Pienoismallit.net

Douglas DC-3 "Airveteran"

OH-LCH

Tämä DC-3 on rakennettu Santa Monicassa Yhdysvalloissa ja valmistui 24.12.1942 ja alun perin tilaajana oli Pan American Airways. Yhdysvaltojen jouduttua myös toisen maailmansodan syövereihin se "pakkolunastettiin" Yhdysvaltain armeijan ilmavoimille. Koneen tyyppi oli C-53C-DO ja erosi ulkoisesti tyypillisemmästä C-47 versiosta etenkin sen suhteen että siinä ei ollut takaosassa leveää rahtiovea.

Kone lensi sotatoimet kuljetuslennoston Pohjois Atlantin osastossa ja myöhemmin Euroopan osastossa. Sotatoimien päätyttyä päätyi Oberpfaffenhofenin varikolle Saksaan. Suomen valtio osti koneen 14.6.1948 Aero Oy:n käyttöön ja se muutettiin matkustajakoneeksi, kone sai tunnuksen OH-LCH. Kone poistettiin palveluksesta 25.12.1960 ja varastoitiin varaosiksi purkamista varten. Kuitenkin kesäkuussa 1963 kone oli jälleen ilmassa, tällä kertaa rahtiovellisena versiona.

Suomalaiseen sotilaskäyttöön kone pääsi vuonna 1970 kun se myytiin Ilmavoimille saaden tunnuksen DO-11. Kone toimi Utissa laskuvarjojääkärien hyppykoneena ja myös rahtitehtävissä. Joulukuussa 1984 kone lensi viimeisen palveluslentonsa ja jäi varastoon Uttiin. Lentotunteja oli tuolloin kertynyt 33 087. Kone sai kuitenkin jälleen uuden elämän kun Airveteran Oy osti koneen 15.1.1986 ja se rekisteröitiin alkuperäisellä tunnuksella OH-LCH vuonna 1987. Nykyään konetta operoi ei kaupallinen DC-yhdistys ry. Yhdistyksellä on kahdeksan pilottia jotka pitävät koneen ilmassa 50-100 tuntia kesässä. Vanhin pilotti on viisi vuotta vanhempi kuin itse kone…teräsvaareja kumpikin! Talvet OH-LCH viettää Vaasassa, jossa koneelle tehdään huolto-ohjelman mukaiset huollot ja korjaukset.

Tämä Airveteran kone oli tarkoitus rakentaa jo ensimmäisen DC-3:n yhteydessä mutta kas kummaa, Arctic Decalsin siirtokuvat olikin optimoitu tätä Airfixin mallia silmälläpitäen eivätkä käyneet Italerin/Revellin mallin kanssa koska mm. matkustamon ikkunoiden koko/-jako oli hieman erilainen. No, nyt tuli rakennettua kaksi DC-3:sta! Ilman muutostöitä ei kyllä tästäkään selvitty, koneesta puuttui viimeinen ikkuna rahtioven vierestä ja se piti avata erikseen ja tehdä ruutu siihen kirkkaasta muovilevystä. Itse asiassa tuo ikkuna on "kuplaikkuna"…sen tekemiseen en kuitenkaan ryhtynyt. Sarja poikkeaa jonkin verran Italerin/Revellin vastaavasta, osat ovat tässä Airixissa parempilaatuisia ja tarkemmin detaljoituja, on sarjoilla tosin ikäeroakin melkoisesti.

Kittaamista ei hirveästi ollut, lähinnä ylimääräisten reikien ja kolojen täyttämistä. Muutamia lisäosia sai tehdä jotta muistuttaisi Airveteran konetta, lähinnä antenneja ja ilmeisesti tutkan kupu keulan alapuolelle ( valkoinen pisaran muotoinen ), sivuvakaajan valomajakka kirkkaasta valurangasta, jarruletkuja jne. Nuo Arctic Decalsin siirtokuvat olivat kyllä aikamoinen järkytys…enpä ole tuon kaltaisiin aiemmin törmännyt. Decaalit olivat materiaaliltaan kuin liivatetta, helposti menivät rullalle ja sotku oli valmis, siirtely todella hankalaa eivätkä taipuneet kunnolla muotoihin vaikka käytti pehmennintä. Kestäviä tosin olivat eivätkä rikkoutuneet helpolla…välillä olivat nimittäin aika mytyssä! Rahtioven jätin auki ja lisäsin rappusiin kaiteen.

Maalaus kromin sävyllä, alla musta pohjamaali, siivekkeet White alumiini vaikka eipä nuo hirveästi erotu ( toki eivät erotu kyllä originaalikoneessakaan ). Litkutuksia tumman harmaalla LifeColorin Washilla.

Tämän mallin tekeminen oli samalla kunnianosoitus näille pyyteetöntä työtä ilmailun hyväksi tekeville vapaaehtoisille "airveteraaneille".

www.planespotters.net/photo/769915/oh-lch-airveteran-oy-douglas-dc-3

www.daksovernormandy.com/aircraft/dc-3a-oh-lch

Kommentit

Tally-ho 22.1.2019 09:14 Vastaa lainauksella
Terve Markku,

Olet tehnyt todella hienon Airveteranin. Varsinkin metallipinta näyttää erittäin hyvältä. Kaytitkö siihen Alcladin kromimaalia? Alkoi oikein kutkuttaa tuon saman DC-3:sen mallaaminen :-)
Terve Tally-ho ja kiitos mukavista kommenteista!

Kyllä varsinainen metallipinta on tehty ihan vain kromin värisellä "markettispraylla" jota "hioin" hieman kankaalla, lakkaa en enää maalipinnan päälle levittänyt. Tein paljon kokeita eri valmistajan maaleilla ja sävyillä, oli Vallejon Metal Colorin eri sävyjä, Migin metallisävyjä, kuin myös AK Extreme metal maaleja. Jälkimmäisellä oli myös Polished Aluminium sävy, mutta en sillä sen paremmin kuin muillakaan saanut mieleistäni sävyä syntymään, siksi tämä valinta. Mielessä kävi jo, että alan foilaamaan koko konetta, mutta jätin urakan kuitenkin tekemättä, onhan tuo aika suuri kuitenkin kooltaan ;-).

Todella kaunishan tuo kiillotettu alumiini on livenä, mutta todella hankala sellainen saada pienoismallissa näyttämään samanlaiselta. Toivottavasti päädyt itse myös tämän Airveteranín joskus tekemään, on sinulta sen verran näyttäviä siviilikonemalleja syntynyt että mielenkiinnolla jään odottamaan ;-). Suosittelen ehdottomasti tätä Airfixin mallia, on se kuitenkin paljon paremmin detaljoitu kuin monet muut. Esimerkiksi pyöräkuilut niin päälaskutelineille kuin kannuspyörällekin on juuri sellaiset kuin pitääkin, on esim. hydraulinestesäiliöt ym. mallinnettu kuten pitääkin.

Usean kerran livenä kun koneen on nähnyt eri tapahtumissa niin täytyy sanoa…on se vain upea kone ja hattua täytyy nostaa niille lukuisille talkootyötä tekeville kun koneen edelleen pitävät lentokuntoisena ja lentävänä muistomerkkinä jälkipolville.
Esikuva herätti ihastusta Tikkakosken lentonäytöksessä viime kesänä ja hyvin on mallikin onnistunut. Tuohan lauantaina näytille museolle. ;)
Kiitos Veli-Matti kommenteista! Eiköhän tuo lentele Ilmavoimamuseollekin vaikka onkin talvihuollossa parast´aikaa ;-).

Viime kesänä tuli tosiaan ihasteltua sen kiiltävää pintaa ja kuunneltua Twin Waspien murinaa Tikkakoskella, valitettavasti ainoastaan yhdistyksen jäsenet pääsevät kyytiin.
Tämä on upea! Onnittelut! Ihastelin mallia ja Tikkiksellä.
Vaikka en lentokonemalleista paljoa ymmärräkään, niin tämä on erittäin hienosti tehty! Toki esikuvakin on hieno, ja sitä on monta kertaa Malmin kentällä päässyt ihailemaan, pari kertaa jopa ihan lähietäisyydeltä. Itse en pysty keksimään tästä mitään pahaa sanottavaa, erittäin hienoa jälkeä kaikinpuolin. Hieman matampi hopeapinta ei pienoismallissa mun mielestä edes häiritse.

Tästä taas sai hieman mielenkiintoa kaapissa majailevan DC-3:n rakentamiseen, vaikka mun sarja onkin se Ilmavoimien decaleilla oleva versio.
Kiitos Taavi ja Niko kommenteista! Juu, kyllä Tikkakoskella näytillä oli. Tuohon metallipintaan itse olin myös kohtuu tyytyväinen, siinä auttoi huomattavasti pohjalla ollut musta primer ja eipä akryyleilla oikein parempaan taida pystyäkään? Tyytyväinen olen etenkin siitä että sai tehdä tämän lentävän museokoneen joka minustakin on erittäin hieno "vanhus". Voisin aivan hyvin lahjoittaa mallin DC-yhdistyksen jollekin aktiivitoimijalle…jos vain huolivat ;-).
Tämä meni jotenkin minulta ohi varsinaisella kierroksella. En ymmärrä miksi.

Mallihan on loistava ja siksi ei mikään ihme, että sai viikon malli tittelin.
Onnittelut.

Kiitos myös minun puolestani 1:1 mallin entisiöille.
AJ 6.2.2019 13:51 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Edellä olevia kehuja kompaten kaikin puolin upea lekomalli esikuvastaan. Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Kiitos Mika ja AJ kommenteista.
Upea toteutus, tuo renkaiden toteutus lisää realismia kyllä huikeasti.. Sopivalla taustalla menis jo arvailun puolelle.. :)
Kiitos Janne.
Onnittelut viikon mallista!
Kiitos Antti.