Pienoismallit.net

English Electric Lightning F.1

RAF Coltishall, 1962

Huippuhauska englantilainen torjuntahävittäjä ajalta, jolloin suurimmaksi uhaksi miellettiin ydinsota ja neuvostoliittolaiset pommikoneet. Tärkeimmät ominaisuudet olivat nousukyky, nopeus ja riittävä aseistus. Varhaiset versiot kärsivät lyhyestä toimintasäteestä, mutta myöhempiin malleihin lisättiin rungon alle pullea vatsa polttoainetta varten.

Airfixin alkuperäinen malli on vuodelta 1997, ja tämä paketointi on kolmen vuoden takaa. Pääosin hyvä rakennettavuus ja pintakuviointi. Joiltain osin yksityiskohdat ovat hieman karkeat. Kannattava sijoitus rahalle ja ajalle kuitenkin. Maalauksesta voisin mainita sen verran, että metallivärit ovat Vallejon Metal Color -sarjasta ja siveltimellä ohentamattimana maalattuina. Vaati 2-3 kerrosta maalia, mikä on mielestäni aika vähän. Lisäksi paneelirajojen korostus.

Kommentit

Siisti esitys 74 squadronin Lightningistä. Pensselöidyt metallipinnat mielestäni oikeinkin onnistuneet.
Kiitos. Itsekin olen melko tyytyväinen maalipintaan, se on selvästi parempi kuin edellisessä "metallipintaisessa" mallissa ja tästä on tarkoitus yrittää parantaa.
Samaa mieltä aiemman kommentin kanssa, eli maalipinta on onnistunut hyvin siveltimellä. Itselleni nuo Vallejon Metal Colorit maalit hakevat vielä ruiskullakin, mutta viis levitysmetodista jos hyvää jälkeä tulee. Hyvää mallausta! Onhan tuo aikamoinen köntti kun museossa vieressä on tullut ihmeteltyä!
Kiitos.