Pienoismallit.net

KV-1

Oma panokseni vuodenvaihteen ryhmärakenteluun. Rakennussarja tuttua ja turvallista Tamiyaa suoraan rasiasta. Ainoa miinus Tamiyalaiseen tapaan hieman paksuhkot siirtokuvat, ensi kerralla pitää ottaa kokeiluun hieman tujummat pehmentimet, muutoin rakentelu oli yhtä nautintoa alusta loppuun. Tuli ehkä hieman hätäiltyä ja hosuttua viimeistelyn suhteen uusien projektien kummitellessa jo mielessä, mutta itselle positiivisinta oli saada ensimmäinen malli tälle sivustolle. Ja tietenki yksi laatikko pölyttymästä uusien tieltä. Ei muuta kuin uutta mallia kohti!

Kommentit

Jermakki 6.1.2019 14:55 Vastaa lainauksella
Olet saanut neuvostovihreän mukavasti elämään. Säistäminen ok. Telapyörien kulutuspinnat voisivat olla metallisemmat. Hyvää jälkeä.
Lurri 6.1.2019 15:16 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista Jermakki. Yritin telapyörien kulutuspintaa käsitellä metallipigmentillä, mutta lopputulos jäi tosiaan hieman vaisuksi. Seuraavalla kerralla pitää rohkeasti vaan maalata ne metallinväriseksi.
Jermakki 6.1.2019 15:41 Vastaa lainauksella
Totuus on kuitenkin se, minkä oma silmä näkee mallissa. Ei se mitä kameran kautta on siirtynyt inter-atk:on =). Kuvissa värit vääristyy ja tietyt metallisävyt häviävät.
Lurri 6.1.2019 16:28 Vastaa lainauksella
Niinhän se tahtoo olla :). Mutta tuli tuossa kyllä sen verran töpeksittyä, kun laitoin metallipölyt pyöriin ennen varsinaisia säistämisiä, mikä osaltaan himmensi niiden tehoa. Virheet ne meitä opetttaa :).
Jermakki 6.1.2019 16:30 Vastaa lainauksella
Joo, metallit periaatteessa aina viimeisenä.
Olli J. 6.1.2019 18:49 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Klimi ja komea debyytti sivustolle! Todellakin hienosti olet onnistunut yksivärisen pinnan kanssa. Säistäminenkin ja erityisesti telat miellyttävät silmää.

Tiedän tuon tunteen, kun seuraava projekti kummittelee nurkan takana:) Pitäisi oikeastaan aina ”viimeisten” silausten jälkeen vaikka nukkua yön yli ja katsoa hommaa aamulla uusin silmin, mutta…
Matti M 6.1.2019 23:05 Vastaa lainauksella
Tosi hyvän näköinen Klimi, sopivan likainen ja kulunut pinta, telat on myös hyvät, Tamiyan siirtokuvat on kyllä turhan paksut verrattuna muihin valmistajiin, ainut plussa on etteivät repeile helposti mutta pehmennintä saa käyttää reilusti, luin jostain ulkolaiselta nettisivulta ohjeen että liotukseen olis käytettävä niin kuumaa vettä kun hanasta tulee, itse en ole vielä tuota vinkkiä kokeillut, mutta pehmennykseen käyttänyt Gunzen Mr Mark Softeria, joka on aika kovaa ainetta mutta toimii.
Eikun vaan uutta mallia työn alle ja näytille.
Lurri 7.1.2019 23:40 Vastaa lainauksella
Kiitokset kehuista ja kommenteista Olli ja Matti! Omasta mielestä myös telat onnistuivat ihan kivasti. Kokeilin teloissa AK:n Track Primer-pohjamaalia, mikä antoi hyvän lähtökohdan loppukäsittelyille. Suosittelen lämpimästi kyseistä tavaraa jos on vielä kokeilematta.

Itse kokeilin lakata muutaman ylimääräisen kirkaslakkakerroksen siirtokuvien päälle, jonka jälkeen varovainen hionta hyvin hienolla paperilla. Tietenkin sekin meni mönkään ja lopputuloksena puolet siirtokuvasta hajosi käsittelyssä :D. Yritin paikata tuhojani paikkamaalaamalla hajonnutta siirtokuvaa (ja välttämällä lähikuvan ottamista tornista). Täytyy tosiaan tutustua syvemmin noihin eri pehmenninmerkkeihin, nyt vain itselle tuttuja ovat nuo Solit ja Setit.
Raskaan näköinen "rautalimppu" Hyvin olet onnistunut!!

yst.terv. Seppo V