Pienoismallit.net

Fieseler Fi-156 Storch.

Haikara

Fieseler Fi-156 Storch. (Haikara). 1/72 HC MODEL . Oli Gerhard Fieselerin johtaman suunnitteluryhmän suunnittelema saksalainen, yksimoottorinen ja ylätasoinen yhteyslentokone. Konetyyppiä valmistettiin toisen maailmansodan aikana yli 2800 kappaletta.Suomen ilmavoimat tilasi kaksi Fi 156K-1-konetta 31. joulukuuta 1938 ja ne toimitettiin Suomeen toukokuussa 1939. Rekisteritunnuksilla ST-112 ja ST-113 varustetut koneet toimivat esikuntien yhteiskoneina. ST-113 vaurioitui 26. lokakuuta 1944, ja se poistettiin 2. joulukuuta samana vuonna. ST-112 toimi ilmavoimissa vuoteen 1960 asti. Kone huutokaupattiin ja sen osti lahtelainen Oswald Stanley. Se siirtyi 4. heinäkuuta 1960 siviilirekisteriin tunnuksella OH-VSF. Koneen kotikentäksi tuli Vesivehmaan lentokenttä, jossa sitä käytettiin Lahden Ilmailukerhon toimintaan muun muassa purjelentokoneiden hinaukseen, yleisölennätyksiin ja ilmavalokuvaukseen. Usein talvisin, varustettuna suksilla, kone oli Vesijärven Kahvisaaren kupeessa valmiina yleisölennätyksiin Lahden kaupungin yllä. Kone rekisteröitiin 20. lokakuuta 1964 dragsfjärdiläiselle Göran Hollstenille rekisteritunnuksella OH-FSA. Koneen omisti 7. marraskuuta 1969 – 29. joulukuuta 1971 Wihuri-yhtymä Oy Lentohuolto Helsingissä, jonka jälkeen kone poistettiin rekisteristä. Vuonna 1973 se siirtyi Ilmailumuseoyhdistys ry:lle .
Yleiset ominaisuudet:
Miehistö: 3, Pituus: 9,9m, Korkeus: 3,05m, Kärkiväli: 14,25m, Siipipinta-ala: 26m², Tyhjäpaino: 930kg
Lentopaino: 1260kg, Maksimipaino: 1325kg, Moottorina ilmajäähdytteinen, V8-sylinterinen, 240 hv Argus As 10-mäntämoottori.
Mallista: Mukava ja helppo koottava, osat olivat pussissa ja sopivat hyvin. Maalattu Tamiya color TS-91 (dark green (jgsdf))

Kommentit

Hienosti tehty haikara. Ehkä lasikuomut eivät ihan prikulleen menneet? Raamien maskaus on kyllä hyvin onnistunut.
Tuo mallinvalmistaja HC-models on kyllä minulle ihan tuntematon. Onko joku uudelleenpaketointi Academysta tai Helleristä?
Terve Mika !
Kuomua en oikein uskaltanut hioa alta niin paljon kuin olisi ollut tarve.
Kuomun raamit olen tulostanut läpinäkyvälle kalvolle ja leikellyt sopiviksi.
Hellerin muovit ja RB:n dekalit.
Hyvä Tuomo.
Lienee yksi parhaita mallejasi. Siisti rakennusjälki ja tasainen maalaus varmaankin pensseleillä. Ei näy saumoja ja lasiosian raamit tarkat, vaikka niitä on tuohon kokoon paljon.
Mielenkiintoista tuo raamien tekeminen. Tulostit siis kalvolle, mutta miten ja mistä? Ja millä sitten liimasit ne kalvot kiinni?
Kiitosta Timppa !
Ensin tein tekstikäsittelyohjelmalla sopivan levyisiä viivoja ja valitsin väriksi tumman vihreän. Sitten laitoin kopiokoneeseen CLEAR DECAL FILMIN ja tulostin viivat, päälle laitoin Soll:in kiinikettä. Leikkasin viivat irti ja laitoin siirtokuvamaisesti ne paikoilleen.
Mallikas Haikara. Miinusta kuvien tummuudesta (helmasynti minullakin). Kova juttu tuo raamitus, melkoista lisätyötä ja kuvastaa kekseliäisyyttä ja antaumusta harrastukselle - Arvostan!
YT
Kalle
Kiitos Kalle !