Pienoismallit.net

Type 97 CHI HA

Japaneesit Malaijalla.

VVM II mallini ohessa. Japaneesit etenevät Malaijalla kohti Singaporea erään gummiplantaasin pihatiellä. Yllättäen tämä tuli valmiiksi ja vielä alustoineen. Ensimmäinen yritys terävärajaisen moniväricamokuvion kanssa jätti mahdollisuuden kehittyä edelleen. Vanhentaminen jäi vähemmälle ja pigmenttien kanssa menee edelleen turaamiseksi. Malli itsessään on tuttua ja turvallista vanhempaa Tamiyaa joka sai kuorrutuksensa Life Colorin ja Vallejon maaleista. Washitkaan eivät sitten totelleet muita tinnereitä kuin Tamiyan keltakorkkista joten pesujen siivous jäi vajaaksi. Keltakorkkinen kun on minun käytössäni liian tehokas ja tätä mallia ei talvicamolla voi pelastaa ilman, että vähäinenkin realistisuus kärsii.

Selittelystä ja valittelusta huolimatta mukava malli ja kiva ryhmis. Kiitos kaikille.

Kommentit

Onpas onnistunut lopputulos näinkin lyhyessä ajassa. Tamiyan vanhoista malleistakin saa osaavissa käsissä näyttäviä malleja,kuten tässä. Pienenä miinuksena muutama valusauma näkyy antennin jaloista jääneen siistimättä.
Matti M 2.1.2019 20:49 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty malli, vieläpä lyhyessä ajassa, itse en moiseen kykene.
Minä en huomaa mitään virheitä tuossa naamiomaalauksessa, vanhentaminen on just sopiva samoin kun tuo pigmenttien käyttö. Alusta on myös hyvin tehty kuten figuuritkin, itse tykkään että niitä lisätään malliin, tuovat eloa ja samalla saa vaikutelman mallin esikuvan luonnollisesta koosta.
Tässä on taas hyvä esimerkki siitä kuinka vanhasta ja tämän päivän mittapuun mukaan yksinkertaisesta sarjasta saa yhtä näyttävän kun viisin-kuusinkertaisen hintalapun omaavasta monta sataa ellei tuhat osaa sisältävästä nykymallista.
Jermakki 3.1.2019 08:55 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista. 10 euron letkutelatankki on aika varma valinta nopeaan ryhmikseen. Kirveleekin vähemmän jos tyrii melkein valmiin mallin tinneröidessä. Ehtii keskittyä maalaamiseen ja käsittelyyn kun rakentamiseen menee pari-kolmetuntia ilman telaketjuhelvettiä.

Tein camon sinitarramaskauksella. Vaikkatulos on ihan ok, niin suunnitteluun pitää vastaisuudessa paneutua paremmin. Nyt tuohon jäi pariin kohtaan jotenkin hölmöjä maalikenttiä jotka ilmeisesti eivät erotu nerokkaan kuvakulmavalinnan ansiosta.

Alusta syntyi nopeasti. Pohjamaalaus tumman ruskealla akryylillä. Erikeeperiä tiepohjaksi ja hiekkasirotetta päälle. Mininaturin hörsöt ympärille ja vaunun maisemointi ympäristöineen pigmenttipölyllä.