Pienoismallit.net

Flybe ATR 72-500

Lyhyiden lentoreittien työjuhta

ATR on italialais-ranskalainen lentokonevalmistaja, joka on kehittänyt kaksi syöttöliikenteeseen suunniteltua, ylätasoista potkuriturbiinikonetta, eli vuonna 1984 ensilentonsa lentäneen ATR 42 -koneen ja tästä pidennetyn version, ATR 72:n (numero "72" tulee siitä, että normaalissa istuinjärjestyksessä tähän konetyyppiin mahtuu keskimäärin 72 matkustajaa). Kesään 2018 mennessä ATR:in eri alatyyppejä oli valmistettu noin 1 000 kappaletta ja koneita on yli 75 lentoyhtiön käytössä. Suurin laivasto, 58 konetta, on indonesialaisella halpalentoyhtiöllä, Wings Airilla.

Finnairista tuli vuonna 1989 ensimmäinen lentoyhtiö, joka otti ATR 72-500 matkustajakoneen käyttöönsä. Vuonna 2011 Finnair ja brittiläinen Flybe ostivat pohjanmaalaisen Finncommin koko lentotoiminnan. Yhtiön nimi muuttui Flybe Finland Oy:ksi, josta Flybe omisti 60 % ja Finnair 40 %. Vuonna 2015 yritys siirtyi jälleen suomalaisomistukseen ja muutti nimensä Norraksi. Yhtiön laivastoon kuuluu nykyisin 12 kappaletta ATR-72-500-konetta, jotka lentävät Norran väreissä lähinnä lyhyiden lentoreittien syöttöliikennettä.

Päätin viime keväänä rakentaa ATR-72:n kun sain tietää, että ranskalainen F-RSIN oli julkaissut mallin mittakaavassa 1/144 ja löydettyäni 26Decalsilta siirtokuvat Flyben väreissä olevaan koneeseen. En kuitenkaan tiedä mikä aivopieru minulle sattui, kun päätin tilata netistä kyseisen rakennussarjan. Minulla on nimittäin hyvin huonoja kokemuksia F-RSIN:in malleista. Kyseessä on alipainevalusarjoja valmistava yhtiö, ja heidän mallinsa eivät tosiaankaan ole "Tamigawa"-tasoa. Varsinkin pikkuosat, esim. potkurit, laskutelineet ja pyörät ovat yleensä täynnä valupurseita ja ovat aika krouveja. Avatessani postiin saapuneen laatikon ikävä totuus paljastui jälleen kerran. Koneen runko ja siivet olivat tosin ihan ok, mutta nuo pikkuosat heikkolaatuisia.

Malli oli jo siirtymässä ikuisuusprojektiksi hyllyn perälle, kun sain idean. Muistin, että Italerilta löytyy rakennussarja lyhyemmästä ATR 42:sta (nro 1801). Ostin tuon mallin ja päätin yrittää liittää sen hyvälaatuiset moottorit, potkurit, laskutelineet ja pyörät F-RSIN:in mallin pidempiin siipiin ja runkoon. Alkoi pitkällinen fiilaus, höyläys ja kittaus. Tuossa taistelussa malli meinasi saada useamman kerran selkävoiton meikäläisestä, mutta hammasta purren sain koneen lopulta kasaan.

Mallin pohjamaalasin aluksi kauttaaltaan Mr. Surfacer 1000:lla. Sen jälkeen loppumaalaukseen käytin Tamiyan valkoista Fine Surface Primeria, jonka spray-lakkasin Tamiyan kiiltävällä TS13:lla. Rungon sinisen pohjan ruiskutin Revellin sinisellä emaalimaalilla nro 50. Pikkuosien maalaukseen käytin myös Humbrolin ja Vallejon värejä. Skrätsäsin malliin useita yksityiskohtia kuten antennit, lentomajakat, pitot-putket, jne.

Nyt kun projekti on vihdoin saatu maaliin, täytyy myöntää, että jos olisin tiennyt mihin ryhdyn, olisin varmaankin jäänyt odottamaan parempitasoisen ATR 72-rakennussarjan julkaisemista.

Kommentit

On se vaan hienoa, kun veli Tally-Ho:lta tulee näitä helmiä jatkuvasti! Jos aloituskuvalla olisi oikeanlainen tausta, niin menisi täydestä 1:1 koneesta! UPEA!!
Tally-ho 20.12.2018 18:46 Vastaa lainauksella
Terve Petri, kiitos mukavista kommenteistasi!

T. Tally-ho
RaimoK 20.12.2018 19:11 Vastaa lainauksella
Todella tyylikäs suoritus tuossa mittakaavassa. Tuossa lentänyt joskus.. ensimmäisissä tosiaan vuonna -89. Ne aloittivat kylläkin Karairin nimissä vaikka teknisesti yhtiö oli osa Finnairia. Penkkijärjestys koneen etuosassa oli mielenkiintoinen kun näihin ensimmäisiin versioihin tultiin etuovesta sisään.
Tally-ho 20.12.2018 20:47 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Raimo!
Hyvännäköistä mallausta taas kerran! Ei kyllä valmiissa mallissa näy tuo kittaus/kitbashing -taistelun armottomuus, vaan tulos on mainio. Ja tietty ihailen aina siviilikone-spesialistien taitoa saada tuo valkoinen väri onnistumaan noin hyvin :) Brommaan tuollaisella lensin pari vuotta sitten.
Hienon mallin olet taas saanut aikaiseksi! Eikä varmasti niistä helpoimmista lähtökohdista. Joskus mietin, onko tuosta neljäkakkosesta mallia, mutta ei mietintä päässyt edes kuukkelihaun asteelle. Itsellä yksi lento FlyBe:n pitkällä koneella Varkaudesta Savonlinnan kautta Helsinkiin. Taisi olla joku hiihtolomaviikko, kun odottivat enempi porukkaa, mutta tavanomaisen tyhjähän toi kone oli. Vakiolentohan lennettiin (niin kauan kuin sitä iloa kesti) neljäkakkosella. No, nyt ei ole kenttää, eikä enää työpaikkaakaan ;-) Mukavia muistoja tästäkin mallista.
Tally-ho 22.12.2018 09:14 Vastaa lainauksella
Janne ja Tervo, kiitos kommenteista ja muisteloista

T. Tally-ho
Taattua äärimmäisen laadukasta Tally-Hon siviilikonemallimallausta taaskin. Kadehtia täytyy tällaista tasaisen laadukasta tuotantoa. Kitbashing tuo lisäarvoa.
ATR:n kyydissä on tullut istuttua useamman kerran, muistaakseni jopa tämänkin koneyksilön. Juuri tältähän ne näyttää. Hieno malli!
Ps. Lipsahti puhelimen näytöllä puolikas liian vähän, nelosta yritin.
Tally-ho 23.12.2018 21:06 Vastaa lainauksella
Tervehdys Mika ja A Lappalainen,

Kiitos positiivisista kommenteista..ja hyvää joulua!

t T. Tally-ho
AJ 25.12.2018 12:45 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho, Loistotyö, yllä olevia kehuja kompaten. Tutusta esikuvakoneesta olet jälleen kerran tehnyt upean mallinnoksen. Huipputyötä ja hyvää joulupäivää! Parhain terveisin, AJ
Tally-ho 25.12.2018 13:58 Vastaa lainauksella
AJ, kiitos taas mukavista kommenteista. Hyvää loppuvuotta sinullekin.

T. Tally-ho
Yksi parhaista Atr-72-malleista jonka olen nähnyt! Ei mitään moitittavaa!