En osaa arvioida, kuinka hyvin malli vastaa esikuvaansa, joten tyydyn kommentoimaan, että hyvältä näyttää. Laadukkaasti rakennettu ja maalattu malli.
Mielestäni 1/32 -skaalan mallit kaipaavat tarkasti mallinnettuja yksityiskohtia ollakseen mielenkiintoisia. Tässä niitä näyttäisi olevan riittävästi - ainakin näiden kuvien perusteella. Potkurin lavoissa olevat kulumat ovat sinänsä pieni detaili, mutta ne on tehty onnistuneesti. Millä teit? Hopeanvärisellä akvarellikynällä ehkä? Kiva detaili on myös renkaassa ja vanteessa oleva kohdistus(?)merkki. Neloskuvassa näyttäisi, että spinnerin ja moottorin etummaisten muotolevyjen väliin on jäänyt rako?
Valitettavasti alusta ei mielestäni ihan vastaa koneen tasoa. Nurmilaikut näyttävät minun silmään hieman luonnottomilta, mutten kuitenkaan osaa ehdottaa, miten niitä voisi parantaa. Annan tähdet kuitenkin mallin perusteella, joka tässä on pääosassa.
MT-506
Messerschmitt Bf-109 G6zy WNr.167231

Yleiskuva etuviistosta. Mallin alustana on alumiinijalustalla mustaksi maalattu liimapuulevy, jolle on siiten mallattu vähän uttilaista kanervikkoa. Pölysuojaksi tähän kuuluu vielä vitriinikoppa päälle.
Malli on pääosin Trumpeterin 1/32 Bf-109G-6(late) (02297), mutta runko on pyrstön vuoksi samaisen valmistajan early -sarjasta. Koska konepellit ovat auki, piti moottoriin ja moottoritilaan sekä luukkuihin rakennella scratchina jonkin verran detaileja. MT-506:ssa oli korkea kannus, joka piti tehdä itse. DF loop -antennia ei kuvien perusteella koneessa ollut enää 50-luvulla, joten jätin vain pisaran muotoisen istukan runkoon. FuG16ZY radion antennin lisäsin vasemman siiven alle ja rakensin vasemman puoleiseen moottoripeltiin trop -suodattinmen.
Maalauksen tein huomioiden koneen historian. Pohjana on saksalainen standardimaalaus (RLM 74, 75, 76). Maalasin palkkiristit sekä saksalaisen siirtotunnuksen (VO+KU), jotka sitten ylimaalasin. Sama homma tehtiin "itärintamatunnusten" ja suomalaisten sodan aikaisten kansallisuustunnusten kanssa. Yöhävittäjälentueen lepakkotunnuksen maalasin sapluunoilla ja siveltimellä. Valkoinen spinneri on päättelyä / arvailua muutaman kuvan perusteella, kuten myös valkea "omakonetunnus" vasemmassa siivessä. Lisäksi chippailua, paikkamaalauksia (mm. RLM70 originaalin pyrstön perusteella). Säistäminen ja muut sotkut tein kohtalaisen raskaalla kädellä, kun eivät nuo koneet kovin puhtoisilta kuvien perusteella enää 50 -luvulla näyttäneet. Siirtokuvat omista varastoista ja Kuivalaisen 1/32 mersuarkilta (KUID32002).
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.