Pienoismallit.net

Ferrari 330 P4

Simppeli malli, jonka rakentaminen olikin kaikkea muuta kuin simppeliä. Alunperin tämä piti rakentaa jokseenkin suoraan laatikosta, mutta alkoi harmittaa kun valmiista mallista olisi nähnyt takalokasuojista auton läpi. Tämän takia piti alkaa rakentaa jonkinlaista puolikonetta ja pakosarjoja vaihteiston eteen, joka mallissa kumma kyllä oli tarjolla. Bonuksena tuli vanhalle mallille tyypilleset kuivuneet siirtokuvat, joista sain pari käytettyä. Tämän takia kilpailunumerot on maalattu sapluunojen avulla. Lopuksi laitoin hieman likaa pintaan, niin että ei ihan pakasta vedetyltä näytä.

Kommentit

Henkka H 16.1.2019 12:55 Vastaa lainauksella
Odottaa minullakin tuolla hyllyssä tekemistä. En tiennytkään että se on näin hankala tapaus. Yleensä Fujimin mallit ovat suht laadukkaita. Tämä on kuitenkin laadukkaasti tehty, tosin tuo säistäminen ei ole minun juttuja.
Vanhat siirtokuvat ovat aina ongelma, mutta hyvinhän nuo istuvat.
Selkävoitto vanhasta mallista ;-) Taitaa tuo mullakin olla hyllyssä, on ainakin joskus 90-luvun alussa ollut. Jos ei tämä, niin Hellerin vastaava. Joku kun keksisi "ikuiset" siirtokuvat, niin helpottuisi näiden vanhojen tekeminen. Tosin noissa aikanaan haurastuu myös muovi, kuten tuossa mun Dodgessa, jossa muutama osa murtui kasatessa hellästä käsittelystä huolimatta.
Joo, simppelihän toi on mallina, ja varmaan ihan aiheellista toi konehuoneen osittainen täydentäminen. Merkinnät myös paikattu hienosti.
Mulla myös tuo säistäminen ottaa silmään. Yritin etsiä aikakauden likaisia LeMans-autoja, ja löytyi tämä:
i73.servimg.com/u/f73/09/03/29/62/67lm2110.jpg
Likainenhan tuo on, mutta ei samalla tavalla kuin tämä. Eli toi lokasuojien yläpuolen kuraaminen ei näytä oikein luonnolliselta. Vai onko Petrillä joku referenssi, jota ei Kuukkelilla löytynyt?
Joo, olihan tuo sinänsä helppo malli, jos ei tekisi omia juttuja ja käyttäisi uusia siirtokuvia. Toinen helmapelti oli käsittämättömän kiero osa, joten sen sai oikeasti pakottaa paikalleen. Johtuen puutteellisista siirtokuvista ei tarvinnut haaveillä hyvin yksilöidystä mallista, joten tuo säistäminenkin on hieman omasta hatusta vedettyä. Toki olen kuvia katsellut ja niiden perusteella auton perään olisi pitänyt laittaa vieläkin enemmän. Mustavalkokuvista on vähän vaikea katsella kuinka lika pintaan kertyy, varsinkin punaisesta autosta. Mutta kun ajattelee mihin ilmavirta koviten ottaa kiinni ja katsoo hieman muita vastaavanmallisia autoja, niin kyllä varsinkin etulokasuojat keräävät edessä ajavista jarrupölyt, öljyt ym moskan mukaansa. Tuossa kuitenkin yksi likainen