Pienoismallit.net

Sgt. Richard Sharpe

95th Rifles

Sharpe on ITV:n tuottama englantilainen Napoleonin sotiin sijoittuva 16 osainen TV- sarja. Sarja perustuu osittain Bernard Cornwallin kirjoittamiin kirjoihin. Elokuvan mittaiset jaksot tehtiin 90-luvulla ja pääosaa Kersantti (myöhemmin Luutnantti) Richard Sharpea esitti nuori Sean Bean.

Sarjaa ei nähty suomen tv-kanavilla, mutta Future Film julkaisi sarjasta suomiteksteillä varustetut DVD boksit. Amazon myy täydellistä boksia melko kovaan hintaan.

Tämä busti on englantilaisen Mitches Military Models:in valmistama. Mallin voi hankkia myös koko figuurina jalkojen kera.

Miekan huotraan lisäsin lyijylevystä ja kuparilangasta tehdyt remmit. Malli on maalattu Andrean, Vallejon ja GW:n akryyleillä.

Kommentit

Taattua laatua jälleen kerran, varsinkin takin etumus ja päähine toimivat silmääni, eikä kasvoistakaan kritiikkiä pysty antamaan. Hiukset voisivat ehkä tässä mittakaavassa olla vielä vähän luonnollisemmat, mutta se menee varmaan enemmän skulptauksen piikkiin.
Priimusta.
Kasvot ovat nyt varmaan parhaita ellei paras malleistasi. Myös kokonaisuus etu- ja takapuolellakin on niin pirun pikkutarkasti tehty, että passaa esitellä missä päin maailmaa vaan.
Varjostukset tekee mallin ihan superhienoksi.
En tahdo nipottaa, mutta onko neloskuvassa käsien raja olkapäissä oikein?
Näyttää, että niissä on pienet raot?
Sean Bean - mies, jonka roolihahmoille on tapana käydä köpelösti. (Lujahermoiset voivat katsasastaa koosteen YouTubesta…)

Hienosti on skulptiin ja toteutukseen saatu vangittua Sharpen korskea olemus, joka nyky-yleisölle lienee tutumpi hahmon Bastard!-meemistä.

Ainoa yksityiskohta, jota mietin: olisiko aavistuksen tummemmaksi sävytetty sininen Richard Sharpen iiriksissä tehnyt hahmon tuijotuksesta vielä tuimemman?
Timo Rissanen kirjoitti:
En tahdo nipottaa, mutta onko neloskuvassa käsien raja olkapäissä oikein?
Näyttää, että niissä on pienet raot?
Eikös villakankaisessa luurankotakissa kuulukin olla syvät saumat?
Matti M 12.1.2019 14:46 Vastaa lainauksella
Mainio pysti, taas erittäin taidokkaasti & huolellisesti maalattu, nahka-ja metalliosat eritoten.
BBC:n Entertainment kanavalta tuli joskus varmaan 10 vuotta sitten noita Sharpe filmejä, ainakin Sharpes Revenge, harmi kun sitä kanavaa ei enää ole tai ei ainakaan kuulu valikoimaan Suomessa, tuli paljon hyviä sarjoja ja muutakin ohjelmaa.
Mulle tuli muuten Robert Redford nuorempana mieleen noista kasvoista ennemmin kuin Bean.
Kiitän kaikkia kommentoijia…
Tuo Klausin linkkaama bastard -kooste oli huippu :-)