Pienoismallit.net

HMS Druid 1776

Tykit ja muut kannen varusteet

Viime päivityksessä mainitsin, että seuraavaksi mastojen jälkeen raakojen valmistus. Mutta olihan sitä vielä järjestyksessä muutakin tehtävänä ennen kuin pääsee haruksien kimppuun.

Tykkien takilointi ja asentaminen oli työläs vaihe, vaikka niitä en nyt laittanut kuin 6 kpl näytille. Koukut, lenkit ja muut tavarat lentelivät tämän tästä pinseteistä ja aikaisemmin mainitsemani rumba, vaihda toiset lasit, lisää valoa pöydän alle ja sinne sitten polvillaan kyykkimään ja etsimään. Kaikkia tarvittavia köysiä tykkeihin ei nyt tullut, kun kansipalkiston esittäminen vuoksi tykkivaunujen peräköydet jäivät pois.

Käytetyt köydet kaikki omaa tuotantoa. Oman haasteensa köysien pätkimiseen tuo se seikka, kun katkaisukohta täytyy joka kerta varmistaa pikaliimatipalla, etteivät köyden päät pärköä.

Kommentit

Kai Kauppi 14.11.2021 23:03 Vastaa lainauksella
Kylläpä on tarkkaa ja kaunista työtä.
Itse myös väännän kannen pikku osia ja kohta tykistöä. Miten tuttua tuo pinseteistä lenneltyjen osien hakeminen välillä taskulampun kanssa. Vaihdoin jopa työtilan maton vaaleaksi, jotta löytyisi paremmin :)
Kun pääset takiloimaan, niin mistä langasta ajattelit tehdä väylingit sivuvantteihin?
RaimoK 15.11.2021 10:07 Vastaa lainauksella
Kiitos Kai kommenteista.

Hyvä kysymys tuo väylinkien köysi. Ja eritoten sen paksuus.
Sitä täytyy nyt vielä testata. Lankapaksuudella 100 (Nm) tehty köysi 3-säikeisenä (punoksisena) näyttää omiin silmiin mittakaavaan nähden liian ohuelta. Täytyy tehdä testi 50-paksuudella kolmella punoksella ja miettiä sitten miten edetä.

Taipuu tuo ropewalk myös 4-punoksisen tekemiseen, mutta historia kertoo, että vain haruksien köydet tehtiin neljällä punoksella.. :)

Langan väri tulee olemaan tummanruskea. Pitää katsoa sitten miten pikaliimatippa värjää reunimmaiset päätesolmut. Jos näyttää pahalta, täytyy keksiä joku muu konsti solmujen lukitsemiseen.
Mutta odotettavissa tuossa vaiheessa tuhansien siansorkkien sitominen.
On kyllä tosi siistiä työtä! Oletko tehnyt ropewalkin itse vai ostanut valmiin? Millaisia lanka-aihioita käytät köysien punontaan? Oletko kaivertanut itse tuon keulakuvan? Onko tehty kaiverrustaltoilla vai dremelillä? Ylipäänsä tuo kaiverrustaito on sellainen jota en ole oppinut vaikka kuinka olen harjoitellut. Se näyttää niin helpolta opetusvideoissa, mutta nakkisormet tai tylsät työkalut eivät vaan taivu hienon lopputuloksen aikaansaamiseen.

Aikanaan kun tein pari purjealusmallia niin mietin valmiin ropewalkin ostamista ja köysien itse tekemistä, mutta sitten laiskuus voitti ja ostin köydet valmiina. Ja tosiaan on ärsyttävää kun katkaiset köyden etkä muista päätellä sen päitä tavalla tai toisella, niin purkautuvat salamannopeasti ja pitkälle. Itse tein aina solmut köyden päihin estääkseni tämän, liiman kanssa piti aina odotella ennen kuin uskalsi käsistään päästää.
RaimoK 15.11.2021 11:49 Vastaa lainauksella
Kiitos Matti kommenteista.

Tuosta ropewalkista, jonka väkersin itse, on selvitys pari päivitystä tai merkintää aiemmin.
Olen kokeillut polyesteri-, puuvilla- ja silkkilangalla. Paksuuksina 100 ja 50.
Toistaiseksi mielestäni parhaimman tuloksen olen saanut polyesterillä jos mietitään köyden "karvaisuutta".

Kun tämä ropewalkini on mallia vertikaali, pitempien köysien tuottaminen vaatii hieman päänvaivaa. Virityksiä portaikossa on täytynyt kokeilla. Nopeuden säätimeen täytyy tehdä pidemmät johdot kun kiertymistä ohjataan alakerrasta… :)

Figuuri on tehty karkeilla työkaluilla. Ensin sahaamalla sivusilhuetti kuviosahalla ja sitten dremelillä jyrsien.
Dremelissäni on jatkona taipuisa flex-jatko, jossa päässä kynätyyppinen istukka. Sillä sitä sitten taiteilemaan.
Mutta kuten olen aiemmin todennut, tuleva laivan kippari tarvitsee jonkun verran rommia, että uskaltaa keulafiguuria kauniiksi julistaa.. :)
Tuo vertikaali ropewalk vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olisko sulla linkkiä mistä löytyis sen rakennusohjeet? Vois yrittää tehdä samanlaisen.
Minä tein aikanaan sellaisen rihmauskoneen (serving machine) kun piti tehdä haruksia noihin mun laivoihin. Varustin sen pienellä vaihdemoottorillakin, mutta parhaiten sai rihmoituksia tehtyä käsin veivaamalla. Yritin liittää tähän kuvankin siitä, mutta näihin kommentteihin ei taida voida liittää kuvia, ainakaan omia sellaisia.
RaimoK 15.11.2021 14:07 Vastaa lainauksella
Matti, tässä linkki sivuille mistä kopioin tuon ajatuksen. Ei mulla mitään piirustuksia tästä ollut. Voin tästä omasta tekeleestä laittaa vaikka sähköpostilla kuvia ja mitoituksia jos laitait yv:llä sähköpostiosoitteesi.

Linkki: shipworkshop.com/products/tools/vr-31-rope-making-machine

Tuo rihmauskone on myös itselläni työlistalla.
Lähetin sulle privaattimaililla sähköpostiosoitteeni. Kiinnostais kyllä tehdä tuo " köysikävelykone". Tuli mieleen että karvatonta köyttä vois saada aikaiseksi käyttämällä raaka-aineena punottua kalastussiimaa. Tiedä sitten saisko siitä aidonnäköistä köyttä syntymään.
No joo, aika yksinkertaiselta näyttää. Tuollaisen vois rakentaa melko nopeastikin, mulla on jonkin verran sopivia hammasrattaita jemmassa ja vaihdemoottoreitakin löytyy. Mutta käyttö on vähän hakusessa. Onko niin että jokaiseen noista koukuista (keskikoukku + neljä tai kolme satelliittikoukkua) ripustetaan sopiva lanka, solmitaan ne alapäästään yhteen ja varustetaan sopivalla painolla ja käynnistetään kone?
RaimoK 15.11.2021 16:59 Vastaa lainauksella
Matti Piilola kirjoitti:
Onko niin että jokaiseen noista koukuista (keskikoukku + neljä tai kolme satelliittikoukkua) ripustetaan sopiva lanka, solmitaan ne alapäästään yhteen ja varustetaan sopivalla painolla ja käynnistetään kone?
Kiitos, meiliosoite tuli perille. Laitan kuvia.
Käyttö on todellakin noin yksinkertaista. Riippuen onko punoksessa 1,2 tai 3 lankaa, aloitan joko yläkoukuista tai yhteisestä alakoukusta. Kunkin punosaihion säikeet tulee olla yhtä kireällä. Onnistuu helposti kun paino alhaalla ja laite ylhäällä tukevasti kiinni.
Näillä testiajoilla, jossa langat ovat olleet n. 1,5m pitkiä, kierrätän yksittäisiä säikeitä pitäen kiinni pohjapainosta niin että kiristyessään nousee n. 30 cm. Silloin myös punokset ovat kiertyneet lähelle yläkoukkuja. Sitten päästän painosta irti, paino alkaa pyörimään ja köysi kiertyy valmiiksi kunnes pyöriminen loppuu. Sitten kyllästän valmiin köyden kummatkin päät pikaliimalla(harjaversio), saksilla kummastakin päästä poikki ja köysi on valmis.

Koitin aluksi ilman kierrosnopeuden säädintä, mutta vanha partakoneen sähkömoottori kiersi liian kovaa. Hankin siksi 3V nopeuden säätimen. Sitten toimi.