Pienoismallit.net

-56 Ford pickup

Is there room for one more?

Vaihtoehtoisessa lähitulevaisuudessa palkkionmetsästäjät törmää keskellä aavikkoa etsintäkuulutetuun rosvoon ja huijariin hänen liftatessa kyytiä seuraavaan kaupunkiin.
Heidän edellinen keikka on vielä kesken jonka palkkio on vielä lavalla mutta helppo raha houkuttelisi liiankin paljon, heidän pitää toivoa ettei etsintäkuulutettu ole huomannut hallituksen rahalaatikkoa jolloin työ hankaloituisi liiaksi, tai muuttuisi sotkuiseksi koska elävänä hänestä luvattu palkkio on suurempi.

Dioraamaan idea syntyi konseptitaide sivustoja selaillessa.
Malleja olin ostanut valmiiksi jo aika läjän ja näin saisin hyllyä vähän tyhjemmäksi laittamalla useamman kerralla työn alle.
Auto on Revellin ´56 Ford F-100 pickup josta olin jo jonkinlaista rotta lookkia ajatellut jo pidemmän aikaa.
Figuurit taas sitten on kahta eri sarjaa, Mies on Italerin truck accessories sarjasta 1/24
ja naiset ja robotti taas ovat Master box ltd:n at the edge of the universe sarjasta 1/24, 2 sarjaa itseasiassa.

Malliin tuli tehtyä 3D tulostimella moottorit renkaiden paikalle, tein mallinnuksen niistä sillälailla että saan mallin omat vanteet niiden keskiöön kiinni.
(jos malli kiinnostaa niin tässä linkki, ilmaiseksi ladattava. www.thingiverse.com/thing:3202681 )
suihkumoottori oli jostain ilmaisesta mallista raketin osa jonka printtasin pienemmässä mittakaavassa tähän.

Maalaus tehty Vallejon maaleilla, ruskeaa alle johon tuputettu tummempaa sekaan,
Heavy chipping ainetta ruiskulla jonka päälle sitten tuo sininen lopullinen väri.
Sisustaan tein uudet ovipahvit turkkipellistä ja penkille meksikoviltin, maalarinteippiin liimattuja langan pätkiä joka sitten on liiimattu penkkiin kiinni.
sisustassa on myös wanted juliste jalkatilaan piilotettuna ettei rosvo näkisi sitä.
Lavalle tein yllämainitusta truck setistä polttoainesäiliö johon tälläkertaa tulee jotain plutoniumin tapaista polttoainetta, Shell alkanut myymään plutoniumia tulevaisuudessa.
Vallejon pigmenteillä sitten viimeistely, hiekka, ruoste sekä muut, figuille vielä Citadelin washit päälle eloa antamaan.

Mallista oli paljon vaihekuvia mutta jostain syystä kuvien siirto kännykästä koneelle hävitti 3/4 osaa kuvista,
P..kele…
jäljellä oli vain yksi vaihekuva mutta idea siitä varmaan näkyy, harmittaa vaan kun niistä olisi näkynyt sisustan ja muiden osien tekemisestä enemmän.

Kommentit

Laitoin vitosen. Tekninen toteutus erittäin hyvä. Mikään ei tökkää itsellä silmään. Tai no, ehkä figujen hienoinen kiiltävyys, mutta lienee myös valaistuksen syytä. Idea ja soveltaminen erittäin mielenkiintoinen. 3d-tulostuksesta lisäpointseja.
Minäkin laitoin vitosen. Dioraamassa on tunnelma saatu eläväksi, tuli heti mieleen että tää vois olla otos jostain elokuvasta kun tarinaakin oli hieman pohjalle. Siistiä rakentelujälkeä kaikinpuolin! Realistisen näköistä :)
On kyllä upea,ei löydy sanoja kertomaan enempää.
Asennetta löytyy! Kovin on aidon näköinen kattaus ja tarkasti askarreltu. Stoori on myös hyvä. Sillä on luotu olemassaoleva tarina jota pienoismallit sitten esittävät. Erittäin hieno juttu ja mukavaa kun se on jaettu palstan lukijoille. Muutaman ylläolevan huomion lisäksi näin takavalon punaisen värin reunoilla pientä epätaisuutta. Vaikea paikka maalattavaksi, toki, ja erillisin linssin toteutettuna olisi ollut hieman realistisempi. Ei se silti pisteytykseen vaikuta ;-). Etuvalojen kanssa jaksettu tsemppaus oli vaivan väärti. Mulle tulee tästä mieleen MadMax - ehkäpä tuon vaihtoehtoisen tulevaisuusnäkymän vuoksi. Hyvä taideteos synnyttää mielikuvia.