Pienoismallit.net

North American P-51D Mustang

Petie 2nd

Tamiyan vanha Mustang Eduardin etseillä. Malli meni kasaan suht kivuttomasti ja osia ei ollut paljon, pikku kittailuja sinne tänne täytyi kuitenkin tehdä.

Ostin mallin Migin Alclad II metallimaalien harjoitusmalliksi. Maalaus tuotti suuria ongelmia ja vasta kolmannella yrityksellä sain tyydyttävän lopputuloksen. Vanhat maalit piti siis kaksi kertaa pestä ja hioa pois… Tuli opittua kantapään kautta, kuinka tärkeää pohjakäsittely on näille maaleille. Yritin tuoda vähän eloa maalamalla erillisiä paneeleja eri alumiinin sävyillä ja minusta siitä tuli ihan kiva efekti. Litkutukset ja vanhennukset tehty öljyväreillä.

Malli valmistui jo viime vuoden puolella, mutta nyt vasta ehdin räpsimään kuvat.

Kommentit

Ohho, ompa sika hieno malli! Kaikki sävyt ja vanhennus hienosti balanssissa. Metallipinta todella hyvin onnistunut. Erityisplussa hyvistä kuvista myös.

-JT
Hopeanvärinen pinta on tosi haastava, mutta olet siinä onnistunut hyvin. Ainoa seikka, joka jäi vähän kaivelemaan, on nokan sinisen sävy. Muistini mukaan se oli tummempi ja syvempi, ehkä luokkaa Revellin 52. Makuasioista ei kuitenkaan parane kiistellä, kiitos sinulle kauniista mallista.
Matti M 6.1.2019 02:41 Vastaa lainauksella
Nätti Mustang, metallipinnat erittäin hyvät kuten muutkin, hyvä kontrasti kun osa paneeleista eri sävyiset, tuo sininen käy oikeastaan paremmin kuin se tummempi jota tuossa edellä ehdoteltiin.
Moi! Kiva kuulla, että muidenkin mielestä metallipinta on lopulta onnistunut.
Nokan sinisen maalasin aika vaalealla sävyllä (Tamiya X-14) ajatellen, että litkutukset ja muut vanhennukset vielä tummentaa sitä. Noh, ei tummentanut niin paljon kuin odotin, mutta itse tykästyin kuitenkin tuohon sävyyn, enkä lähtenyt sitä enää tummentamaan. Kiitos kommenteista!
Mahtavan näköinen metallipinta. Maalaukseen on panostettu. Ja malli on muutenkin siistiä jälkeä.

Sitten se ikuisuuskysymys eli miten hyvin eri paneelirajat erottuvat oikeassa P-51 koneessa? Muistelen, että saumat kitattiin, ainakin osittain. Ja siivet maalattiin alumiinivärillä. Runko taisi jäädä paljaalle metallipinnalle.

Oli asia miten hyvänsä niin malli on silti varsin taidokkaasti tehty.

E-P
Itsekin olen ihastellut mallin metallipintaa, joka on mielestäni just eikä melkein! Hienosti istuu vielä sininen nokka tähän. Tuntuu että metallimaalit ovat aika haastellisia toteuttaa hyvin riippumatta merkistä tai tyypistä. Itse taistelen Vallejon maalien kanssa. Mutta tässä olet onnistunut oikein mainiosti niiden kanssa!
Moi, kiitos kommenteista E-P ja Janne.
Tuosta siipien kittaamisesta olen lukenut itsekin, mutta jätin paneelirajat kuitenkin sikseen. Todennäköisesti ne kuitenkin ajan mukaan alkoivat erottumaan enemmän… tai sitten ei.
Metallimaalit kyllä ovat haasteellisia, mutta hyvällä pohjakäsittelyllä onnistumisen todennäköisyys kasvaa huomattavasti.