Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190A-5

Yliluutnantti Walter Nowotnyn A-5, JG 54 laivue 1. Orel, Venäjä kesällä 1943

Walter ”Nowi” Nowotny (7.12.1920 – 8.11.1944) on jo lapsuudestani saakka ollut mielessäni kaikkien aikojen suurin hävittäjä-ässä. Nowi oli tilastollisesti viidenneksi paras historian ässä Hartmannin, Barkhornin, Rallin ja Kittelin jälkeen. Kittelin ohella myös näistä viidestä ässästä hän oli toinen, joka kaatui sodassa.

Nowi syntyi Itävallassa ja liittyi Luftwaffeen vuonna 1939 ja sai lentäjäkoulutuksensa päätökseen keväällä 1941. Hän aloitti hävittäjäuransa JG54:ssa itärintamalla ja oli historian ensimmäinen 250 ilmavoiton ässä. Marraskuussa 1943 hänet siirrettiin propagandistisista syistä pois operatiivisesta lentotoiminnasta. Syyskuussa 1944 hän palasi taistelutehtäviin Messerschmitt 262 suihkuhävittäjän parissa, jonka puikoissa hän merkittävästi kehitti suihkuhävittäjien taistelutaktiikkaa ennen kaatumistaan.

Nowotnyn kuolemasta on monia eri teorioita, tässä yksi:
It remains unclear whether Nowotny was killed due to engine failure or whether he was shot down by United States Army Air Forces Captain Ernest Fiebelkorn (20th Fighter Group) and 1st Lieutenant Edward "Buddy" Haydon (357th Fighter Group) east of Hesepe. In recent years, United States military historians proposed that Nowotny's victor may have been P-51D pilot Lieutenant Richard W. Stevens of the 364th Fighter Group. Many witnesses observed Nowotny's Me 262 A-1a (Werk Nummer 110 400) "White 8" dive vertically out of the clouds and crash at Epe, 2.5 kilometres (1.6 mi) east of Hesepe.

Mene ja tiedä? Erinomainen ja jälleen asiantunteva AJ:n kokoama analyysi Nowin kaatumisesta: www.pienoismallit.net/galleria/malli_14429/

Nowi saavutti 258 vahvistettua ilmavoittoa (plus 55 vahvistamatonta) 442:lla taistelulennolla. Ilmavoitoistaan suurimman osan hän saavutti Focke-Wulf 190A –koneen eri versioilla ollen Otto Kittelin ohella paras Fw190-ässä. Pudotuksistaan noin 50 hän saavutti Messerschmitt 109:llä ja kolme ilmavoittoa 262:lla. Kaatumisensa jälkeen Jagdgeschwader 7 nimettiin hänen nimensä mukaan.

Mallin camo on RLM 70/71/76. Aiempien mallieni helmasynti; liian paksu antennilanka, on tässä nyt korjattu.

Hakaristinkin rohkenin vielä peräsimeen laittaa, kohtahan siitä varmaan joutuu oikeuteen…

Kommentit

Matti M 25.12.2018 14:28 Vastaa lainauksella
Joulupäivään silmänruokaa, hyvän näköisen mallin olet taas saanut aikaiseksi, ja harvemmin nähdyssä maalauskaaviossa, yleensähän se on se kolme harmaata. Sopivan nuhjuinen kone, ei liikaa kulumia ja haalistuneita pintoja, ulkona roikkuva istuinvyö hyvä lisäys, noinhan ne tapasi olla oikeasti koneen ollessa maassa eikä siististi istuinta vasten.
Tuo hakaristikammo on aika tekopyhää hurskastelua, samalla tapaa punatähti, sirppi ja vasara ym. kommunismin symbolit pitäisi kieltää, enempi noitten tunnuksien alla on tullut uhreja ja kärsimystä.
Kiitos Matti!
Olen Matin kanssa noista merkkiasioista täysin samaa mieltä ja toivotaan, että Suomi ei hätiköi ko. asiassa ainakaan historiallisten mallien suhteen.
Kaikinpuolin ihan hyvin tehty wurgeri taaskin. Ei ehkä ihan niin hyvä kuin edellinen viikon malli. Jos jotain kritiikkiä sallitaan, niin moottoripellityksen litkutetut urat ovat ehkä liian krouveja minun silmään tässä skaalassa. Spinnerispiraalin laittaminen on aina haasteellista. Jotenkin vaikuttaa, että se ei tässä mennyt ihan symmetrisesti. Nää oli tällaisia pikunillityksiä. En voi sille mitään, että näitä minulta välillä tulee ;)
Kiitos Mika! Itse kylläkin pidän tätä parempana Lahtarina kuin tuota Viikon Malliani…
YT
Kalle
AJ 27.12.2018 18:07 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Lisää hienoja Wurgereitä saitille…, edellä olevia kehuja kompaten oiva tulkinta Nowin Fw 190A-5, W.Nr. 01501501, 1./JG 54, Orel, Venäjä kesällä 1943. Kaikki on hienosti kohdallaan, kuten Grafin "näytös-Fockessa", ei nillityksiä eikä narinoita, ainoastaan kehuja. Onhan tässäkin viikon mallin ainekset kasassa. Novin Focken vihreä-vihreä camo on poikkeuksellinen, mutta tavallaan tykkään Grafin näyttävästä "Show-Fockesta" enemmän, kenties syynä on Grafin miellyttävä persoona ja ko. Focken näyttävä koristemaalaus. Nowinhan ei ollut oikeasti mikään hyvä lentoyksikön johtaja, vaikka olikin huippulentäjä. No joo, makuasioitahan nämä ovat.

Nowin kuoleman päivän jettipudotukset vielä pähkinäkuoressa:

Koska Lt. Franz Schall:n ja Maj. Walter "Nowi" Nowotny:n jettipudotukset tapahtuivat iltapäivällä 8.11.1944; nykyhistorian tulkinta on, että 1st Lt James W. Kenney 362 FS/357 FG ampui P-51 "Stangillaan" Schall:n alas ja puolestaan 1st Lt Richard W. Stevens 384 FS/364 FG ampui P-51 "Stangillaan" Nowotny:n alas. Schall:n Me 262 kone oli päivän kolmas suihkukonepudotus ja Nowotny:n Me 262 puolestaan päivän neljäs ja viimeinen suihkukonepudotus.

Aamupäivällä 8.11.1944 2nd Lt Anthony Maurice:lle 375 FS/361 FG ampui P-51"Stangillaan" Ofw. Baudach:n Me 262 alas. Tämä Maurice:n pudotus oli päivän 8.11.1944 ensimmäinen suihkukonepudotus. Samoin aamupäivällä 8.11.1944 1st Lt Ernest C. Fiebelkorn Jr.:n 77 FS/20 FG ja 1st Lt Edward R. Haydon:n 364 FS/357 FG saivat P-51 "Stangeillaan" puolikkaat krediitit Fw. Büttner:n Me 262 koneesta, joka oli ko. päivän 8.11.1944 toinen suihkukonepudotus. Fiebelkorn Jr. ja Haydon eivät ampuneet laukaustakaan Büttner:n Me 262 lekoon, josta puhkesi rengas nousukiidon aikana ja suko romuttui.

Tarkempi kuvaus Novin kuolemasta ja ko. päivän jettipudotuksista löytyy tosiaan täältä, kuten Kalle jo linkkasi: www.pienoismallit.net/galleria/malli_14429/

Joka tapauksessa Kallelta taas huippu-Focke, joka on kerrassaan erinomaista työtä kaikinpuolin. Terkuin, AJ
Kiitos AJ jälleen mahtavasta tietopläjäyksestä!
YT
Kalle
Esko P. 28.12.2018 22:20 Vastaa lainauksella
Kallelta tulee nopealla tahdilla hienoja koneita!

Muutama pieni huomio tästä:
- hakaristit on vähän vinossa
- kylkien palkkiristien sivuilta ei saisi näkyä keltaista
- jarruletkut voisi lisätä
- kone on aika yleisilmeeltään likainen, mutta dekaalien kohdalta ei?
- spiraali on vähän pois kohdiltaan
- nokeamiset ja pakokaasuvanat on jotenkin tönköt, ruiskulla saisi smoothimmat
- pyörien keskiöitä voisi hieman pölytellä?
- antenni on oudon vääntynyt, varsinkin takaosassa
+ itse kasaamisessa ei ole moitteen sijaa
+ yleisilme on todella hieno ja räyhäkäs
+ värit näyttävät silmääni todella hyviltä
+ taitosi ovat parantuneet tosi paljon
+ paremmin maalattu kuin Grafin kone
Kiitos Esko palautteesta ja neuvoista. Oppipolullahan tässä ollaan!
YT
Kalle
Esko P. kirjoitti:
Kallelta tulee nopealla tahdilla hienoja koneita!

Muutama pieni huomio tästä:
Esko yksityiskohtaisti tässä ne jutut, joihin en itse jaksanut vaivautua. Kiitos.
Selkeää kehitystä on tapahtunut Kallen FW-laivueen kasaamisessa, mikä on tietty aina hyvä merkki! Tämä on mielestäni paras tähän astisista. Esko antoi hyvän palautteen, johon en itse lisää muuta kuin että kuvat ovat yleisilmeeltään aika tummia. Kuvassa nro 9 pääsee onnistunut camo parhaiten esille. Hyvää mallausta!
Kiitos Janne!