Pienoismallit.net

Northrop N-9M

XB-35:n 1/3 prototyyppi

Northrop N-9M oli yksi monista Jack Northropin kokeiluista ymmärtää lentävien siipien aerodynamiikkaa. Koneita rakennettiin kolme kappaletta, kaikki yksityiskohdiltaan hieman erilaisia; lisäksi koneiden maalausta ja tunnuksia vaihdettiin, niissä oli eri aikoina milloin mitäkin mittaussensoria, ym., joten mallinrakentajan kannalta aihe on hankala. Tämä malli esittää ensimmäistä prototyyppiä Kalifornian Murocissa (nykyinen Edwards AFB) noin v. 1944.

N-9M -koneiden tarkoitus oli ensisijaisesti varmistaa että XB-35 voisi lentää (koneen koko on melko tarkkaan 1/3 pommikoneesta). Myöhemmin koneita käytettiin lentäjien tutustuttamiseen lentävän siiven lento-ominaisuuksiin.

Swordin injektiovalettu sarja on aika primitiivinen, ja töitä sai tehdä aika paljon että saumat ja pinta olivat maalauskelpoisia. Siivekkeiden ja laskusiivekkeiden urat piti kaivertaa uudelleen. Joitakin detaljeja on rakennettu skrätsinä (osa laskutelineiden luukuista, laskutelinekuilut, ihmeellinen "kannuspyörä", ohjaamodetaljeja, pitot-putki sekä moottorien ilmanottokanavien sisusta). Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä ja lakattu Testorsin glosscote/dullcote -sekoituksella. Siirtokuvat ovat sarjasta (N-9M:n prototyypeissä ei ollut sarjanumeroita koska armeija ei ilmeisesti aluksi pitänyt niitä varsinaisina lentokoneina).

Kommentit

Kerrassaan upee !
Hienon näköinen, niin kuin yleensä Yhdysvalloissa rakennetut tekeleet ovat. Ison työn olet tehnyt ja hyvin erikoisen mallin. Keltainen lienee niitä vaikeimpia maalattavia ainakin pensseleillä, mutta ruiskun tulos on näyttävä. Pohjatyön on oltava kyllä ihan kohdillaan, muuten tuollaista jälkeä ei saa.
Tosiaan on ihan huvittava tuo kannuspyörä. Missähän vaiheessa lentoonlähtöä tai laskeutumista lienee käytetty? Kovassa nopeudessa aika heppoisen oloinen ja kulma on suora.

Tuosta Jack Northropin kokeiluista ymmärtää lentävien siipien aerodynamiikkaa pistää silmään pari päivää aikaisemmin tänne sivustolle Tuomo Kamppisen lisäämä HILLSON FH.40 HURRICANE MK.1 malli. Siinä tuo yläsiipi on juuri toisinpäin. Mutta kai se siiven profiili lienee sama.
Timo Rissanen kirjoitti:
Keltainen lienee niitä vaikeimpia maalattavia ainakin pensseleillä, mutta ruiskun tulos on näyttävä. Pohjatyön on oltava kyllä ihan kohdillaan, muuten tuollaista jälkeä ei saa.
Tosiaan on ihan huvittava tuo kannuspyörä. Missähän vaiheessa lentoonlähtöä tai laskeutumista lienee käytetty? Kovassa nopeudessa aika heppoisen oloinen ja kulma on suora.
Kiitos Timo. Keltaisen kanssa oli vaikeuksia. Ensinnäkin piti sekoittaa oikea sävy, tuo on Tamiyan keltainen johon on lisätty hyvin pieni määrä punaista. Useampi kerros piti kynäruiskulla vetää valkoisen pohjamaalin päälle.

Kannuspyörä liikkuu (siis oikeassa koneessa) jonkinlaista mekaanista mekanismia käyttäen ja taittuu siis etenpäin kun laskutelineet vedetään sisään. Kuvista päätellen se ei aina ole aivan noin suorassa; ilmeisesti lentoonlähdössä se oli taempana. Käsittääkseni sitä käytettiin myös varmistamaan että kone maassa ja tyhjänä ollessaan (siis ilman lentäjää) ei olisi "keikahtanut" taaksepäin.
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Kerrassaan upee !
Kiitos Tuomo. Tulos vaati aika paljon töitä.