Pienoismallit.net

Fokker E.V

Ltn. Stefan Stec, 7. Eskadra Lotnicza

Fokker E.V:tä voisi pitää kolmitaso-Fokkerista tehtynä jatkokehitelmänä, jossa siipiratkaisu korvattiin vaneripäällysteisellä parasol-siivellä. Vaikka E.V-malliin tarkoitetut suurempitehoiset moottorit (Oberürsel Ur.III ja Goebel Goe.III) eivät olleet vielä valmiit operatiiviseen käyttöön, niin koneen kolmitasoa selvästi pienempi ilmanvastus helpotti jo vanhentuneen Oberürsel Ur.II -moottorin kuormaa.

Ensimmäiset E.V-koneet toimitettiin laivueille heinäkuussa 1918, mutta alkusarjan koneissa ilmeni ongelmia siiven kestävyyden kanssa. Ongelmat johtuivat toisaalta siipien valmistamisessa käytetyn alihankkijan valmistusvirheista ja toisaalta siipien sisään kondensoituneen kosteuden aiheuttamasta rakenteiden pettämisestä. Kun nämä ongelmat saatiin korjattua, niin koneita toimitettiin taas laivueille lokakuussa 1918 - samalla Saksan Ilmavoimat muutti lentokonetyyppien nimeämiskäytäntöään, jonka seurauksena luovuttiin E- eli "Eindecker"-merkintäluokasta ja E.V:stä tuli D.VIII.

Malli kuvaa Puolan Ilmavoimien luutnantti Stefan Stecin lentämää konetta (sarjanumero 187/18) huhti-kesäkuussa 1919. Kone kuului 7. Lentolaivueeseen toimien Lwów-Lewandówkan tukikohdasta Puolan-Ukrainan -sodassa.

Suuressa Sodassa Stec palveli Itävalta-Unkarin ilmavoimissa ensin tähystäjänä ja helmikuusta 1918 hävittäjälentäjänä saavuttaen kolme ilmavoittoa. Sodan päätyttyä hän liittyi Puolan ilmavoimiin. Puolan-Ukrainan -sodassa puolalaiset Lwówin kaupungin puolustajat saivat maalis/huhtikuussa 1919 käyttöönsä kaksi Fokker E.V -konetta, joita lensivät Stec ja kapteeni Stefan Bastyr. Stec lisäsi Ukrainaa vastaan käydyssä sodassa ilmavoittotiliään pudottamalla ukrainalaisen Nieport 11:n ja tähystyspallon.

Puolan ilmavoimien puna-valkotunnus pohjautuu Stecin henkilökohtaisena tunnuksena käyttämään puna/valkoruudukkoon.

Mallisarjan valmistaja on uusi puolalaistuttavuus, Arma Hobby ja käyttämäni paketointi oli ko. sarjan "Expert set" -versio. Sarja oli laadultaan oikein mukava ja siitä löytämäni puutteet ovat lähinnä hiusten halkomista. Sarjan muoviosat ovat toisaalta hienon detaljikkaat ja toisaalta tyypillistä matalapainevalua: hiukan purskeita, muotinpuoliskoissa hienoista kohdistusvirhettä, osien valukanavat paikoitellen tosi järeät ja esim. runkopuolikkaissa ei kohdistinnastoja. "Expert setissä" oleva etsisetti oli sinänsä hieno, mutta osittain liiankin ohutta tavaraa (mm. konekiväärien jäähdytysvaipat). Sarjan ohjeet olisivat voineet olla tarkemmat, ne eivät esim. ottaneet kantaa siihen kuinka muoviosia tulisi muokata, mikäli halusi käyttää yksityiskohtien mallaukseen setin etsiosia.

Sarja oli mittakaavan huomioon ottaen sen verran detaljikas, että sen saattoi rakentaa liki suoraan laatikosta - vain laskutelineen tukijänteet ja ohjausvaijerit rungosta siipeen piti lisätä.

Setissä olleet kaksi siirtokuva-arkkia olivat Cartografin painamat ja erittäin hienot, toisella arkilla lozenge- ja puupintadekaalit ja toisella konekohtaiset tunnukset (mm. siipeen ja siivekkeisiin tulevista minimaalisen pienistä dekaaleista on tehtaan valmistenumero luettavissa). Dekaaliarkilla on tunnukset neljälle koneelle - kaksi hieman toisistaan poikkeavaa versiota tästä Stecin koneesta ja kaksi eri saksalaiskonetta.

Kommentit

Olli J. 15.1.2019 10:41 Vastaa lainauksella
Luulin ensin, että kyseessä on 1/48 malli. Erittäin hienoa työjälkeä tässä mittakaavassa ja kokonaisuus on todella onnistunut! Pyörien pinnat, ohjaamosta ulkona roikkuva istuinvyö sekä ohjausvaijerit tuovat hienon lisän. Koneyksilön valinnasta myös plussaa.

Törmäsin ensimmäistä kertaa näihin Arma Hobbyn sarjoihin viimeksi Kuivalaisella käydessäni, mutta en silloin vielä malttanut ostaa. Seuraavalla kerralla täytyy vakavasti harkita ostoslistalle laittamista.
Kaikinpuolin loistava. Rakentamisjälki, detaljit ja värikäs maalauskaavio. Tässä tyypissä pääsi vähällä takiloinnilla ;)
Itse tehnyt aikoinaan 1/72 Fokker E.V:n Rodenin sarjasta. Tämä on kyllä paljon hienompi.
On hieno. Minua jo kiellettiin mainitsemasta potkureita, mutta sanonpa silti: Nyt on potkuri kohdillaan! Ja vielä pikkuskaalassa.

Henk koht en tykkää panelirajoista tällaisen koneen siivessä. Arvaisin että vaneerit on liitetty toisiinsa viistoamalla. Sauma on liimattu ja varmistettu pienillä nauloilla. Saumaa ei oikeastaan näe muuten kuin vanerin syysuuntien vaihtumisesta, ja liiman väristä. No, kuvaahan ne viivat rakennetta.
Olli J. kirjoitti:
Törmäsin ensimmäistä kertaa näihin Arma Hobbyn sarjoihin viimeksi Kuivalaisella käydessäni, mutta en silloin vielä malttanut ostaa. Seuraavalla kerralla täytyy vakavasti harkita ostoslistalle laittamista.
Juu, Martin mainiosta valikoimasta tämäkin tarttui mukaan. Tästä mallista näyttäisi Arma Hobbyllä olevan kolme erilaista paketointia, tässä "Expert setissä" siis kaksi laajaa dekaaliarkkia (toisella lozengedekaalien lisäksi mm. puupintadekaalit sekä rungon sisälle, että molempiin potkurivaihtoehtoihin) ja etsiarkki. "Lozenge Limited Edition" on kuten tuo "Expert set", mutta ilman etsejä ja konevaihtoehtoina neljä eri konetta kuin "Expert setissä". Ja halvimpana "Junior set", jossa ei etsejä ja dekaaliarkki simppelimpi ja vain kahdelle konevaihtoehdolle.

Arma Hobbyllä näyttäsi olevan myös muutama muu konetyyppi mallivalikoimissaan, lähinnä juuri puolalaisten käytössä olleita, mm. eri PZL:n ja TS-11:n tyyppejä.
Mika Kauranen kirjoitti:
Tässä tyypissä pääsi vähällä takiloinnilla ;)
Koneen takiloinnista pieni yksityiskohta: etsiarkilla oleviin siiveke- ja peräsinohjaimiin on mallinnettu myös ohjainvaijeripätkät. Siivekkeiden ja sivuperäsimen osalta tuo oli ok, mutta korkeusperäsimen suhteen hiuksenhieno "etsivaijeri" ei ollut oikein toimiva ratkaisu - ja korkeusperäsimen yläpuolinen vaijeri olisi päättynyt korkeusvakaajan yläpinnalle. Jätin ne siis pois, porasin vaijerin läpimenoa varten reiän ja korvasin "etsivaijerin" elastaanilangalla, joka menee nyt siis myös korkeusvakaajan alle.
Sakari Pyörre kirjoitti:
On hieno. Minua jo kiellettiin mainitsemasta potkureita, mutta sanonpa silti: Nyt on potkuri kohdillaan! Ja vielä pikkuskaalassa.

Henk koht en tykkää panelirajoista tällaisen koneen siivessä. Arvaisin että vaneerit on liitetty toisiinsa viistoamalla. Sauma on liimattu ja varmistettu pienillä nauloilla. Saumaa ei oikeastaan näe muuten kuin vanerin syysuuntien vaihtumisesta, ja liiman väristä. No, kuvaahan ne viivat rakennetta.
Potkuri on siis tässä päällystetty sarjan dekaalilla - ongelma tuossa oli, että dekaali "jäi vajaaksi" parin sentin matkalta potkurin lappeella. Suo siellä, vetelä täällä…

Aivan oikein, koska sarjan valmistaja oli mallintanut paneelirajat siipiin, niin rakentamisen kalkkiviivoilla mulla karkasi "säistysmopo" käsistä ja havahduin ajattelemaan asiaa tarkemmin vasta valokuvien ottamisen jälkeen. Eli jos tuon olisi halunnut tehdä oikein, niin nuo urat olisi pitänyt kitata umpeen.
Oikein hienoa työtä, ja historiikista plussaa. En ollut tiennyt tuota Puolan ilmavoimien tunnuksen alkuperää, en edes ajatellut, kun se punavalkoisena on vain tuntunut niin luonnolliselta.

Hyvä että aina joku uskaltaa kokeilla näitä oudompia valmistajia, jotta me perässähiihtäjät löydämme laadukkaita uutuuksia. Eiköhän tämäkin mene hankintalistalle.
Taidokkaasti toteutettu pikkuskaalan Fokker. Mallin värimaailma on tosi hauska, kun on Lozengea ja vihreä/ruskea camoa. Menisi mulle täydestä isomman skaalan mallina. Upea malli!
Onnittelut!

Oikeaan osoitteeseen meni!
Peukut!
Kimmo K. 28.1.2019 10:02 Vastaa lainauksella
Onnittelut viikon mallista!
Iso kiitos onnitteluista.
Onnittelut viikon mallista:) Todella hieno pikkuskaalan fokkeri. Koneessa ei ole oikein mittään liikaa eikä liian vähän, varsin tasapainoinen kokonaisuus. Potkurin puupinta todella hieno, ja pinnavanteet jotenki vain rokkaa:()