Pienoismallit.net

Bell UH-1 Huey

Tässä viimeinen vuoden 2018 puolella valmistunut mallini. Iso Monogramin 1/24 skaalan kopterimalli vuodelta 1985 - tämä mallisarja oli yllättävä löytö Kuivalaisen puodista, joten suuret kiitokset siihen suuntaan.
Malli kuvaa Vietnamissa 1960-luvun puolivälissä toiminutta amerikkalaista pelastus- ja rynnäkkökopteria. Maalaukset tein Humbrolin emaleilla ja Vallejon akryyleillä. Kopterin sisällä olevat viisi figuuria eivät ulleet paketin mukana, vaan modifioin niitä 1/24 skaalan rekka- ja formulakuskeista ja mekaanikoista.

Kommentit

Laatutyötä jälleen kerran Raimon pajalta. Paljon tuolla on pituutta? ei osaa oikeen hahmottaa tuon kokoa.
Raimo Leino 27.12.2018 12:10 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Paljon tuolla on pituutta?
Rungon pituus on 49 cm.
AJ 27.12.2018 18:42 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Komppaan Paavoa kehuissa. Nyt olet rakentanut ja viimeistellyt todellisen nostagiamallin. Olen rakentanut tuon kyseisen 1/24 skaalan Bell UH-1 Hueyn joskus 1970-luvun loppupuolella. Kuten tästä käy ilmi:
www.scalemates.com/kits/234362-monogram-pa226-huey-phantom-chopper#
Monogram toi ko. sarjan markkinoille jo vuonna 1969. Rakensin tuon vuoden 1976 paketoinnin aikoinaan, mutta lopputulos ei ollut likikään yhtä hyvä kuin tämä Raimon versio sarjasta.

Joka tapauksessa tästä hyvin tehdystä ja viimeistellystä Bell UH-1 Huey hekomallista tulee väkisinkin mieleen loistavat Vietnam-leffat Apocalypse Now (Redux) ja We Were Soldiers, joissa molemmissa Air Cavalry:n Bell UH-1 Hueyt ovat näyttävissä rooleissa, esim.: www.youtube.com/watch?v=jOrBRXcs7sc ja www.youtube.com/watch?v=fuaSi-H0oGY

Huipputyötä Raimo ja modatut figut kruunaavat ja antavat hienon loppusilauksen upealle hekomallillesi. Loistotyö, jossa myös nostalgiapojot/starat ovat aivan tapissa. Eiköhän tämä ansaitse olla jonkun viikon malli. Parhain terveisin, AJ
Heko oikealla - ennakko 50!
Jos nyt sotakalu voi olla tyylikäs, niin tämä on sitä. Siistiä on rakennusjälki ja "monnit" sisällä kiitettävä lisä. Hieno lopetus mallailuvuodelle 2018. Hyvä hyvä!
Pitäisi kai antaa kritiikkiä rakentajan kehitystä edistämään vaan kun en keksi mitä. Niiettä tällä kertaa vain sitten kehuja sekä toivotukset:: hyvää mallailuvuotta 2019! Kaikille mallareille!!
Kyllä on upea !
Hyvännäköinen heko, mutta jätitkö tarkotuksella pois M60 konekiväärit ulokkeista pois vai eikö niitä ollut sarjan mukana? Siellä vois olla myös M134 minigunit mutta näitä ei hirveesti varmaan ollut tuona Vietnamin sodan alkuajoilla?
Raimo Leino 29.12.2018 22:58 Vastaa lainauksella
Jean Forsberg kirjoitti:
Hyvännäköinen heko, mutta jätitkö tarkotuksella pois M60 konekiväärit ulokkeista pois vai eikö niitä ollut sarjan mukana? Siellä vois olla myös M134 minigunit mutta näitä ei hirveesti varmaan ollut tuona Vietnamin sodan alkuajoilla?
No konekiväärit oli poistettu myös mallin esikuvasta, joten …
Upeasti viimeistellyt figuurit, myös kopteri on onnistunut. Seurasin Facebookin puolella tämän etenemistä mielenkiinnolla. Pidän varsinkin noiden figuureista, luovat tarinaa malliin, taidankin kaivaa Olimme sotilaita-leffan taas esille.(Mel Gibsonin Vietnam-filmi, ei ehkä niin tunnettu, mutta kopterit olivat hienosti esillä)
AJ 31.12.2018 12:30 Vastaa lainauksella
Moi, Raimo on tulkinnut todella hienosti AirCav:n Bell UH-1 Hueyn, kuten edellä olen kehunutkin. Mitä tulee Bell UH-1 Hueyn aseistukseen, ko. hekossa käytettiin mitä monipuolisempia asejärjestelmiä - jopa em. leffoissa (Apocalypse Now (Redux) ja We Were Soldiers) näkyy erilaisilla aseistuksilla olevia Bell UH-1 Hueyta. Leffoilla oli hyvät sotilasneuvonantajat. Jopa Wikipediassa löytyy kohtuullisen hyvä artikkelikuvaus eri hekojen monipuolisesta aseistuksesta: en.wikipedia.org/wiki/U.S._helicopter_armament_subsystems

Nykyisin AirCav on osa Armored Cavalry Regiment:tejä; tuli aikoinaan 1990-luvulla ns. "pelattua palloa" The 3rd Armored Cavalry Regiment:n "The Brave Rifles":n kanssa ja muistona siitä sain heiltä Tom Clancy:n kirjoittaman faktaopuksen Armored Cav A Guided Tour of an Armored Cavalry Regiment. No, se muisteloista, joka tapauksessa yksi Armored Cavalry Regiment (Panssaroitu Ratsuväen Rykmentti) koostuu 123 kpl:sta M1A2SEP (tai jokin muu M1A2 versio) Abrams tst-vaunusta, 18 kpl:sta M106 4.2" kranaatinheitinvaunusta, 24 kpl:sta M109A6 Paladin haupitsivaunusta, 127 kpl:sta M3A2 Bradley tiedusteluvaunusta, 26 kpl:sta AH-64A (tai jokin muu AH-64 versio) Apache rynnäkköhelikopterista, 26 kpl:sta OH-58D Kiowa tiedusteluhelikopterista ja 21 kpl:sta UH-60L (tai jokin muu UH-60 versio) Blackhawk helikoptereista. Eli AirCav Troopit yhä "ratsastavat" taisteluun hekoilla, kun maata pitkin etenevät Abrams ja Bradley tiedustelutroopit tulitukineen ovat saaneet kosketuksen viholliseen. Kuten luvuista näkee, yksi Armored Cavalry Regiment on erittäin tulivoimainen ja täysin mobiili, jonka teho tuli hyvin selkeästi osoitettua jo ensimmäisessä Persianlahden sodassa ns. Battle of 73 Easting:ssä 26.2.1991 Irakin eliitti-Tawakalna:n 18.Mekanisoitua Prikaatia ja 12.Panssaridivisioonan 9.Panssariprikaatia vastaan.

No joo, se nyanssi-infosta, joka tapauksessa Raimo on tehnyt hienon nostalgisen AirCav:n Bell UH-1 Huey hekomallin. Parhain terveisin, AJ