Pienoismallit.net

Savoia S.21

Eiköhän sen Milanoon asti kestä

Koneen moottori on reistaillut ja pitäisi lähteä Milanoon huollattamaan se. Milanoon asti päästiin mutta tuli mutkia matkaan…

Dioraaman pohjana on Finnfoamia. Vesi on tehty kaksiosaisesta resiinistä, jonka värjäsin öljyväreillä. Hiekka on AK terraisin Beach sandia. Fine moldsin sarja oli todella helppo ja mukava rakennettava. Maalaamisessa Italian lippu aiheutti pieniä ongelmia, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen.

Rakentamani dioraama on ollut minulla mielessä ihan harrastuksen aloittamisesta asti. Punainen sika on yksi suosikkielokuvistani ja ajattelin siitä dioraaman tekeminen on ikuinen unelma, jota en saisi koskaan aikaiseksi. Sain kuitenkin mallin lahjaksi sukulaiseltani ja lähdin pelokkaasti kasaamaan mallia ja miettimään miten saisin dioraaman aikaiseksi. Lopputuloksesta tuli mielestäni hyvä, vaikka se olikin tuskan takana.

Kommentit

Matti M 7.12.2018 19:36 Vastaa lainauksella
Mainio pikku dioraama, vesitasokoneelle luonnollinen ympäristö on hyvin toteutettu.
Tämä taitaa olla niitä Italialaiskoneita joita käytettiin erilaisiin nopeus ym. kisoihin? Ainakin sellainen mielikuva mulle tuli tästä mallista.
Ja toinen mielikuva on se että mahtuuko pilotti mahoineen ohjaamoon. :-)
Mahtavan näköinen kokonaisuus! Paitsi että aiheena on omastakin mielesta yksi parhaimmista piirrosanimaatioista, rakennusjälki näyttää hyvältä! Erityismaininta kokonaisuuden värimaailmasta; jotenkin älyttömän tasapainoisen oloinen. Mielelläni näkisin tämän jossain livenä. Itsekin olen mallia jo pitkään miettinyt mutta vielä ei ole tullut hankittua. Tuohon sopisi kaveriksi niin ikään Porco Rossosta Curtiss R3C-0. Ohimennen googletellessa huomasin, että ko. valmistaja on valmistanut Miyazakin leffoista muitakin malleja.
Pirskatti, että on hieno Porco Rosson lentopeli! Malli on hieno, mutta tuo vesi on todella upea!!!

Porco Rosso on allekirjoittaneellekin tärkeä elokuva. Upeasti olet onnistunut!
Hieno leko ja mainio idea! Punainen Sika on yksi minunkin lempparianimaatioista!
YT
Kalle
AJ 10.12.2018 13:16 Vastaa lainauksella
Moi Vilho, Kyllähän Miyazakin Porco Rosson Savoia S.21 lekomalli kolahtaa aina. Hienoa työtä! Heikki edellä totesi osuvasti, että Curtiss R3C-0 sopisi kaveriksi vallan mainiosti. Alusta vesielementteineen on myös toteutettu hyvin. Kaikinpuolin erittäin "osuva" ja "kolahtava" hyvin tehty kokonaisuus kaikin puolin. Parhain terveisin, AJ
Hauskaa että olet toteuttanut saman idean mitä itse olen miettinyt tuon oman Savoian kanssa tekeväni! Hienoa työtä, dioraama on tosi onnistunut. Värit ovat hyvin animaation henkiset kokonaisuudessa, mistä pidän. Punainen sika on yksi minunkin suosikeista Ghibleistä, tosin vaikea niistä on valita parasta.