Pienoismallit.net

HMS Druid 1776

Runko irti ja peräpeili valmis

Runko on sahattu irti kehdostaan, kansipalkit ala- ja tykkikannelle liimattu. Samoin asensin tässä vaiheessa ns. waterways:t tykkikannelle kansipalkin ja kaarien kulmaan.

Sitten kävin peräpeilin kimppuun. Tiesin, että haasteita riittää kun peräpeilin rungon tekeminen oli vaikeaa. Siinä kun ei ole yhtään suoraa pintaa. Kaikki listat joutui taivuttamaan kahteen suuntaan ja siihen piti keksiä erilaisia virityksiä kastelemalla tai lämmittämällä. Välillä tekeminen meni vaan aika pieneksi ja tilkkutäkiksi.

Kesä meni mökin ikkunan pokia ja vuorilautoja fiksatessa ja ajattelin, että ikkunahommat riittää tältä kesältä, mutta kotona laivatyömaalla ne olivat taas edessä.. :)

”Lasitus” saa vielä odottaa siihen saakka kun peräkannen kansipalkkien asennus alkaa.

Puulajina tässä oli puksipuu. Nimikyltin alusta ebenpuuta.

Kommentit

Alkaa näyttää tosi hienolta. Katselin juuri kesälomareissulla Plank on Frame-aikalaismalleja Wasa-linjalaivasta Tukholman Sjöhistoriska museumissa ja Bellona-fregatista Karlskronan Naval museumissa. Taidat pistää kirkkaasti paremmaksi. ( Muuten sain sieltä hyvän kirjavinkin - Daniel G Harris: F.H. Chapman The first naval architect and his works. Kirjassa on kaikki, miten Chapman laivat suunnitteli kuvineen ja piirroksineen. Kirjan saa tilattua verkkokaupoista ISBN 0 85177 486 5.)
Saako tuota koiranpensaspuuta ostaa jostakin? Se taitaa olla erinomaista tuollaiseen pieneen näpertelyyn, koska on kai hyvin pienisyistä - vai mitä?
RaimoK 5.9.2019 14:48 Vastaa lainauksella
Kai Kauppi kirjoitti:
Saako tuota koiranpensaspuuta ostaa jostakin? Se taitaa olla erinomaista tuollaiseen pieneen näpertelyyn, koska on kai hyvin pienisyistä - vai mitä?
Terve Kai,
Kiitos kommenteista ja kirjavinkistä.

Tämä puksipuu on juuri tällaiseen pieneen näpertelyyn parasta. Hyvä veistää, pysyy hyvin kasassa ja todella homogeenista

Koitin katsella näitä eurooppalaisia alan nettikauppoja, mutta näin äkkiseltään kaikkea muita puulajeja löytyi paitsi puksipuuta eli boxwoodia.

Mutta siis täältä Lumberyardilta, mistä tämän Druidin puutavarat ostin, löytyy boxwoodia kaikkeen tarpeeseen, rimoja, palikoita ja ns. levytavaraa. Linkki sinne on www.dlumberyard.com/wood.html
Ite ostin boxwoodia aikanaan tuolta: www.exotichardwoodsukltd.com
Kiitoksia Raimo ja Matti. Ehkäpä kokeilen jossain vaiheessa. Ähkin tässä vielä lehmuslaudoituksen kanssa.