kyseistä autoa, mutta muuten en ole niin varma, kun referenssi materiaalina oli yksi kuva ja eräs televisio-sarjan pätkä vuodelta '77.
Hienosti tehty malli legendaarisesta autosta! Esikuvahan on erittäin harvinainen laite, koska tätä moottoriahan asennettiin vuonna 1961 vain 142 Chevroletin keulalle, ja tuohon lukeutuu kaikki korimallit. Avo-Impaloiden osuus tuosta on todennäköisesti ihan muutama kappale. Autosta löytyy hyvä esittely Mobilisti 3/2006 numerosta.

Varsin esikuvanmukainen malli siitä tuli vaikka referenssimateriaalia ei liikaa ollut tarjolla. Isoimmat erot oikeaan autoon taitaa olla se että 1:1 versiossa pellin alla on Offenhauserin rivoitetut venakopat ja ilmanputsarina on "Dual Snorkel"-malli. Eli eipä mitään kovin kriittistä. Hienosti tehty Impala kaikinpuolin. Maalipinta ja listojen foilaus on onnistunut hienosti. Jopa Lindbergin hieman yksinkertainen moottori näyttää erittäin hyvältä huolellisesti rakennettuna.
Komea ilmestys. Puskureissa kroni kiiltää, maskin litkutus oikein hyvää työtä ja foilit napakasti linjan mukaisia. Yllä jo kehuttiin värimaailmaa, mutta laitetaan täältä toistoa kuitenkin.
Parissa kohtaa joku pomppaa silmään: konepelti ei pysyne ala-asennossan, pakoputken sisäpuoli ei ole musta (vaikka ehkä pitäisi??), ja sisustan maalissa on muutama reunan ylitys. Kokonaisuudessaan kuitenkin hieno ja onnistunut pienoismalli.
Takavalojen seutu tällä värityksellä on jotenkin sairaan makee - 60-luvun muotoilun helmiä.
Mielenkiinnolla seuraa Lennin töitä ja kehitystä. Yhä vaan paranee ja mallit vaikeutuu eli rimaa pitää osata nostaa. Hyvä se.

Tuossa ylempänä automallarit ovatkin kertoneet samoista asioista, jotka pistivät silmään. Niin hyvät kuin pienet mokatkin.
Maalipinta on hivelevän kaunis ja niin koko mallin kokonaisuuskin.
Lienee yksi näyttävämpiä mallejasi ja passaa esitellä näyttelyissä.

Ei tätä millään usko juniorin tekemäksi jos katsoo pelkkiä kuvia. Myös mallin kuvausteksti ja valokuvat antaa lisäpointtia mallille.
Vietkö Tikkakoskelle?

Pojot annoin katseltuani kuvia useaan kertaan.

Tv. Timppa Kuopiosta.
Kiitos kehuista ja erityiskiitokset Nikolle kattavasta tietopaketista.
Saattaa hyvinkin olla, että otan Tikkakoskelle mukaan:)
Mitenkä Kangasniemen mallitapahtuma etenee?
Kangasniemen pienoismallitapahtuma on vielä suunnittelu vaiheessa. Katsotaan nyt, miten homma etenee:)
Lenni Marttinen kirjoitti:
Kangasniemen pienoismallitapahtuma on vielä suunnittelu vaiheessa. Katsotaan nyt, miten homma etenee:)
Hienoa.
Apua kyllä annetaan täältä Kuopiosta ja muualtakin. Sen kuin kirjoittelet vaan.
Mutta valitkaa päivämäärä ihan ekana niin, että se ei olisi ihan lähellä toista tapahtumaa, koska harva vie joka viikonloppu mallejaan minnekään.
Päivämäärässä kannattaa ottaa myös huomioon ihmisten muut menot; kesämökkeily, koululaisten lomat ja onko siellä muita tapahtumia yms, koska varmaan pääsylipputuloja ja mitä muita tulonlähteitä keksitttekin, niin kaipaatte rahaa kuluihin ja kenties tapahtuman jatkuvuuteen yms..