Pienoismallit.net

Iveco TurboStar

Sovtransavto

Iveco TurboStar 190.42 4x2 rekkaveturi Sovtransavton väreissä, unohdettu ilmeisesti jonnekin venäläisen vaihtoautoliikkeen takapihalle odottamaan halpaan menevää ostajaa.

Yritin tällä mallilla kevyttä paluuta pienoismallien pariin, on melkein rakennettu out of the box. Malli ei tosin ollut helpoimmasta päästä rakentaa, johtuneeko mallin iästä (noin 25v, ei uusintapainos) vai mistä. Osien yhteensopivuus ei ollut mukavalla tasolla ja tuulilasikin oli kiero kuin mikä ja meni katkipoikki asennuksessa. Tämä tosin vain vahvisti visiotani lopputuloksesta. Siirtokuvatkin olivat ikävästi hapantuneet, mutta ei niitä nyt tähän omaan versiooni montaa tarvittu. Sovtransavton logot olen itse tulostanut muutamia vuosia sitten odottelemaan.

Lisäkuvia voi halutessaan kuikuilla TÄÄLLÄ!

Kommentit

Piru vie kun on upea! Kuvat voisivat olla aivan hyvin 1:1 autosta!! Pidän!!!
Saama mieltä. Erittäin hyvin onnistunut säistäminen.
Sovtransavton kamppeet tulivat aikanaan tutuiksi, kun Kuopion Kumpusaaressa oli tulli. Näin ollen käytännössä kaikki liikenne satamaan/tulliin kulki kotini ikkunan alta. Alkuun kalusto oli MAZ:ia ja KAMAZ:ia (joista mieleen jäivät trilex- vanteet) kunnes rivistöön alkoi ilmestyä pyöreälamppuisia F-sarjan Volvoja. Vetäjät olivat pirteän keltaisia siihen aikaan. Iveco näyttää mielestäni siltä, kuin se olisi todellakin unohtunut lepän alle pidemmäksikin toviksi. Hienoa työtä.
On kyllikki aidon näköinen! Diesel valumat tankissa ja keulassa sateen jäljet, muun muassa, ovatten taidokasta jäljennöstä reaalimaailmasta. Nuhjuinen työjuhta, takana kilomeetriä jos toista. Tai toista miljoonaa…
Jos jotain pitää mainita miinuksena niin väittäisin että venäjällä ei olisi yksikään pyörillä kulkeva laitos olisi jäänyt seisomaan noin hyvillä kumeilla, eli kumit minun mielestä olisi voinut hioa lähes sileiksi, tai jopa kankaille. Tuossa kunnossa renkaat olisi melko varmasti varastettu jo ja vehje olisi tiilien päällä =D Tosin olisi tästä saattanut kelvata peilit tms osia muutoinkin parempaan käyttöön. Erinäisiä osia kun on kadonnut suomenkin puolella rekkaparkeissa käytössä olevista ajoneuvoista, jopa kuljettajan niissä yöpyessä, joten uskoisin naapurissa olevan vähintään yhtä villi meno…

Muuten ei kyllä moitteen sijaa työn jäljessä.
Matti M 30.12.2018 23:14 Vastaa lainauksella
Erittäin aidon näköinen malli, muoviosatkin (puskuri, astinlaudat ja lokasuojat saatu haalistuneen näköiseksi, vetopöydässäkin vanhat rasvat. Juurikin sen näköinen kampe että on maannut jo jonkun aikaa säitten armoilla.
maxres on jälleen vauhdissa. Koska malli on ollut osineen vaikea rakentaa, niin lopputulos on kuitenkin kiitettävän hieno.
Tuon kun kuvaisi sopivaa taustaa vasten, niin eipä pienoismalliksi luulisi.
Superia.