Pienoismallit.net

TKS

20mm NKM wz. 38 FK-A-tykki

Malli esittää puolalaista 2-miehistön TKS-kevyt panssarivaunua, joka on varustettu 20mm tykillä. Vaunua tehtiin vuosina 1934-1939. Tämä versio on päivitetty TK3-vaunusta. Tästä vaunusta on tehty monta eri variaatiota mm. 13,2mm Hotchkiss-raskaskonekiväriillä.

TKS oli merkittävässä roolissa Salamasodassa 1939, mutta niistä ei ollut vastusta saksalaisille isommille panssarivaunuille. Ainoita rekisteröityjä voittoja tällä vaunutyypillä on merkitty puolalaiselle panssarikomentaja Edmund Roman Orlikille, jolla hänen on väitetty tuhoavan 13 saksalaista panssarivaunua.

IBG:n mallit olivat ennestään tuntemattomia minulle ja olin kuullu niistä vaihtelevia kommentteja, pääosin positiivisia. Tämä malli oli positiivinen ilmestys. Malli oli kohtuu tarkkaa valua ja tässä tuli mukana metalliputki ja fotoetsiosia. Mallista on tehty myös erilaisia paketointeja mm. figuureilla varustettuja ja ns. karvalakkiversioita joissa telat on valettu telakoneistoon. Teloista puheenollen ne olivat painajaiset rakentaa. Telat olivat ns. "link-lenght"-telat, mutta ne olivat valettu niin järeästi valurankoihin, että niiden irroittaminen oli tuskaa ja piti miettiä keino millä ne saa irti niitä vahingoittamatta, kun ne olivat niin pieniä. Muuten mallin rakentaminen oli peruskasaamista ja sen takensin OOTB.

Mallin maalasin perinteisesti Lifecolorin maaleilla ja vanhensin sitä Migin, AK:n ja Wilderin-tuotteilla. Vanhennus meni mielestäni hieman överiksi.

Kritiikkiä,komentteja ja mahdollisia kysymyksiä tulemaan!

Kommentit

Hienosti tehty ja vanhennus on, vaikkakin voimakasta, niin luonnollisen näköistä. En löydä moitteen sijaa, joskaan en aidosta vaunusta ole edes kuvia koskaan googlettanut. Kaikin puolin onnistuneen oloinen malli.

13 voittoa tuolla kuulostaa ensin hurjalta liioittelulta, mutta sitten ajattelin asiaa uudelleen.
Loppujen lopuksi 20mm tykki on varmaan alkusodassa ollut ihan kelpo ase saksalaisten kevyempiä vaunuja vastaan, ja tuo taas on niin pieni, että mahtuu hyvin piiloon ampumaan. Mieleen tulee telaketjuilla varustettu PST-tykki teräskuorella. Se on sitten toinen asia miten tuolla pärjää, jos saksalaisvaunu näki tuon ensin. Voi olla, etten olisi ollut vapaaehtoinen testaamaan.

Mielenkiintoinen härveli kaikkiaan.
Jermakki 28.12.2018 12:11 Vastaa lainauksella
Siisitiä jälkeä. Hyvin feidattu camo. Ei yli vanhennettu, mutta telakoneisto ja telatketjut ovat ehkä turhan puhtoiset muuhun vaunuun nähden.