Pienoismallit.net

'59 Chevrolet El Camino

'60s Custom

Tällainen AMT:n '59 El Camino tuli rakenneltua Traditional Rod and Kustom In Scale foorumilla järjestettyyn TRaK Autorama-kisaan. Kisan teemana oli '60 luku, joten Caminokin piti saada rakennettua kyseisen vuosikymmenen tyyliin.

Korimuutokset keskittyy lähinnä keulan uuteen ilmeeseen, eli '59 Caminolle tunnusomaiset "kulmakarvat" maskin yläpuolelta jätin pois, ja täytin niiden reijät muovilevyllä. Maski vaihtui sarjan mukana tulleeseen Mercuryn maskiin, jota piti hieman kaventaa ulkoreunoistaan, jotta se sopi kunnolla paikalleen. Puskuri on alkuperäinen. Muuten korimuutokset keskittyy muutaman listan/merkin poistamiseen. Väri on Tamiyan TS 95 Pure Metallic Red lakattuna Tamiyan lakalla ja kiillotettuna. Listat on tietysti foilattu.

Moottorina on Chevyn 409 isolohko vanhalla mekaanisella ruiskulla. Imusarja on otettu AMT:n '63 Corvetesta, jossa se on alunperin suunniteltu käytettäväksi Weberien kanssa. Mutta imusarja vastaa lähes täysin vanhaa Algonin ruiskuimusarjaa. Imuputket on jotain sähköosia, bensalinjat on afterikamaa, mutta liittimet on tehty itse kuusikulmaisesta muovitangosta. Myös imusarjan keskellä oleva "Fuel Block" ja hihnavetoinen bensapumppu on scratchina tehtyjä. Muuten moottorissa ei ole mitään ihmeempiä, paitsi laturin ja bensapumpun kiinnikkeet on kanssa itse tehtyjä. Jonkinverran detaljeita koneeseen piti toki lisäillä, ja kun luulin koneen olevan valmis, niin huomasin ettei pakosarjat sopineet paikallaan vaikka ne oli juuri tähän koneeseen ja tähän runkoon tarkoitettu… Joten tein Fenderwell pakosarjat itse muovitangosta taivuttelemalla.

Auton alla ei ole sen kummempaa, sarjan osat on vaan maalattu ja alustaa on detaljoitu jarruputkilla, kässärinvaijereilla ja bensalinjalla. Renkaat ja vanteet on vaihdettu Pegasuksen tuotteisiin. Pegasuksen Chrome Reverset ei ole ihan realistisimmat, mutta renkaat on todella hienot, eikä muualta löytynyt noille kumeille sopivia Reversejä.

Sisusta on myös laatikon osista kasailtu. Ainoa muutos on sarjan mukana tulevaan Half Sweep kiekkamittariin lisätty vaijeri. Muuten osat on vaan maalattu ja kromilistat foilattu.

Loppukasauksessa ei ollut mitään ihmeitä, kromiosista joutui jonkinverran siistimään valujätteitä sun muita valusaumoja. Nämä kohdat tuli lopulta viimeisteltyä Molotowin Liquid Chromella.

Lopputulos ei ole mikään virheetön, mutta näyttää kohtalaiselta hyllynperukoilla kuitenkin… Palautetta ja parannusehdotuksia saa laittaa tulemaan, jos vaikka seuraavasta mallista tulisi taas vähän parempi…

Kommentit

Hieno on. 59 Chevy on jo vakiona niin kustom ettei se paljoa muuttamista tarvitse. Tässä on aika sopivasti, tuo "kulmakarvojen" poisto on toteutettu hienosti ja maalipnta on upea. Kliini 60`s kustom. Mootori melkoisen race katuautoon ja hienosti toteutettu. Itse en ehkä olisi pystynyt pidättäytymään lakes pipesien asennuksesta. Tuulilasin pesuneste on hieman vähissä, heh heh.
Jännä juttu on että itselläni on näitä pari kappaletta ja nyt vasta näistä kuvista huomasin että nuo takavalot eivät ole ihan oikean muotoiset, tämä ei ole tietenkään rakentajan vika vaan AMT:n.
Taas taattua rakentelun tasoa Nikon Pajalta. Maali tasaista sävyn ja pinnan suhteen ja kiiltoa niin että näkyy naapurin pihalle asti. Keulan ilme nappisuoritus ja omasta mielestäni tälla tavalla customoituna alkuperäistä parempi. Moottoritilan detaljointi hyvin siistiä ja sisustakin onnistunut, ja custom-kiekkamittari kuin kirsikka kakussa. Ainoa nillitys tulee vaihdekepistä, joka hieman turhan tuhti. (Mutta on sitä sattunut millekin ;-) ).
Muutamissa kohdissa foil ei ole aivan virheetön tai sitten kuvakulma tekee kangastuksia. Tiedä häntä… Eikä sen niin väliä koska joka tapauksessa auto on erittäin makee ja hienosti tehty kokonaisuus. Vannevalinta varmasti viisas veto AMT-vakiovarusteiden sijaan.
Mun on kanssa pitänyt hankkia tällainen, mutta eräässä youtuben "out of the box review" - pätkässä ovien valu näytti oudolta. Oliko näin vai ovatko ovisaumat valuiltaan ok?
Kiitos Juha ja Mikko!

Juha, motti on tosiaan suhteellisen raju katucruisailuun, jonkin verran vääntöähän netistä löytyykin aiheesta, että pystyykö tuollaisella ruiskulla olevalla laitteella kadulla ajamaankaan. :D Mutta on noita katukäytössä kuitenkin käytetty, vaikka ihan helpoimpia säädettäviä ne ei taida katuajoa ajatellen ollakaan.

Mikko, shifteri on tosiaan sarjan osa minkä olisi voinut korvata paremmalla. Eipä tullut mieleen sisustaa niputtaessa. Foilauksessa olet ihan oikeassa, se on kaukana virheettömästä monessakin paikassa. Etenkin noi takasiipien listat oli niin "ohkaiset" jo ennen maalausta, että niistä ei paljoa näkynyt maali ja lakkakerrosten jälkeen, vaikka maalia ei ihan hirveän paksusti tässäkään korissa ole. Ja toki noi pitkät kylkilistat aiheuttaa aina ongelmia. :D Ei tuosta foilauksesta sellainen tullut, että siihen voisi ihan tyytyväinen olla, mut olen mä onneksi huonompiakin tehnyt. :D

Korissa oli kieltämättä jonkinverran siistittävää ennen maalausta. Ovien saumojen alueella sai kyllä hioa aika paljon tuen kanssa, kun muun korin ja oven "pintapellit" ei olleet kaikista kohdin ihan samassa tasossa. Mutta missään tapauksessa en tuon takia pelkäisi sarjan hankkimista ja rakentamista, muutenhan tämä on ihan hieno sarja vaikka ikää toki sillä alkaa ollakin. Osien sopivuuden kanssa en muista olleen mitään ongelmia oikeastaan missään kohdassa.
Maalipinta on väriltään ja laadultaan hieno minunkin silmääni. Samoin kustomointi toimii. Parannettavan suhteen minullakin tuo foilaus tulee ensimmäisenä mieleen. Toki paljon huonompiakin esityksiä tosiaan on näytillä ollut, mutta kun maalipinta alkaa olla näin hyvä, niin sen seuraksi sitten odottaa myös virheettömän tasaista kromilistaa. :)
Kiitos Jouni! Se on harmi kun osa noista listoista oli senverran heikosti valettu koriin, että maalauksen jälkeen niitä ei pahemmin enää näkynyt (vaikka sitä maalia ja lakkaa nyt ei ihan hirveästi korissa ole). Harmittavan moni vanhempaa perua oleva sarja kärsii samasta ongelmasta, ja niitähän tuolta varastosta löytyy odottelemassa rakentajaa :D.
Pidän keulan kustomoinnista ja Chrome Reverset sopivat tähän oikein hyvin. Väri on sellainen, että sitä kyllä voisi käyttää omissakin projekteissa :D. Milläs kiillottelit?

Etuvaloja olisin upottanut sisemmälle, ovat omaan makuuni liian ulkona. Siniset sytytysjohdot eivät toimi.