Pienoismallit.net

F4U-1A Corsair

Salomonsaaret 1944

Tervehdys!
Syksyn ja loppuvuoden aikana kamppailin mallailumotivaation kanssa, mikä nyt varmasti kaikilla tulee eteen jossain vaiheessa. Hetken mielijohteesta päätin tavallaan palata alkupisteeseen ja napata Prisman hyllystä mallin ja rakentaa se suoraan laatikosta ilman mitään lisähärpäkkeitä. Ja homma alkoi taas pelittämään!

Tietenkään kaikki Prismasta saatavat Revellin mallit eivät sovellu tähän tarkoitukseen, vaan osa saattaa suorastaan työntää mallaria yhä kauemmas harrastuksen parista… Scalemates on hyvä sivusto tarkistaa mallisarjojen taustoja myös siellä marketin hyllyjen välissä. Tämä jokunen vuosi sitten julkaistu Corsair on kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen sarja ja ainakin allekirjoittaneelle miellyttävä rakentelu- ja maalauskokemus. Taisi olla ensimmäinen yhdysvaltalainen laivaston kone sitten lapsuusvuosien.

Päätin siis rakentaa sarjan suoraan laatikosta ja maalata ohjeiden mukaan (paitsi antennijohdot, jotka ovat Uschi Van Der Rostenin elastaanilankaa). Siirtokuvina toteutetut ohjaamon sisätilat olivat sen verran lelumaiset, että liimasin kuomun kiinni. Maalaus on ruiskittu Tamiyan maaleilla. Ajattelin ensin käyttää varastossani olevia Revellin aqua-maaleja, mutta osa niistä on päässyt paakkuuntumaan todella pahasti, joten valitsin helpomman tien. Vanhennukseen käytin Abteilungin öljymaaleja sekä AK:n tuotteita. Malli esittää aliluutnantti "Big Jim" Streigin konetta Salomonsaarilla 1944.

Suosittelen muutaman euron markettimalleja lämpimästi "mallailumojon" kanssa kamppaileville!

Kommentit

Hienoa työtä. Menisi isommankin skaalan mallista.
Valitettavasti ainakaan Hyvinkään Prismassa ei pahemmin malleja ole. Ei edes Revelleitä. Muutama hassu laatikko jotain 1/144 malleja, ehkä pari 1/72:n ja muutama Star Wars pienemmästä päästä.
Maaleja ja pensseleitä sentään vielä on.
Olli J. 20.1.2019 13:33 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo! Taitaa tosiaan vaihtelevasti marketeissa olla näitä malleja. Porissa Mikkolan Prismassa niitä vielä on ja täyttävät silloin tällöin hyllyjäkin, mutta pienemmässä Vähä-Rauman Prismassa enää ainoastaan maaleja.
Olli J. kirjoitti:
Kiitos Timo! Taitaa tosiaan vaihtelevasti marketeissa olla näitä malleja. Porissa Mikkolan Prismassa niitä vielä on ja täyttävät silloin tällöin hyllyjäkin, mutta pienemmässä Vähä-Rauman Prismassa enää ainoastaan maaleja.
Ikävää, että Etelä-Suomessakin on näin. Itse olen Oulun seudulta ja onneksi esim. Kempeleen Prismassa on ollut ihan kivasti jopa 1/72 malleja hyllyssä. Tosin ne ovat olleet sellaisia, jotka eivät enää ole minua juuri kiinnostaneet.

Mutta mennäämpä tämän mallin arvosteluun:
"Tietenkään kaikki Prismasta saatavat Revellin mallit eivät sovellu tähän tarkoitukseen, vaan osa saattaa suorastaan työntää mallaria yhä kauemmas harrastuksen parista… Scalemates on hyvä sivusto tarkistaa mallisarjojen taustoja myös siellä marketin hyllyjen välissä. Tämä jokunen vuosi sitten julkaistu Corsair on kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen sarja ja ainakin allekirjoittaneelle miellyttävä rakentelu- ja maalauskokemus."

Perus-Revelleissä on todellakin tosi suurta vaihtelua laadussa. Uusien käyttäjien kannattaa todellakin tarkistaa onko malli uutta tuotantoa, vaiko jonkin ikivanhan uusiokopiointi. Uudet ovat pääsääntöisesti ihan OK laatua ja vanhoissakin voi olla ihan kohtuullisia, jos ne ovat esim. wanhoja Frog-kopioita, mutta muuten ei.

Jos sattuu käteen se surkea vanha malli, niin se ei sitten oikein kannusta eteenpäin );

Corsair on ihan hyvin tehty ja kiva, että se herätti mallailu-Mojoa. En lähde sitä sen tarkemmin tarkastelemaan saatikka arvostelemaan.

yt.
MK