Pienoismallit.net

Fiat 600

Isän ensimmäinen uutena ostettu auto

Gunze Sangyon sarja Fiat 600:sta.
Sarja taitaa alunperin kuvata vuoden 1960 mallia.

Ajattelin tehdä isälle 85 vuotislahjaksi hänen ensimmäistä uutena ostettua autoa vastaavaa kusiaista, niin joutui tekemään muutoksia.
Sen vuosimallista ei ollut enää tarkkaa tietoa, mutta yhden säilyneen kuvan perusteella auton vuosimalli lienee
ollut noin 71-74?

Muutoksina esim. ovipahvit kahvoineen, istuimet muotoiltu uudelleen, kauhukahvat lisätty, kromilistat lisätty, keulamerkki, konehuoneeseen letkuja yms. ja sivupeilinkin joutui tekemään kun alkuperäinen oli hävinnyt jossain vaiheessa.
Kumannon Eeron vastaavasta varastin idean kaivertaa takakannen ritilät.
Muuten aika perushuttua… jätin jopa metalliset akselit ennalleen, kun eipä ne sieltä näy.

Laatikon sisällön kuvia:
renevaan.kuvat.fi/kuvat/Pienoismallit/Valmiit/Gunze+Sangyo+Fiat+600/

Kommentit

Paha tuosta on hiivattia paremmaksi laittaa! Väri ehkä hieman oudoksuttaa, oliko sinulla värikuva tuosta originaalista referenssinä? Omat muistikuvat tuolta 70-luvun alusta paljon haaleammilla sävyillä.
Tervo Salminen kirjoitti:
Paha tuosta on hiivattia paremmaksi laittaa! Väri ehkä hieman oudoksuttaa, oliko sinulla värikuva tuosta originaalista referenssinä? Omat muistikuvat tuolta 70-luvun alusta paljon haaleammilla sävyillä.
renevaan.kuvat.fi/kuvat/Autot/MZO-78/mzo78_19740000_001.jpg

Aina voi kaiken tehdä paremmin… mutta melko tyytyväinen tuohon olen.
Kiitos kommentoinnista.
Sävyeroja tulleepi aina myös eri taustalla tai valaistuksella kuvatessa.
Henkka H 9.12.2018 22:27 Vastaa lainauksella
Työnjälki on erittäin hyvää. Istuu mukavasti pyörillään. Tätä katselee ihan mielellään.
Tally-ho 10.12.2018 08:20 Vastaa lainauksella
Onpa todella hienosti mallattu pompannappi! Tulee oikein nostalginen olo. Intissä, v. 1973 kämppäkaverillani oli juuri tuollainen, keltainen kuusisatainen. Sillä tuli ajettua useasti Santahaminasta stadiin. Pidän!
Todella upea Fiiu! Työnjälki kunnossa✔️ maalaus kunnossa✔️ ja taustatarina✔️✔️
Sanomattakin selvää, että pidän!!
P.S. Minun mielestäni/muistikuvistani maalauksen sävy on oikea.
Tosi nätti Fiiu. Faijalla oli ekana autona punainen, mutta siinä ovet aukesi kaapparimallisesti. Tässä mallissa kaikki on just kohdillaan. Olisi kiva tehdä itsekin faijan autosta malli, muttei näitä Gunzeja taida mistään löytyä? Konepellin raotko kaiversit auki? Siististi olet onnistunut siinä.
Hienosti onnistunut pienoismalli. Minunkin silmääni väri on juuri oikea eli postin värinen oranssi.
On se söpö pikku jätti,oikein hienosti onnistunut,tästä ei voi olla pitämättä.
Hienosti tehty Fiiatti ja mukava nähdä näitä Kusiaisiakin pienoismallina. Hyvä maalipinta ja todella siistiä rakennusjälkeä muutenkin. Eipä tuosta valittamista keksi, hieno malli.
Ismo Penttinen kirjoitti:
Konepellin raotko kaiversit auki?
Juu. Konepeltiin.
Heh… Tottunut että konepelti on keulassa niin piti kehitellä sille takakansi nimi.
Näitä harvemmin tosiaan näkee mallina tehtynä. Siistiä työnjälkeä ja hyvä väri tuo oranssi tähän. :)
Mustat rekisterikilvet muuttuivat valkopohjaisiksi vuonna 1973 joten se rajaa esikuvan vuosimallin arviointiväliä hieman kapeammaksi.
Erittäin hyvin olet onnistunut tämän pienoismallin kanssa!
Törmäsin muuta asiaa googlatessani tähän ja olipa sitten ihan pakko rekisteröityä tänne kommenttia varten…

Hieno pienoismalli pompannapista ja värikin on juuri tuo postilaatikon keltainen, joina näitä tuli tuhansittain tänne 1970-1974 -välillä. Itselläni on ollut tämänvärinen samanlainen jo vuodesta 1992 asti, mittakaavassa 1:1 ;)

Pari kommenttia:

Tuo alkuperäinen malli kuvaa Fiat 600:aa välillä toukokuu 1964-marraskuu 1965. Sitä ennen ovet olivat kaapparimalliset, eli saranoitu takareunoistaan ja sen jälkeen mm. etulamppujen koko muuttui isommaksi ja puskurien käpyjen muoto muuttui, lisäksi niihin tuli nuo mustat kumit päälle. Muutama muukin pienempi muutos tuli samaan aikaan.

Esikuvana ollut auto on itse asiassa espanjalainen Seat 600 vuodelta 1971. Tuohon malliin verrattuna siinä on esimerkiksi pyöreäprofiiliset puskurit ja erilaiset ovenkahvat, joiden alla ei ole oven pellissä kuoppaa. Moottoritilassa on erilainen ilmanpuhdistin ja moottoritilan vasemmassa reunassa on myös Fiateista kokonaan puuttunut jäähdytysnesteen paisuntasäiliö. Fiat 600:n valmistus loppui jo 1969, mutta espanjassa jatkettiin noiden valmistusta vuoden 1973 loppupuolelle asti. Espanjasta tuotiin noita melkein 30 000 kpl Suomeen, mutta ne myytiin täällä Fiat 600 -nimisinä. Seat-merkki löytyi mainittuna autosta parista kohdasta (nokkamerkki ja moottoritilan kyljen tyyppikilpi), mutta maahantuoja teki parhaansa pitääkseen nämä Fiateina ihmisten mielessä ;)

Kansallisarkisto on digitoinut kaikki Mikkelin läänissä tallessa olleet rekisteröintikortit ja ne löytyvät verkosta. Esikuvana olleen auton alkuperäinen rekisteröintikortti löytyy täältä: digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=27368364 - auto on siis paperilla ollut vuosimalliltaan 1972, mutta oikeasti edelliseltä vuodelta. Näitä ei myyty selvästikään ihan valmistusjärjestyksessä, koska oma autoni (sekin muuten alunperin Mikkelin läänistä, digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=27369082) on valmistusnumeroltaan 88111 eli vajaa 5000 autoa myöhempi yksilö, mutta se rekisteröitiin jo toukokuun lopulla 1971.

Veikkaan molempien näiden tulleen kyllä samalla laivalla tänne huhtikuussa 1971, jolloin tehtiin yhä rikkomaton Suomen ennätys yhden automallin maahantuonnissa kerralla - tuolloin tänne tuotiin 3532 yksilöä näitä espanjalaisia kuussatasia. Tässä kuva Sompasaaren satamasta noin neljäsosasta noita tuotuja autoja: www.dropbox.com/s/fm0ssl761pku33q/Seat%20600%201971%20Helsingin%20satamassa.jpg?dl=0

--Tapsa
Kiitos Tapsa.
Enpä olisi arvannut, että rekisteröintikortitkin on digitoitu. Hieno homma.