Pienoismallit.net

Skyline 2000GT-R

Taukoa ollut jo pitkään mallailu rintamalla, mutta jospa yritetään hakea sitä kipinää takaisin, lisäämällä kuvia tänne jo vuonna 2017 valmistuneesta datsunista.

Kyseinen malli oli minulle silloin ns. välipalamalli, eli ei moottoria sisustakin hyvin alkeellinen kuten myös pohjakin. Panostin enemmänkin ulkokuoreen ja auton viehättävyyteen pienillä jutuilla…

-Kori ja muut maalattu tamiyan maaleilla kynäruiskua käyttäen.
-Vanteet/renkaat ovat e30:stä peräisin.
-Öljynlauhdutin styreenistä valmistunut.
-Umpio poistettu johon sai kivasti ilmanoton väsättyä.
-Spoileri styreenistä.
-Etsatut pyyhkiät, rekisterikilvet foliota, pakoputket alumiinia, vetolenkki turvavyö materiaalia jne jne…

Kuvat kertoo kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa. Saa antaa palautetta.

Terv. RL

Kommentit

Tasapainoisen tyylikäs japanitar. Maalipinta näyttää onnistuneen hyvin, ja vanne- ja rengasvalinta on oikein mallikas. Kaikin puolin siisitisti toteutettu, ainoa huomautus lähtee tuulilasin raidoista: ovatko ne valun epätasaisuutta vai kuvakulmasta johtuvaa valon taittumista?
Hyvältä näyttää niin maalipinta, muokkaukset kuin esikuvakin, pidän. Jos jotain parannusehdotuksia mainitsisi, niin ainakin kakkoskuvan perusteella sivuikkunan foilausta voisi hieman vielä hifistellä. Samoin urien litkutukset hieman pomppaavat silmään, en sitten tiedä kaipaisiko ohuempaa viivaa vai mustempaa tai punasävyisempää tummennusta.
Kiitoksia toverit kommenteista.

Tuulilasin raidoista niin kuin foilauksestakin, näkisin asian niin että kuvat hämäävät.
Litkutus on aina niin vaikea saada realistisen näköiseksi varsinki kuviin. joku tykkää että ne olis haaleammat jotkut että tummemmat. Mutta terävemmät ne voisi hiukan kyllä olla tässä kyseisessä mallissa.

Terv: RL
Mukavan näköinen ja onnistunut pienoismalli, muutamaan asiaan kiinnitin huomiota kuitenkin;

Edessä rekisterikilpi voisi olla alempana ettei se peittäisi vilkku / parkkiyhdistelmää.
Toinen asia koskee puoliavoimia etusivuikkunoita:
En ole aivan varma hämääkö kuvakulma mutta ainakin kuvien perusteella näyttäisi siltä että molemmilla puolilla puoliavoimen lasin yläreuna ulottuu ikkunankehyksen takareunasta etureunaan asti, jos näin on niin lasi ei mahtuisi menemään ylöspäin kapenevassa ikkunankehyksessä ylös asti eli kiinni.
Lasin ja kehyksen etureunan välissä pitäisi siis olla tyhjää koska lasi liukuu ensisijaisesti etuoven ikkunankehyksen takareunaa pitkin ylös.

Mallin yleisvaikutelma on siisti ja sopusuhtainen, mallissasi ei ole mitään turhaa ja kaikki tarpeellinen on mukana.
Mukava nähdä neliovisia autoja rakennettuna!
Terävä huomio Jarkko. Nimittäin asia on juurikin näin, auki olevien ikkunoitten suhteen en tiedä mikä ajatus katkos tuollon tuli tehdessäni niitä. Ja mikä parasta niin tajusin sen vasta kun tietysti auton olin laittanu jo nippuun, jotenka päätin asian olla ja niellä virheen ja vieläpä typerän sellaisen!

Terv: RL
Semmoista sattuu, osasin kiinnittää asiaan huomiota koska olen itse tehnyt mm. samanlaisen mokan aikanaan muista virheistä nyt puhumattakaan.
Virheistä oppimistahan tämä harrastus on myös, sillä tavalla siitä seuraavasta mallista tulee taas parempi.